Blogolj!

Blogstar kávéház

Kecskés István

Főnök

Jövőre önkormányzati választások lesznek, amelynek az egyik legnagyobb kérdése, hogy mi lesz Tarlós István főpolgármesterrel. Elmondta, hogy ki a főnök. 

Tarlós: Orbánt figyelembe veszem, de a feleségem a főnököm

Tusványoson két másfél órás beszélgetést is lenyomott Tarlós István főpolgármester, és ennyi idő alatt sem derült ki, hogy jövőre ismét elindul-e a főpolgármester-választáson. Azt már egy ideje tudjuk, hogy Orbán Viktor felkérte, hogy legyen a Fidesz jelöltje. Azóta viszont csak homályos célzások, utalások, sajtóértesülések vannak, amelyeket mindenki a saját ízlése szerint tud értelmezni.

Kockázat

Nem emberi jog, hanem biztonsági kockázat a migráció – mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára Tusványoson. 

Tusványos: nem emberi jog, hanem biztonsági kockázat a migráció

Nem tekinthető emberi jognak, hanem inkább biztonságpolitikai kockázatnak az Európába irányuló migráció - hangsúlyozták egybehangzóan a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) migrációról szóló csütörtöki pódiumbeszélgetésének előadói, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Herencsár Lajos biztonságpolitikai szakértő.

Tűz

Úgy tűnik, hogy a pusztító athéni tűz nem a véletlen, hanem emberi kéz műve. Nagyon komoly tragédiát okozott valaki. 

Komoly jelek utalnak arra, hogy gyújtogatás okozta a görög erdőtüzet | Magyar Idők

A tárcavezető szerint a műholdas felvételek elemzése és a helyszínen végzett vizsgálatok arra utalnak, hogy a hétfőn rövid időn belül több helyen felcsapó tüzeket gyújtogatás okozta. A görög hatóságok csütörtökön közölték, hogy 83-ra emelkedett a görögországi erdőtüzek halálos áldozatainak száma, több tucatnyi embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

Értékcsökkenés

Nyilván kenyérre futja még Mark Zuckerbergnek, de az is biztos, hogy nem örül a Facebook részvény értékvesztésének. 

Tovább zuhan, már 28 ezer milliárd forintot vesztett értékéből a Facebook

Már délelőtt is 5 ezer milliárd forintos volt az értékvesztés, azóta majdnem meghatszorozódott. Több aggasztó nyilatkozata is volt mostanában Zuckerbergéknek, ezért.

Kékszalag

Svájci győzelemmel ért véget az 50. Kékszalag Balaton kerülő vesreny. Litkey Farkas a második helyen végzett az Európa-hírű viadalon. 

Vitorlázás: Litkey Farkas a svájci rivális nyomában - NSO

A Christophe Péclard kormányozta, Safram névre keresztelt svájci katamarán nyerte meg az 50. Kékszalag Erste Nagydíjat. A győztes hajó (Fotó: Tumbász Hédi) Verseny a vízben, fesztivál a parton - hagyományosan össznépi ünnep a Balatonon Európa patinás tókerülő versenye, és a szervezők a jubileumi, 50. Kékszalaghoz kapcsolódóan a szokásosnál is több programmal tisztelegnek a vitorlázósport előtt Balatonfüreden.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/56158/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Brexit: újra szavazhatnak függetlenségükről a skótok

2019.04.24. 16:35
A skót miniszterelnök szerint még a jelenlegi parlamenti időszakban, vagyis 2021-ig ismét népszavazást kell tartani a skót függetlenségéről, ha Skóciát akarata ellenére …

Tovább emelkedett a Srí Lanka-i merénylet halálos áldozatainak száma

2019.04.24. 10:00
Tovább emelkedett az elhunytak száma, immár 359 halálos áldozata van a szörnyű Srí Lanka-i támadásoknak. A helyi rendőrségi szóvivő, Ruvan Gunasekera …

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Még nincs vége? Csaknem száz bombát találtak Srí Lanka fővárosában

2019.04.22. 16:05
Könnyen lehet, hogy a terroristák további merényletekre is készültek vagy készülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?