Blogolj!

BMW-gyár épül Debrecenben

Évente 150 ezer autót gyárt majd le nálunk a német gyáróriás.

Gyárat épít a BMW német autógyártó vállalat Debrecenben - jelentette be kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A miniszter elmondta, a hajdúsági város melletti 400 hektáros területen a legmodernebb autóipari gyártási technológiákkal, egy gyártósoron állítanak majd elő hagyományos és elektromos meghajtású autókat.

A tervek szerint a gyár kapacitása évente 150 ezer autó gyártására lesz elegendő és már a beruházás megkezdése idején több mint ezer munkahely jön létre. Szijjártó Péter elmondta, a beruházás értéke meghaladja az egymilliárd eurót, ami jelentősen hozzájárul Magyarország versenyképességéhez és tovább erősíti a magyar-német gazdasági kapcsolatokat.

A gyár helyszínének kinézett terület 2019 második felére kerül a BMW tulajdonába, s már jövőre megkezdik a munkaerő toborzását. Szijjártó Péter elmondta, hatalmas siker, hogy a világ egyik legnagyobb, legsikeresebb és legmodernebb autógyártója úgy döntött, hogy Európában növeli a termelési kapacitásait és ezen belül is Magyarországot választotta, 14 hónapja tárgyaltak a céggel, ugyanakkor a BMW több európai várost is megvizsgált lehetséges helyszínként.

Szijjártó szerint azért esett ránk a választás, mert komoly érveket tudtunk felsorakoztatni országunk mellett, így az alacsony adókat, a rugalmas munkaerő-szabályozást, a duális szakképzést és a színvonalas informatikai, műszaki képzéseket.

Az elmúlt évek gazdaságfejlesztési sikereit koronázza meg, hogy a BMW új gyárat épít Debrecenben, és a beruházás átírja a város jövőjéről alkotott elképzeléseket - mondta Debrecen polgármestere, Papp László az MTI-nek, majd hozzátette: hosszú és küzdelmes verseny alapján lett Debrecen a legjobb.

Az elmúlt évek gazdaságfejlesztési törekvései, döntései, mint a Debrecen-München közötti menetrendszerű légi járat elindítása, a repülőtér-fejlesztés, a befektetésösztönzési program elindítása, a szervezeti háttér biztosítása az EDC önkormányzati cégen keresztül, a nemzetközi iskola építésének programja mind-mind fontos elemei voltak a mai bejelentésnek - mondta.

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/56327/pics/lead_800x600.jpg
autógyártás,Debrecen,ipar
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-08-01 12:46:20
Voltunk mi már vas és acél országa! A jövő nem az autógyártásról szól, hanem az élelmiszertermelésről, felelős vízgazdálkodásról. Ám a rablóprivatizáció következtében kénytelenek vagyunk behódolni a német tőkének, átadni hasznos mezőgazdasági területet, szinte ingyen, 1000 ember foglalkoztatásáért. Németországban aranyért sem kaptak volna ekkora területet, a német paraszt inkább gyümölcsöt, zöldséget termel, esze ágában sem lenne odadobni a földjét, vizét. Szomorú ez a rövidlátás! Ez a kiszolgáltatottság! Nem tudok örülni a környezet lepusztítása miatt sem. Kivágatta az EU az almafáinkat, szőlőinket. Ezekhez az ipari beruházásokhoz persze mi biztosítjuk az infrasruktúrát, utakat, energiát, vizet. A profitot majd kilapátolják.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-07-31 11:43:58
Óriási "szerencse", hogy sok-sok évvel ezelőtt széles látókörű, fényre sötétedő Botka ( veres bukta) László, - egyesek szerint hazánk legalkalmasabb, legjobb polgármestere - messzire üldözte a bejelentkező autógyártó cégeket Szegedről.
Azóta már tízezrével gyártják a Mercedeseket Kecskeméten, és immár készül a BMW üzem Debrecenben is.
Hajrá "szemfüles" Botka és idétlen (Újhülye Pistike, Nagy Sanyi, Szentgyörgyi (UNIKUM) Pali stb.) társai !!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Se Debrecenbe, se máshová nem költözik a Természettudományi Múzeum

2020.02.12. 12:15
Fürjes Balázs, Budapest és fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Twitteren öntött tiszta vizet a pohárba.

Debrecen tárt karokkal várja az új természettudományi múzeumot

2020.01.24. 05:15
Egyúttal visszautasítja Karácsony vádaskodását, miszerint tragikus lenne a múzeum odaköltöztetése.

Nem volt tűz a Debrecenben kiürített repülőgépen

2020.01.04. 23:10
Az előzetes hírekkel ellentétben, nem volt tűz a Wizzair W6 7867-es számú, Debrecenből Párizs-Beauvais-ra közlekedő járatán, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst …

Közösség épül: ortodox templomot szenteltek Debrecenben

2019.12.29. 05:45
A cívis városban az ortodoxok a 16. századtól vannak jelen, ám felszentelt templomuk eddig nem volt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?