Visszatér a szigorú határellenőrzés
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az európai és a világ koronavírus-járványhelyzetét figyelembe véve visszavezetik a szigorú határellenőrzést. Bizonyos országokból csak tesztelés után, a 14 napos karantént vállalva lehet majd belépni az országba, de olyan államok is lesznek, ahonnan egyelőre nem lehet beutazni.
Blogolj!

Fogyasztóvédelmi eljárást indított a Wizz Air ellen a fővárosi kormányhivatal

Elfogadhatatlannak tartják a magyar hátterű légitársaság utasok tucatjainak nyaralását tönkre tevő gyakorlatát és felháborítónak azt, ahogy a társaság a saját hibájából előállt helyzetet kezeli.

Egész nap több órás késéssel indultak a Wizz Air járatai csütörtökön az akadozó utasfelvétel miatt, minden Budapestről induló reggeli gép legalább 50 perces késéssel lett kiírva és több járat is volt, amelyre több ember szállt volna fel, mint ahánynak lennie kellett volna. Sőt, olyan is előfordult, hogy egy-egy járatra arra jeggyel rendelkező utasok nem szállhattak fel.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár közös közleményben azt írta, elfogadhatatlannak tartják a magyar hátterű légitársaság "utasok tucatjainak nyaralását tönkre tevő gyakorlatát", és különösen felháborítónak azt, ahogy a légitársaság a saját hibájából előállt helyzetet kezeli, a tájékoztatás minimumát sem biztosítva az általa megkárosított utasoknak.

A Miniszterelnökség szerint a Wizz Air tisztességtelen a magyar fogyasztókkal szemben, mert nem teljesíti a szerződésben vállalt kötelezettségeit, és nem biztosítja az utasok által előzetesen kifizetett szolgáltatásokat, mindeközben "semmibe veszi a fogyasztóvédelem alapvető szabályait". Ezért az eljárás haladéktalan lefolytatása indokolt.

A fővárosi kormányhivatal a Wizz Air versenytársával, a Ryanairrel szemben is vizsgálatot indított, György István kormánymegbízott az ír központú diszkont légicég poggyászkezelésével kapcsolatos hiányosságok miatt rendelte el két hete a vizsgálat lefolytatását.

A Wizz Air a hírre reagálva úgy fogalmazott, hogy az egyik beszállítójuknál történt meghibásodás, ezért lassult le jelentősen csütörtök reggel az utasfelvétel. A lemaradt utasoknak egy négy nappal későbbi gépre ajánlottak fel jegyeket, de az nem derült ki, hogy mi alapján állapították meg, ki szállhat fel a gépre, és ki nem.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/56460/pics/lead_800x600.jpg
eljárás,légitársaság,Wizz Air
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A Wizz Air felfüggeszti milánói, trevisói és bergamói járatait

2020.03.08. 14:20
A döntés a Budapest és Debrecen és Milánó-Malpensa közti járatokat érinti április 3-áig.

150 milliós bírságot kapott a Ryanair

2020.02.28. 13:10
A fővárosi kormányhivatal csapott le a légitársaságra az utasok védelmében.

A koronavírus miatt kevesebb járatot indít Olaszországba a Wizz Air

2020.02.27. 16:40
A Wizz Air egy friss közleménye szerint szüneteltetni ugyan nem szünetelteti, ritkítani azonban mindenképp fogja olaszországi járatainak számát.

Nem volt tűz a Debrecenben kiürített repülőgépen

2020.01.04. 23:10
Az előzetes hírekkel ellentétben, nem volt tűz a Wizzair W6 7867-es számú, Debrecenből Párizs-Beauvais-ra közlekedő járatán, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst …

A költségcsökkentés jegyében lelép a Ryanair Budapestről

2019.10.24. 15:10
November végén megszünteti budapesti bázisát az ír légitársaság. A ferihegyi üzemet a Ryanair lengyel bejegyzésű leányvállalata veszi át.

Már Odesszába is repülhetünk a Wizz Airrel

2019.08.06. 16:10
A közkedvelt fapados, a magyar hátterű Wizz Air diszkont légitársaság Airbus A320-asai hetente kétszer, kedden és szombaton közlekednek a két város között novembertől.

Három budapesti járatot érint a Ryanair júliusi sztrájkja

2018.07.20. 14:20
A fapados légitársaság dolgozói július 25-ére és 26-ára hirdettek sztrájkot a bérviták miatt. A munkabeszüntetés nagyjából 50 ezer utast érint.

Nyílt támadás zajlik Magyarország ellen a kötelező kvóta elutasítása miatt

2018.01.06. 13:05
A Fidesz szerint már az új év első napjaiban nyílt támadások indultak Magyarország ellen a kötelező betelepítési kvóta elutasítása …

Már vesztegetés gyanúja miatt is eljárást indítottak Botka ellen

2017.10.16. 10:25
Vesztegetés gyanúja miatt nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség Botka László és társai ellen hivatalos személyeknek ingyen juttatott parkolóbérletek miatt - …

A kormány jó és felelős döntést hozott, amikor a kerítés megépítéséről döntött

2017.06.16. 12:50
Az elmúlt két évet és az Európát sújtó terrorfenyegetettséget látva biztos, hogy a magyar kormány jó és felelős …

Ezeket a cikkeket olvastad már?