Blogolj!

Blogstar kávéház

Térítés

Pénzes ingyengyógyszerek.

Aligha így tervezték, de azok is pénzt kapnak a patikákban a visszavitt szennyezett vérnyomáscsökkentőkért, akik ingyen jutottak a készítményhez – fogalmaz a Népszava Online.

„Ez azért is meglepő, mert már működik a jelentős befektetésekkel létrehozott úgynevezett egészségügyi szolgáltatási tér, amiből könnyedén kikereshető lenne, hogy ki, mikor, milyen gyógyszert, mekkora térítéssel váltott ki. Így pedig egyszerűen megoldható lenne az, hogy csak a visszatérítésben érdekelteket értesítsék, illetve jóváírják a hibás készítmények után adott támogatást a közgyógyellátottaknak.”

Az ingyengyógyszer árát is visszatérítik

Aligha így tervezték, de azok is pénzt kapnak a patikákban a visszavitt szennyezett vérnyomáscsökkentőkért, akik ingyen jutottak a készítményhez. Különös helyzetet teremtett, hogy a hatóságok meghirdették: visszaválthatók a valsartan tartalmú magasvérnyomás-csökkentő gyógyszerek, és a patikák - nyugta, bizonylat nélkül is - visszafizetik a térítési díjat. Így ugyanis akár a közgyógyellátásra kapott gyógyszertámogatás is készpénzre váltható.

Bizonyítvány

Zöld széthullás.

Maga alatt vágja a fát az LMP – értékeli a párt etikai bizottságának döntéseit a Hirado.hu.

„Kassai Dánielt kizárták a pártból, amiért visszalépett a kampányban az MSZP-s Kunhalmi Ágnes javára. A politikus közösségi oldalán a döntésre úgy reagált: 'azért várta meg az ítéletet, mert szerette volna, ha az LMP kiállítja saját magáról a bizonyítványát.' A munkáját pedig – mint írta – Hadházy Ákossal folytatja.”

Maga alatt vágja a fát az LMP

A párt etikai bizottsága Szél Bernadett elnököt három évre eltiltotta minden tisztségétől, hasonló büntetést kapott Ungár Péter is. Schmuck Erzsébet kétéves eltiltást kapott, Kassai Dánielt kizárták a pártból, Sallai Róbert Benedek büntetése enyhült. Szél Bernadett visszavonult gondolkodni - ezzel a címmel írt cikket az Azonnali.hu, miután az LMP társelnökét három évre eltiltotta pártisztségek viselésétől a párt etikai bizottsága.

Jótékonyság

Színesedő tankönyvek.

A brit kormány támogatását élvező Általános Iskolai Műveltségi Központ, azaz a CLPE jelentése szerint helytelenül magas a fehér gyerekek száma a tan- és gyerekkönyvek illusztrációiban – számol be róla az Origo.hu.

„A felmérésből kiderül, hogy a tankönyvi ábrán szereplők 32,1 százaléka tartozik valamelyik kisebbségi csoporthoz. A kutatók szerint helytelen, hogy a színes bőrűek csak mellékszereplők és csak egy százalékban főszereplők. Az, hogy több olyan szereplő legyen, akik más etnikumúak, nem jótékonysági kérdés, sokkal inkább szükségszerű cselekedet – írják a jelentés készítői.”

Azt mondták, hogy kevesebb fehér gyerek kell a tankönyvekbe

Máshol meg a szexuális sokszínűséget népszerűsítik az iskolásoknak. Ilyen a nyugati sokszínűség.

Velejáró

Nemzeti ébredés.

Mihez kezdünk a századik évfordulón 1918 örökségével? Mi vezetett a Monarchia szétbomlásához, mi történt az összeomlás éveiben, és milyen tanulságokkal szolgálhat mindez a mára nézve? – erről beszélget a Mandiner.hu ifj. Bertényi Iván történésszel.

„Ahogy a modern magyar nacionalizmus sem vezethető vissza bármiféle vélt vagy valós Habsburg-elnyomásra, úgy a nemzetiségi elszakadási törekvések sem magyarázhatóak kizárólag a magyar nacionalizmussal. A modernizációnak automatikus velejárója az európai kultúrkörben a nemzeti ébredés és a nagyobb politikai autonómia igénye. Naivitás azt hinni, hogy 'ha a magyarok jól viselkedtek volna', akkor a nemzetiségek sem lesznek magyarellenesek.”

Mit adott nekünk 1918? - Ifj. Bertényi Iván a Mandinernek | Mandiner

Mihez kezdünk a századik évfordulón 1918 örökségével? Miért nem izgat senkit a magyar republikánus gondolat? Miért nem tudunk örülni a magyar függetlenség visszaszerzésének? Mi vezetett a Monarchia szétbomlásához, mi történt az összeomlás éveiben és milyen tanulságokkal szolgálhat mindez a mára nézve? Nagyinterjúnk ifj. Bertényi Iván történésszel, a bécsi Collegium Hungaricum tudományos igazgatóhelyettesével.

Szerelem

Telefonos szakítás.

Nosztalgiával emlékszünk 90-es eékvebeli nagy kedvenceinkre, akiknek poszterei ott lógtak a szobánk falán – a Lokál Online megmutatja, mi lett velük azóta.

„A most ötvenéves Jason Donovanért minden hölgy odavolt, amikor szőke hajával és tengerkék szemével megjelent a Neighbours című szappanoperában Kylie Minogue oldalán Doug Willisként. Később egy párt alkottak és egy közös dalban, az Especially for you-ban megénekelték szerelmüket. A színész kokainfüggősége miatt bevonult egy klinikára és neve hamar feledésbe merült. Jason jelenleg nőtlen, három gyermek édesapja, de még mindig fáj neki, hogy Kylie annak idején telefonon szakított vele, mert szerelmes lett az INXS frontemberébe, Michael Hutchence-be.”

Mi lett velük? Ők voltak a '90-es évek sztárjai

Ó, azok a kilencvenes évek! Nosztalgiával emlékszünk nagy kedvenceinkre, akiknek poszterei ott lógtak a szobánk falán. Vajon mi lett velük azóta? Megmutatjuk! Peter Andre négyszeres apuka Peter Andréért lányok tömege volt oda, miután megjelent a tengerben tökéletes testével és legnagyobb slágerével, a Mysterious Girllel.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/55867/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Drónfelvételen látható, mekkora károkat okozott a Notre-Dame-i tűzvész

2019.04.17. 15:25
A hétfőn lángokba borult székesegyházat kedd hajnalra sikerült eloltani, ám a tűz nagy pusztítást végzett. Az égő épület képei és videói …

Blogstar kávéház

2019.04.17. 04:30
Az Akadémia ellenállása, az ellenzék fejetlensége, Sargentini pózolása, a Notre Dame facsodája és Palvin Barbi angyalai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.16. 04:15
Recsegő-ropogó jogállamiság, az ellenzék feszültsége, Hadházy bohóckodása, erkölcstelen bizonyítványok és Ónodi Eszter egyensúlya keddi online lapszemlénkben.

Leállt az MKB netbankja

2019.04.15. 14:45
Az MKB Bank mobilapplikációjának és online felhasználói felületének felhasználói átmeneti lassulást vagy időszakos szolgáltatáskiesést tapasztalhatnak a bank core rendszerétől független adatforgalom irányító rendszer meghibásodása …

Ezeket a cikkeket olvastad már?