Blogolj!

Nagy a baj Spanyolországban - 600 migráns betört Ceutába

Három nap alatt közel kétezer bevándorló érkezett Spanyolországba, ebből több mint hatszázan a határkerítésen át törtek be az észak-afrikai spanyol városba, Ceutába. 

Fotó: EPA/F.G. GUERRERO

„Győzelem!” – ezt skandálták afrikai bevándorlók százai, miután illegálisan átlépték az Európai Unió határát. Közel ezer bevándorló rohanta meg Ceuta határát, és több mint hatszázan át is jutottak a szöges kerítésen. Őket így a hatóságok kénytelenek voltak nyilvántartásba venni és befogadóközpontokban elszállásolni. A gond az, hogy a ceutai központ már eddig is 15 százalékos túlterheltséggel üzemelt.

Persze a roham nem volt túl barátságos. Mire a rendőrök megérkeztek a bevándorlók java része már a hat méter magas és mintegy nyolc és fél kilométer hosszú, szögesdrótos kerítés peremén üldögélt. A csendőrség beszámolója szerint a bevándorlók házi készítésű fegyverekkel támadtak a spanyol hatóságokra, például oltott mésszel, illetve széklettel megtöltött műanyag palackokat dobáltak és lángszóróvá átalakított spraykkel támadtak rájuk.

A spanyol rendfenntartók közül öten kerültek kórházba, 22 csendőrt a vöröskereszt a helyszínen látott el. A bevándorlók közül 16 került kórházba, és száznál is többen voltak, akik könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Mióta az új olasz kormány lezárta Itália kikötőit a bevándorlókat szállító hajók előtt, Spanyolország vált a földközi-tengeri migrációs útvonal fő célállomásává. Az uniós part- és határvédelmi ügynökség (Frontex) a múlt héten közölt jelentése szerint júniusban Spanyolország volt a legfőbb belépési pont Európába, ahol összesen 6400 embert regisztráltak, 166 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben a hónapban. Magdalena Valerio munkaügyi, migrációs és társadalombiztosítási ügyekért felelős miniszter Madridban ki is jelentette:

A spanyol kormány 30 millió euróval növeli meg a földközi-tengeri migrációs útvonalon az ország partjaira érkezők megfelelő ellátására fordítható összeget idén.

A most történtek után persze kérdéses, hogy ez mire lesz elég? Nagy Sándor Gyula, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója szerint a szocialista spanyol kormány ingatag parlamenti háttere miatt várhatóan rövid életű lesz a befogadáspárti spanyol kabinet és migrációs politikája. A madridi kormány képtelen lesz integrálni a bevándorlók napról napra dagadó tömegeit, bevándorláspolitikáját előbb utóbb nem csupán költségvetési korlátok, de a társadalom ellenállása is változásra kényszerítheti.

Idén eddig összessen 55 ezer illegális bevándorló érte el az európai partokat, míg a tavalyi év azonos időszakában számuk több mint kétszerese volt ennek, vagyis 111 753.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/56214/pics/lead_800x600.jpg
migránsok,Spanyolország
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-07-28 14:02:41
Idióta spanyol kormány !
Ezt akartátok ?! Elértétek !!!!! >>>>>>>> HURRÁ
Egyszer majd csak elzavar benneteket is a józan gondolkodású állampolgárok tömege !!!
Csak látnánk már !
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

A balkáni útvonal felé tolja Görögország a szigeteire érkező migránsokat

2020.07.13. 10:05
Vargha Márk szerint Görögország úgy oldja meg a migránsproblémáját, hogy a balkáni útvonal felé tolja a szigeteire érkező bevándorlókat …

Komoly EU-s kisebbség blokkolja a Soros-kvótaterveket

2020.07.08. 08:30
Jó esély van rá, hogy sikerül meggátolni a lopakodó brüsszeli betelepítési elképzeléseket.

Minden eddiginél veszélyesebb az illegális migránsok alkalmazása

2020.07.04. 05:05
A koronavírus-válság miatt bőven akad ugyanis munkanélküli az európai őslakosok között is.

Brüsszel továbbra is meghekkelné a magyar migránspolitikát

2020.06.30. 05:10
Bármennyire is kudarcos az Európai Unió bevándorláspolitikája, a balliberális körök annál jobban erőltetik. Magyarországnak résen kell lennie, ha meg akarja védeni …

Az EU-tagok többsége torkig van a kötelező kvótával

2020.06.20. 04:40
Növekvő ellenállás tapasztalható a brüsszeli betelepítési tervekkel kapcsolatban.

Ismét föld alatt próbálkoztak a migránsok

2020.06.05. 10:55
A határzár alatt átvezető alagutat találtak rendőrök és katonák Mórahalomnál, közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken.

Bárhogy hisztiznek a liberálisok, nem engedünk a határvédelemből

2020.05.30. 04:55
A magyar kormány számára ugyanis elsődleges a nemzeti érdek és az itt élők véleménye, biztonsága.

Egyre jobban kóstolgatják a migránsok a magyar határt

2020.05.28. 03:50
A járványveszély lecsengésével újra fokozódik a nyomás.

Magyarország továbbra sem kér a migránsokból

2020.05.16. 04:35
Nem engedünk a Soros-hálózat nyomásgyakorlásának.

Ha elül a koronavírus, berobbanhat a migránsözön

2020.05.06. 04:50
Dupla szorítással kell szembenéznie Európának.

Ezeket a cikkeket olvastad már?