Blogolj!

Blogstar kávéház

Embrió

A Turul rejtélye.

A termékek ötöde nem itthon készül, az alapanyag külföldi, egy magyar kisvállalkozót pedig már ki is rúgtak: a Népszava Online szerint így startol Mészáros Lőrinc nemzeti sportruházatgyártó cége, mely terjeszkedése ellenére „embrionális állapotban van”.

„Nem csak az rejtély, hogy hol gyártatnak, hanem az is: milyen alapanyagot használnak? A sportmezek úgynevezett lélegző poliészterből készülnek, szakmai forrásaink pedig már korábban elmondták: ez alapanyag Szlovéniából vagy Távol-Keletről származik – márpedig az sajátos megoldás lenne, ha a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia promóciós videójában is nemzetinek nevezett sportruházat-gyártó importra alapozna.”

Külföldi tollakkal repülhet a magyar Turul

A termékek ötöde nem itthon készül, az alapanyag külföldi, egy magyar kisvállalkozót pedig már ki is rúgtak. Így startol Mészáros Lőrinc nemzeti sportruházatgyártó cége. Még alig létezik a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó 2Rule (ejtsd: turul) sportruházatgyártó, de három NB I-es futballcsapat, a Haladás, a Puskás Akadémia és Diósgyőr rögtön lecsapott, és leszerződött a céggel.

Tapasztalat

Nagyszülői kincs.

Amíg kicsik a gyerekek, mindenkinek természetes, hogy együtt van a család: hogy ez milyen nagy érték, akkor érezzük igazán, amikor felnőnek és kirepülnek otthonról – olvasható a Hirado.hu írásában.

„Nincs az a bébiszitter, aki pótolhatná a nagyszülőket. Például senki nem tud olyan palacsintát sütni, mint a nagyi, és olyan történeteket mesélni, mint a nagypapa – húzta alá Marina Robben, a Nemzetközi Családfejlesztési Szövetség alelnöke. Kiss Éva, a Gordon Módszer magyarországi vezetője szerint a legfiatalabbak folyton azzal nyaggatják a nagyszülőket, hogy arról meséljenek, ami volt: például arról meséljen a papa, amikor katona volt. Ez most a fiúknak nagyon érdekes, őket ez a dolog foglalkoztatja, hiszen már az édesapjuknak sem biztos, hogy van hasonló tapasztalata – tette hozzá.”

Nincs az a bébiszitter, aki pótolhatná a nagyszülőket

Amíg kicsik a gyerekek, mindenkinek természetes, hogy együtt van a család. Hogy ez milyen nagy kincs, akkor érezzük igazán, amikor felnőnek és kirepülnek otthonról. „Amikor a nagymamám meglátogatta a dédnagymamámat, egy napig tartott az út, két-három napig együtt dolgoztak, s ezalatt megbeszélték a közös dolgaikat, majd elbúcsúztak.

Felfutás

Gyorséttermi kiütés.

A McDonald's a sikeres próbaidőszakot követően immár házhoz szállítást is vállal, amitől komoly bevételnövekedést várnak a cégnél – derül ki az Origo.hu nemzetközi kitekintéséből.

„Az elmúlt években egyébként is felgyorsult az élet a McDonald'snál: többek között új technológiai megoldások bevezetésével igyekeztek modernizálni éttermeiket. Ha fel tudják futtatni a házhoz szállítást, az sokat hozhat a konyhára, hiszen egy ilyen megrendelés összege átlagosan másfél-kétszerese egy éttermi fogyasztásénak. A kiszállítás révén több megrendelést teljesíthetnek például késő éjszakai időpontokban, amire az eddigi tapasztalatok szerint jelentős igény mutatkozik.”

Ezzel ütheti ki vetélytársait a McDonald's

A McDonald's a sikeres próbaidőszakot követően immár házhoz szállítást is vállal, amitől komoly bevételnövekedést várnak a cégnél. A McDonald's nem egészen két éve 200 floridai gyorséttermében kezdte meg a házhoz szállítás tesztelését 2017 elején. Most pedig bejelentették, hogy a sikeres próbaidőszak után teljes üzemben beindították a szolgáltatást a világ 60 országában 12 ezer - ezen belül az Egyesült Államokban 5 ezer - helyen.

Mainstream

Hallgatói igényformálás.

Merre tart a nemzeti rock? Hogyan változott meg a színtér az elmúlt 15 évben és sikerült-e áttörni a rétegzenék falán? – elemzi riportjában a Mandiner.hu.

„Petrás János azonban úgy fogalmaz, hogy a Kárpátia a sikerek ellenére sem nevezhető mainstreamnek, a rádiók – elenyésző kivételtől eltekintve – sosem játszották a zenéjüket: 'Az igazság az, hogy nem mindig ahhoz jutnak hozzá a hallgatók, amit szeretnének hallani, hanem amit szeretnének velük hallgattatni.' Hozzáfűzi, hogy a színtér ma is aktív, más együttesek (így a régi öregek: Egészséges Fejbőr, Magozott Cseresznye, Oi-Kor) is működnek, de örömmel fedezték fel, hogy számos új banda született, mint például az általuk is felkarolt Határkő vagy Végvár. 'Nagyon sokan már hozzák a gyermekeiket, fokozatosan generációs élménnyé vált a Kárpátia' – mondja.”

„A Kárpátia külön intézmény" - Ilyen a nemzeti rock 2018-ban | Mandiner

Merre tart a nemzeti rock? Hogyan változott meg a színtér az elmúlt 15 évben és sikerült-e áttörni a rétegzenék falán? Piros-fehér-zöld zászlók, telt ház, hangerő. Sümegre utaztunk, hogy megnézzük és megkérdezzük a Kárpátia zenekart - és rajongóikat, az igazságot kereső ötéves kisfiútól a felszabaduló anyukákon át a dalokat nem értő, de kedvelő mongol fiatalokig.

Szívlövés

Lola pózolása.

A Blikk Online kiszúrta, hogy egy friss felvételen együtt mutatkozik újdonsült szerelmével Lola.

„Az énekesnőre újra rátalált a szerelem, így nem rest rajongóival is megosztani, mennyire boldog. Legfrissebb, Instagram-oldalára feltöltött képénegyütt pózol újdonsült szerelmével a Campus Fesztiválon. A fotó tanúsága szerint a szerelmesek rendkívül boldogok együtt.”

Hoppá: együtt pózol újdonsült szerelmével Lola - fotó

Az énekesnőre újra rátalált a szerelem, így nem rest rajongóival is megosztani, mennyire boldog. Legfrissebb, Instagram-oldalára feltöltött képénegyütt pózol újdonsült szerelmével a Campus Fesztiválon. A fotó tanúsága szerint a szerelmesek rendkívül boldogok együtt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/55939/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?