Blogolj!

Blogstar kávéház

Ragnar Volarus

Három betű

Minőség

A BMW német autógyártó vállalat Debrecen mellett építi fel új európai autógyárát, melynek révén 300 milliárd forintnál is nagyobb értékű beruházás érkezik a térségbe.

"Mára megkérdőjelezhetetlenné vált a magyar és a német gazdasági együttműködés, hiszen mintegy hatezer német vállalat csaknem háromszázezer magyar embernek ad munkát. A beruházás értéke több mint egymilliárd euró, azaz több mint 320 milliárd forint. Várhatóan több mint ezer munkahely létesül majd."

A BMW Magyarországon építi fel új autógyárát

Rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze a Külgazdasági és Külügyminisztérium. Szijjártó Péter a sajtóeseményen kedden délelőtt bejelentette: a BMW német autógyártó vállalat Debrecen mellett építi fel új európai autógyárát, melynek révén 300 milliárd forintnál is nagyobb értékű beruházás érkezik a térségbe. Rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be kedden délelőtt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy Debrecen mellett épül meg a BMW új európai autógyára.

Édes

Komáromi kisleány

A Komáromi kisleány lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Három kívánság elnevezésű tortát választották - jelentették be kedden Budapesten.

"A torta mézes-diós tészta alapú, van benne körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér."

A Komáromi kisleány lett Magyarország tortája

A Komáromi kisleány lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Három kívánság elnevezésű tortát választották - jelentették be kedden Budapesten. A Komáromi kisleány elnevezésű tortát a Jánoska Cukrászda cukrásza, Sztaracsek Ádám készítette - közölte a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke, Selmeczi László.

Rekord

Bukás

Elégedetlen alkalmazottak, Zuckerberg lemondását követelő befektetők, 20 százalékos részvényárfolyam-esés; látszólag úgy tűnik, hogy a Facebook katasztrófa felé sodródik. Pedig csak arról van szó, hogy túl sokat költöttek az aktuális problémák megoldására és a hosszú távú tervekre.

"Az árfolyamcsökkenés mélypontján a Facebook 148 milliárd dollárt veszített a piaci értékéből – ez több, mint amennyit az IBM ér tokkal-vonóval (134 milliárd dollár), és csaknem négyszerese a Twitter piaci értékének. A zuhanás után az értékcsökkenés valamivel 20 százalék alatt normalizálódott. A Facebook összesen 120 milliárd dollárt vesztett. Ennyi pénzt még soha senki nem bukott el az amerikai tőzsdén." 

Miért bukott akkorát a Facebook, mint még soha senki?

Miért bukott akkorát a Facebook, mint még soha senki? - Ezt a bukást sokan sikernek is elfogadnák, pedig 120 milliárd dollár tűnt el a cég értékéből. A részvényesek Mark Zuckerberg távozását követelik, az alkalmazottak elégedetlenek. Pedig a Facebook előre szólt, hogy ez fog történni.

Hatalom

Korlátozott Merkel?

A német közvélemény nem támogatja a kancellári időszak időtartamának maximalizálását. Több hátrány származna belőle.

"Ha a kancellári idő meghatározott ideig tartana, az nem csak a kormány első emberét, hanem teljes adminisztrációját, minisztereit is érintené, a tárcavezetőket, az államtitkárokat, de még a részlegvezetőket is. Utóbbiak is komoly befolyással rendelkeznek, hiszen fontos szerep hárul rájuk a törvényjavaslatok kidolgozásánál. Ha csak bizonyos ideig teljesítenének szolgálatot, az a lobbisták tevékenységét is felerősítené – véli a Focus."

Korlátoznák Merkel hatalmát

A német közvélemény nem támogatja a kancellári időszak időtartamának maximalizálását. Több hátrány származna belőle. Miközben a német politikai élet szereplőinek nagy része jól megérdemelt nyaralását tölti, Christian Lindner, a szabad demokrata FDP elnöke mondhatni vihart kavart egy pohár vízben.

Hőség

Vörös kód

Az év eddigi legmelegebb napjával ér véget a július Németországban - Horvátország egyes térségeiben is vörös riasztást adtak ki.

"A meteorológiai szolgálat  előrejelzése szerint a kánikula szerdáig marad, majd változékonnyá válik az időjárás, a hét második felében helyenként rövid záporok, zivatarok is kialakulhatnak, de a hőség marad, és az éjszakák sem hűlnek le." 

Európa-szerte tombol a hőség

Európa-szerte tombolt a hőség kedden, Németországban az év legmelegebb napjával ér véget a július, Spanyolországban szerdára várják az idei nyár első nagy kánikulájának kezdetét, s Horvátország egyes térségeiben is vörös riasztást adtak ki. Előbb a heves esőzések keltette árvizekben, földcsuszamlásokban haltak meg sokan az ország nyugati részén.

Agybaj

Gond van!

Nagy Alekosz, a ValóVilág egykori sztárja, a Facebookon közölte rajongóival: baj van. 

"Az elsődleges diagnózis: személyiségzavar, irritábilis viselkedés, hiányzó morbus tudat. A jövőben pszichédiagnosztikai vizsgálatok sorozatát végzik majd el rajtam. Nem éppen így képzeltem a nyarat!" - írta Alekosz a közösségi oldalán, akivel közölte a pszichiátere, hogy egy vizsgálat ide kevés lesz, így beutalták az ideggyógyászatra.

Megvizsgálták az orvosok Alekosz agyát - kiderült, mi a gond!

Nagy Alekosz, a ValóVilág egykori sztárja, a Facebookon közölte rajongóival: baj van. "Az elsődleges diagnózis: személyiségzavar, irritábilis viselkedés, hiányzó morbus tudat. A jövőben pszichédiagnosztikai vizsgálatok sorozatát végzik majd el rajtam. Nem éppen így képzeltem a nyarat!" - írta Alekosz a közösségi oldalán, akivel közölte a pszichiátere, hogy egy vizsgálat ide kevés lesz, így beutalták az ideggyógyászatra.

Címkék: lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/56360/pics/lead_800x600.jpg
lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.17. 04:30
Az Akadémia ellenállása, az ellenzék fejetlensége, Sargentini pózolása, a Notre Dame facsodája és Palvin Barbi angyalai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.16. 04:15
Recsegő-ropogó jogállamiság, az ellenzék feszültsége, Hadházy bohóckodása, erkölcstelen bizonyítványok és Ónodi Eszter egyensúlya keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.15. 03:00
Migrációs megszorítások, a kamupártok támadása, a Fidesz lejáratása, Bodrogi Gyula gombócai és Kárpáti Rebeka kebelcsodái hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.14. 03:00
Karácsony NER-fogsága, Szanyi kapitány szőke hercege, a Néppárt kilúgozódása, közveszélyes migránskártyák és Xantus Barbara kémiája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.13. 04:25
Bajnai sorosozása, Gyurcsányné bezárkózása, Karácsony parkolópályája, egy rejtélyes királydráma és Ördög Nóri fogtündére szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.12. 04:50
Palkovics panaszkodása, a Jobbik ördögi mesterterve, az MSZP mélyrepülése, közveszélyes adathalászok és Babos Tímea feledékenysége pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.11. 03:45
Orbán politikai karizmája, a magyarság nemzetárulói, Brüsszel Brexit-felfordulása, munkahelyi szenvedély és Bősz Anett elhomályosulása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.10. 04:00
Magyarország vegzálása, Juncker részegsége, az előválasztás koporsója, az egyház értékformálása és Geszler Dorottya zaklatása szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?