Blogolj!

Blogstar kávéház

Charlotte

Ítéletidő

Autókra dőltek fák, uszoda tetőszerkezetét is megbontotta a vihar

Az országon átvonuló vihar miatt több budapesti kerületben is kidőlt fákhoz, leszakadt villanyvezetékekhez és megrongált háztetőkhöz riasztották a tűzoltókat - írja az index. Vidéket sem kímélet az időjárás, sok helyre kellett kivonulniuk a tűzoltóknak. Ma már jobb idő lesz.

Dunaharasztiban egy elöntött pincéből kellett kimenteni egy embert, több pince, garázs is víz alá került a városban. Üllőn is hetven centiméter magasan állt a víz egy pincében, egy fa pedig egy távközlési vezetékre és egy házra dőlt. Kókán egy melléképület tetejét szakította le a szél.

Autókra dőltek fák, uszoda tetőszerkezetét is megbontotta a vihar

Az országon átvonuló vihar miatt több budapesti kerületben is kidőlt fákhoz, leszakadt villanyvezetékekhez és megrongált háztetőkhöz riasztották a tűzoltókat. Több elővárosi vonat vonalán is késések vannak. Pest megyében és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is több településen dolgoznak a tűzoltók a viharkárok elhárításán. Budapesten a XVI.

Impotencia

Ellenzéki lét a kétharmadban

A Népszava kemény hangvételű cikkben támadja az ellenzéket: megérte-e beülni a parlamentbe? Milyen szerepet szán a kétharmados többség az Országgyűlésnek? Mi lehet a megoldás az ellenzék számára? Ezekre a kérdésekre próbál válaszokat találni.

„Az a szolgai ostobaság, amivel a szakmai érvekkel szemben is kiszolgálják Orbán Viktor hatalmát még nekem is meglepő, pedig végigéltem az elmúlt nyolc évet.”

„Meglepő a szolgai ostobaság" - ellenzéki lét a harmadik kétharmadban

Megérte-e beülni a parlamentbe? Milyen szerepet szán a kétharmados többség az Országgyűlésnek? Mi lehet a megoldás az ellenzék számára? Képviselőket kérdeztünk a harmadik kétharmad első ülésszakának tapasztalatairól. Mennyivel lennénk előrébb, ha azt mondtuk volna, hogy köszönjünk, ezt a platformot is feladjuk?

Három a magyar igagzság

Aktív az átigazolási piacon az LMP

Gyorsít a szakadék felé vezető úton az LMP, kétszeri visszautasítást követően harmadjára már felvette tagjának Demeter Márta ex szoci képviselőt. Ki lesz a következő?

"Üdvözlöm az LMP-ben a párt legújabb teljes jogú tagját, Demeter Mártát."

Demeter Mártát felvették az LMP-be | 24.hu

Előtte kétszer is megvétózták a csatlakozását.

Pofátlanság

Meddig feszíti a húrt a Ryanair?

Mérhetetlen csalódást és jelentős kárt okozott azoknak az utasainak a Ryanair, akik úgy döntöttek, nem repülnek el a túlterheltnek minősített Kanári szigetek-i járattal írja a Hvg. Meddig lehet elkerülni a felelősségrevonást?

"Ám többen jelezték, hogy a csomagok nélkül nem hajlandóak felszállni, mert a gyerekek asztmagyógyszere, egyéb fontos orvosságok vannak bennük. A gép munkatársai nem voltak hajlandóak írásba adni, hogy garantálják a csomagok megérkezését valamelyik napra."

A Pesten maradt utasok perelnék a Ryanairt, a Fradi elnöke viszont elutazhatott

Mérhetetlen a csalódásuk, és jelentős a káruk azoknak az utasoknak, akik úgy döntöttek, nem repülnek el a túlterhelt Las Palmas-i Ryanair-géppel. A szabálytalanság ténye nem kérdés, a kártérítés ügye ennek ellenére még nyitott.

Tapintható feszültség

Fellángolhat az erőszak a Brexit miatt

Észak-Írországban újra elszabadulhatnak az indulatok - írja a hirado.hu, óriási problémákat okozhat, ha az Egyesült Királyság EU-ból történő kilépésével párhuzamosan bevezetnék a határellenőrzést a régióban. Londonnak ugyanakkor a biztonsági kérdések mellett a gazdasági szempontokat is figyelembe kell vennie. 

"...az utóbbi időszakban elszaporodó kisebb merényletek és merényletkísérletek is bizonyítják: az Egyesült Királyság és Írország között futó határ ügye korántsem játék, hanem egy komoly probléma, amivel az Európai Uniónak szembe kell néznie."

Fellángolhat az erőszak a Brexit miatt

Észak-Írországban újra fellángolhat az erőszak, amennyiben az Egyesült Királyság EU-ból történő kilépésével párhuzamosan bevezetnék a határellenőrzést a régióban. Londonnak ugyanakkor a biztonsági kérdések mellett a gazdasági szempontokat is figyelembe kell vennie. A Brexit miatt újra megjelent az erőszak Észak-Írországban - hívta fel a figyelmet Tóth Norbert, nemzetközi jogász a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/56026/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Még nincs vége? Csaknem száz bombát találtak Srí Lanka fővárosában

2019.04.22. 16:05
Könnyen lehet, hogy a terroristák további merényletekre is készültek vagy készülnek.

Hét öngyilkos merénylő robbanthatott Srí Lankán

2019.04.22. 09:50
A robbantássorozatnak legalább 290 halálos áldozata és ötszáz sebesültje van, köztük külföldi állampolgárok.

Orbán: Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni harc mellett

2019.04.22. 05:45
A magyar miniszterelnök a kereszténységet ért súlyos Srí Lanka-i merényletre reagált.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Saját pártja is Theresa May ellen fordult

2019.04.21. 19:35
A kormányzó brit Konzervatív Párt képviselőinek jelentős része is az új Brexit Pártra szavazna a sajátja helyett a májusi európai parlamenti választásokon - derül ki egy friss felmérésből.

Több mint 200 halálos áldozata van a Srí Lanka-i robbantássorozatnak

2019.04.21. 18:30
Az indiai ANI hírügynökség számolt be elsőként arról, hogy legalább hat robbanás rázta meg Srí Lankát húsvét vasárnap reggel. Később a főváros …

Szijjártó: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

2019.04.21. 16:30
A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több …

Mindenkit meglocsolnak hétfőn az égiek

2019.04.21. 14:25
A gyönyörű vasárnapi időjárást hétfőn hatalmas eső váltja fel, nemcsak a lányok lesznek meglocsolva, hanem azok is, akik nem tartanak maguknál esernyőt, vagy esőkabátot.

Több kamionnyi pénzt hozott valakinek a húsvéti nyuszi

2019.04.21. 07:30
Szombat este minden idők harmadik legnagyobb, 4,2 milliárd forintos főnyereményét vitte el egy szerencsés az ötös lottón.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?