Blogolj!

Mérgező a műtakony!

Ronda és veszélyes – csavarhatnánk az egykori reklámon. A helyzet ugyanakkor komolyabb annál, mintsem hogy el akarnánk viccelni.

Illusztráció: youtube.com

A BBC robbantotta a bombát, miszerint veszélyes mennyiségű mérgező anyagot tartalmazhat a tavaly óta a világ egyik legnépszerűbb játékának számító bizarr Slime, azaz „műtakony.

A bűnös pedig nem más, mint a bór, mely az Európai Bizottság állásfoglalása szerint irritációt, hányást, hasmenést és görcsöket okozhat. Nagy mennyiségben pedig akár meddőséget is kiválthat, illetve károsíthatja a várandós nők magzatait.

A Which? nevű brit fogyasztóvédelmi szervezet 11 népszerű, boltban kapható márkát vizsgált meg, és kiderült, hogy a futballcsapatnyi termékből nem kevesebb, mint 8 az egészségügyi határértéket meghaladó mennyiségben tartalmaz bórt. Az egyik termékben az EU által meghatározott biztonságos határérték négyszeresét mutatták ki.

Szóval a fele sem tréfa!

Az illetékesek arra figyelmeztetik a szülőket, hogy legfeljebb kellő körültekintéssel vásároljanak ilyen játékot. A forgalmazókat és a döntéshozókat pedig felszólítja, akadályozzák meg, hogy az egészségükre veszélyes termék a fogyasztókhoz jusson. Növeli a bajt, hogy a kutatások szerint azok sem érezhetik magukat biztonságban, akik házilag készítik a műtaknyot, mert az ehhez használt borax vagy boraxtartalmú anyagok szintén tartalmaznak bórt.

Ezek alapján – is –

mindenkinek jó szívvel ajánljuk, felejtse el a műtaknyot, és maradjon a klasszikus, hagyományos játékoknál!

(Aki pedig mindezek ellenére mérgezné magát, alább kaphat hozzá tippeket...)

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/55751/pics/lead_800x600.jpg
bór,méreg,mérgezés,műtakony,Slime
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-07-18 14:03:56
A valódi is számtalan baktériumot terjeszt, nem véletlen, hogy valaha: "Köpködni szigorúan tilos" felíratok voltak láthatók. A süket embereknek ez sem elég, kedvére van a mű, hát akkor mérgezze magát.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Meghalt a háborús bűnös, aki mérget ivott saját tárgyalásán

2017.11.29. 16:00
A horvát média nem hivatalos értesülései szerint elhunyt Slobodan Praljak volt boszniai horvát tábornok, aki mérget vett be szerdán ítélethirdetéskor a hágai …

Ezeket a cikkeket olvastad már?