Blogolj!

Blogstar kávéház

  

Az a bizonyos küszöb és erőegyensúly az EP-ben 

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője Orbán Viktor tusnádfürdői beszédéről

„Béke van Közép-Európában, az itt elhelyezkedő államok az együttműködést keresik, és magyar kormány ekkora felhatalmazással még sosem rendelkezett.”

Új korszak kezdődött Magyarországon, ami nyomot hagy a történelemben

Orbán Viktor tusnádfürdői beszédéből is látszik: Magyarország nem akar az EU küszöbén állni, hanem át akarja venni a vezető szerepet - értékelte a kormányfő által elmondottakat Mráz Ágoston Sámuel. A Nézőpont Csoport vezetője szerint komoly realitása van annak, hogy a kereszténydemokrata kormánypártok hatalomban maradhatnak 2030-ig.

 

Sima Hamilton győzelem

A 33. Magyar Nagydíj főszereplője mégis finn csapattársa, Valtteri Bottas volt. Ütközés is volt és még a kulacsoknak is igen fontos szerep jutott.

„Hamilton ugyan elhúzott az élen, de Bottast keményen támadták előbb az olasz istálló versenyzői, majd Daniel Ricciardo is. Néhány körrel a futam vége előtt Vettel egy kockázatos előzéssel megelőzte a finnt, össze is koccantak picit, ez pedig elég volt ahhoz, hogy Vettel és Räikkönen is megelőzze.”

„A végső sorrend így Hamilton, Vettel, Räikkönen lett a dobogón, legutóbbi azért is nagy dolog, mert rögtön az elején kiderült, hogy baj van a kulacsával, ezért az irtózatos hőségben nem lesz alkalma folyadékhoz jutni.”

Míg Bottas csatázott, Lewis Hamilton nyert a Hungaroringen | 24.hu

Az idei Forma-1-es Magyar Nagydíj szabadedzései rendre Ferrari-Red Bull csatát hozták, ám az esős időmérőn Daniel Ricciardóval úgy eltaktikázta magát utóbbi, hogy csak a 12. helyről rajtolhat. Ezzel szemben a Mercedes hibátlanul sakkozott, a pole pozíció Lewis Hamiltoné, a második hely Valtteri Bottasé lett.

 

Vörös kód

Tegnap déltől vörös kód lépett életbe a rendkívüli hőség miatt. A köztéri szökőkutakban továbbra is tilos fürdeni, ellenben több pályaudvaron is vizet osztottak és Tarlós István is intézkedett. A jövő héten is folytatódik a kánikula, akár 34 fok is lehet.

„A főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója kiemelte azt is, hogy a FŐKERT Nonprofit Zrt. április közepétől október végéig működteti a kiemelt zöldfelületeken, parkokban, játszótereken található több mint 100 szökőkutakat, díszkutat, csobogókat, ivókutakat, a hőségre való tekintettel pedig valamennyi kezelésében lévő ivókút működését intenzíven figyeli.”

 

A főváros cégei is felvették a harcot a hőséggel

Tarlós István főpolgármester utasítására a főváros cégei mindent megtesznek azért, hogy enyhítsenek a lakosság hőségérzetén, locsolják az utakat, vizet osztanak, tovább tartanak nyitva a strandok - írja az MTI. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma vasárnap déltől Vörös kódot léptetett életbe a rendkívüli hőség miatt, a fővárosban pedig ez alatt a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.

  

Zsil-völgyi bányászok a „rendteremtésben”

Eközben Romániában: perújrafelvételre kerül sor az Emberi Jogok Európai Bizottságának ítélete nyomán. A per másfél évig tarthat.

„Egy működő demokráciában Iliescu köszönetnyilvánítása önfeljelentéssel ért volna fel, és az igazságszolgáltatás a végére járt volna az ügynek. A román katonai ügyészség azonban csak ímmel-ámmal vizsgálódott”

A hátborzongató képeket mindenki ismeri, most elítélhetik a felelősöket

Több társával együtt emberiség elleni bűntettel vádolják a Ceausescu-rezsim bukása utáni első államfőt, Ion Iliescut, amiért mozgósítására 1990 júniusában leszámoltak a Zsil-völgyi bányászok az ellenzéki tüntetőkkel.

     

1 híján 100

Bálint Gazda, akiről nemrég mi is megemlékeztünk ebből a jeles alkalomból, 99. születésnapját ünnepelte.

„A mai világban mindenki rohan, senkinek nincs ideje semmire, ezért is lepődtem meg, hogy most mindenki körbe ült engem, és hallgatták, ahogyan a régi dolgokról beszélek. Ez volt a legboldogabb születésnapom az életemben, és ezt őszintén mondom – árulta el elérzékenyülve az idős gazda, aki még tortát is kapott a jeles napon.”

 

Fantasztikus kor: így ünnepelte 99. szülinapját Bálint gazda - bár remekül érzi magát, nem tervez előre

Hazánk leghíresebb kertészmérnöke az elmúlt években gyakran betegeskedett, ám most, közel 100 évesen kiváló egészségnek örvend. Állítja, ennek ellenére nem tervez előre. - Bár imádom a munkámat, a családomat, és szeretném minél tovább látni, ahogyan az unokáim és a dédunokáim felnőnek, nincs tervem arra, hogy érjem meg a 100.


Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/56248/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?