Blogolj!

Minden eddiginél többet kapnak a családok jövőre

Jövőre tovább erősödhetnek a magyar családok, a 2019-es költségvetés számos plusz forrást biztosít a gyermeket vállalóknak. Ingyenes tankönyv, családi adókedvezmény, bővülő CSOK, de egy sor további kedvezményt is kapnak.

Rétvári Bence sajtótéjékoztatón elmondta: a magyar családokat a gyermek fogantatásától a foglalkoztatásáig segíti a bővülő családtámogatási rendszer. Jövőre a családok támogatására több mint 2000 milliárd forintot fordítanak - közölte az államtitkár, hozzátéve, hogy ennél is magasabb az az összeg, amit az elmúlt években családi adókedvezmény formájában a családoknál hagytak. Ez 2250 milliárd forintot jelent a családi típusú adózás 2011-es bevezetése óta. 

A család 2010 óta az egyik legfontosabb nemzeti értéke a kormányzatnak, amely arra törekedett, hogy a magyar családok folyamatos támogatásokat, védelmet kapjanak. 

10 milliárd forintot fordítanak idén és jövőre a családbarát szülészetek kialakítására, továbbra is a gyermek hároméves koráig tart a gyes, marad a gyed extra, és ezeknek az összege is nő jövőre. 

A jövő évi költségvetésnek köszönhetően az óvodás korú gyermekek ellátása is biztonságosabbá válik: a jelenlegi fejenkénti 81 ezer 700 forintról 97 ezer 400 forintra emelkedik az óvodák működtetési támogatása. Emellett 3 milliárd forintos keret áll rendelkezésre óvodai eszközbeszerzésre.

Az ingyenes gyermekétkeztetésről szólva közölte: e célra 2010-ben 29 milliárd forintot szántak, míg jövőre már 79 milliárdot fordítanak. 

Továbbá idén szeptemberben is több mint egymillió iskolás kapja ingyenesen a tankönyveket. Korábban csak a szociálisan leginkább rászorulók kapták meg ingyen a könyveket, ma már az 1-9. évfolyamig minden gyermek. A jövő évi költségvetésben 11 milliárd forintot különítettek el erre a célra 

Közölte azt is, hogy a munkaalapú családtámogatások értéke 2019-ben 14 százalékkal, 265 milliárd forintra emelkedik. Rétvári Bence fontos segítségnek nevezte a munkába visszatérő kisgyermekes édesanyák számára azt, hogy az állam adókedvezménnyel támogatja az őket foglalkoztató munkáltatókat. Az adókedvezmény mértéke 100 ezer forintról 138 ezerre nőtt. A kétgyermekes családok adókedvezménye is emelkedik januártól, 40 ezer forint lesz.
 
A családi otthonteremtési kedvezménnyel eddig 75 ezer család részesült élt, a jövői évi költségvetésben e célra minden korábbinál nagyobb összeg, 242 milliárd forint szerepel.

MTI

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/56144/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-07-27 10:02:23
Szerintem is helyes, nagyon helyes.
Milyen kár, hogy Szegeden a bukta Botka (vörös) Laci és a többi komcsi a FIDESZ kormány első családtámogatási törvényének kihirdetésekor, annak teljes megsemmisülését vizionálta. Temették, ócsárolták - a mai napig is ezt teszik - a törvény minden egyes pontját, mindezt úgy, hogy a korábbi jobboldali családtámogatási rendszert ők verték széjjel, és helyette Gyurcsány(i) és bandája nem csinált semmit.
Csak érdekességképpen - mivel minden mindennel összefügg - megemlítem, hogy ugyanezt művelték a közfoglalkoztatási program elindításakor is.
Nagyeszű Ménesi, már a törvény megjelenésének másnapján, annak - három hónapon belüli - teljes összeomlásáról hadovált.
Még az a szerencse, hogy mindkét törvény - meg az összes többi - végrehajtása kapcsán elmondható:
"Köszöni jól van, és szépen, csendben, ahogy a csillag megy az égen, folyik a terv szerinti megvalósítás.
Ennyit a szegedi "gyütt-mönt" liberálbolsevikok realitásérzékéről, és mérhetetlen rosszindulatáról !!!!!!
Válaszolok
Stefán 2018-07-26 14:36:12
Helyes.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Még nincs vége? Csaknem száz bombát találtak Srí Lanka fővárosában

2019.04.22. 16:05
Könnyen lehet, hogy a terroristák további merényletekre is készültek vagy készülnek.

Hét öngyilkos merénylő robbanthatott Srí Lankán

2019.04.22. 09:50
A robbantássorozatnak legalább 290 halálos áldozata és ötszáz sebesültje van, köztük külföldi állampolgárok.

Orbán: Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni harc mellett

2019.04.22. 05:45
A magyar miniszterelnök a kereszténységet ért súlyos Srí Lanka-i merényletre reagált.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Saját pártja is Theresa May ellen fordult

2019.04.21. 19:35
A kormányzó brit Konzervatív Párt képviselőinek jelentős része is az új Brexit Pártra szavazna a sajátja helyett a májusi európai parlamenti választásokon - derül ki egy friss felmérésből.

Több mint 200 halálos áldozata van a Srí Lanka-i robbantássorozatnak

2019.04.21. 18:30
Az indiai ANI hírügynökség számolt be elsőként arról, hogy legalább hat robbanás rázta meg Srí Lankát húsvét vasárnap reggel. Később a főváros …

Szijjártó: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

2019.04.21. 16:30
A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több …

Mindenkit meglocsolnak hétfőn az égiek

2019.04.21. 14:25
A gyönyörű vasárnapi időjárást hétfőn hatalmas eső váltja fel, nemcsak a lányok lesznek meglocsolva, hanem azok is, akik nem tartanak maguknál esernyőt, vagy esőkabátot.

Ezeket a cikkeket olvastad már?