Blogolj!

Blogstar kávéház

Kisiklás

Félelem nélkül.

A néppártosodás nem volt rossz ötlet, de teljesen kisiklott a folyamat, a Jobbik elszakadt eredeti elveitől, politikai nyitás helyett balra tolódás történt – mondja a Magyar Hírlap Online-nak adott interjúban Dúró Dóra, a Mi Hazánk alelnöke.

„Nagyon fontos, hogy a Mi Hazánk ne kövesse el ezt a hibát, nem szabad, hogy befolyásolja a politikánkat a balliberális oldal felé érzett megfelelési kényszer és a megbélyegzésüktől való félelem. Kötelességünk beszélni olyan kérdésekről, melyet már egyik párt sem mer felvállalni, például a magyar-cigány együttélésről. Lehet, hogy emiatt szélsőségesnek bélyegeznek minket, de valakinek ki kell mondania az ilyen súlyos társadalmi problémákat.”

Dúró Dóra: Jönnek még hozzánk a Jobbikból

A Mi Hazánk Mozgalom nem akar a Jobbik által elkövetett hibába esni, hogy politikáját a balliberális oldalra jellemző megfelelési kényszer befolyásolja - mondta lapunknak Dúró Dóra, az alakulóban lévő mozgalom alelnöke, aki szerint egy ellenzéki párt nem attól lesz sikeres, hogy zsigerből ellenez mindent, amit a kormány csinál, hanem ha a jót elismeri, a rosszat pedig építő javaslatokkal próbálja megváltoztatni.

Fejlődés

Az óvodapedagógusok panasza.

Levelet írtak Kásler Miklós miniszternek a csalódott és dühös óvodapedagógusok, akik szerint nem már meglévő rendeletek és törvények átírogatásával kellene foglalkoznia a kormánynak, valódi cselekvésre van szükség – idézi a HVG Online.

„Mint írták, a gyermek egészségének védelme az óvodákba szállított (vagy ott helyben elkészített) ételeken is múlik. Sok család otthon nem tud mindennek megfelelő, tápanyagokban gazdag élelmiszert biztosítani gyermekének, ezért a gyermekek fejlődése érdekében az óvodákban kellene biztosítani a gyermekeknek a megfelelő étkeztetést. A másik a megfelelő udvarok kialakítása, mert, írták, sajnos sok esetben az udvarok nem megfelelően felszereltek, és csak futkározniuk nem elég egy gyereknek.”

Levelet írtak Káslernek a csalódott és dühös óvodapedagógusok

A viszonylag új sportág, a crossfit versenyeinek 11 éves történetében először állt magyar a dobogón: a 21 éves Horváth Laura. Öt éve kezdett ezzel foglalkozni, és mindjárt 100 ezer dollárt kapott ezüstérméért.

Huzavona

A Brexit bizonytalansága.

A brit belpolitikai megosztottság okozza az egyik legnagyobb problémát a Brexit-tárgyalások során – véli a Hirado.hu-nak nyilatkozó Gálik Zoltán egyetemi docens.

„Amikor a kilépési szándék megszületett a britek részéről, egy hosszú tárgyalási folyamat kezdődött meg. A tárgyalások első fázisának nyolcvan százaléka jelenleg késznek tekinthető, a második tárgyalási folyamat egyelőre el sem kezdődhetett. A hiányzó – már korábban is említett – húsz százalék komoly kérdéseket tartalmaz, mint például az elválási költségek és az északi határ kérdése. A legfontosabb témáról azonban még egy szó sem esett, ez pedig az, hogy milyen kapcsolatrendszert szeretnének kialakítani a britek az Európai Unióval 2019. március 30-a után – hangsúlyozta Gálik Zoltán. Hozzátette: bizonytalan, hogy kér-e Nagy-Britannia külön szerződést, vagy inkább lazábbra hagynák az EU-val létrejövő kapcsolatukat.”

Egész Európa biztonsága is kockán forog

A brit belpolitikai megosztottság okozza az egyik legnagyobb problémát a Brexit-tárgyalások során - véli Gálik Zoltán egyetemi docens. Theresa May brit kormányfő és Emmanuel Macron francia kormányfő Nagy-Britannia és Franciaország jövőbeni kapcsolatairól egyeztettek a dél-franciaországi elnöki rezidencián, Fort de Bréganconban augusztus harmadikán. Az informális találkozón a Brexit-tárgyalásokról azonban nem esett szó.

Aszály

A pusztulás rejtélye.

A Cambridge-i Egyetem és a Floridai Egyetem kutatói a természetes gipszásványba zárt víz izotóptartalmának elemzésével megállapították, hogyan bukott meg az ősi maja civilizáció – számol be róla az Origo.hu.

„A Science magazinban közölt eredmények azt mutatják, hogy a maja civilizáció összeomlásának idején az éves csapadékmennyiség átlagosan 41-54 százalékkal esett vissza, de az aszályos periódus csúcspontján akár 70 százalékkal kevesebb eső is eshetett a megszokottnál. Mindeközben a levegő relatív páratartalma a mai értéknél 2-7 százalékkal lehetett alacsonyabb.”

Ősi tó mélyén derült ki, mi pusztította el a majákat

A töredékére visszaeső csapadékmennyiség masszívan hozzájárulhatott a klasszikus maja civilizáció ezer évvel ezelőtti romlásához. Régi megoldatlan rejtély, milyen okok vezethettek az ókori világ egyik nagy kultúrájának, a maja civilizációnak a bukásához.

Esély

Rózsák háborúja.

Meszlényi Ferenc harmadik generációs rózsatermesztő 2oo6 óta dolgozik társaival azon, hogy a szőregi rózsatő hungarikum lehessen: erre meg is van minden esélyük, hiszen a szőregi rózsa a legjobb a kontinensen – írja a Lokál Online.

„A trendek megkívánják, hogy minden szál rózsának legyen illata, és még mindig a vörös a legkelendőbb szín. Ehhez kiváló a szőregi mikroklíma, amely egyedülálló Európában. A talaj lösz és fekete ugar keveréke, ez a napsütéses órák nagy számával olyan adottságot biztosít, amilyen máshol nincs. Bár a lengyelek nagy riválisok, azonban ha a lengyel rózsa az autók Opel Astrája, akkor a magyar az autók Bentley-je – büszkélkedett a termelő.”

A magyar rózsa a virágok Bentley-je

Meszlényi Ferenc harmadik generációs rózsatermesztő 2oo6 óta dolgozik társaival azon, hogy a szőregi rózsatő hungarikum lehessen. Erre meg is van minden esélyük, hiszen a szőregi rózsa a legjobb a kontinensen. - A trendek megkívánják, hogy minden szál rózsának legyen illata, és még mindig a vörös a legkelendőbb szín.

Flört

Kapcsolati krízis.

A Blikk Online szerint úgy tűnik, végleg zátonyra futott Pumped Gabo (22) és kedvese, Luna szerelme.

„Igen, szakítottunk. Nagyon sok levelet kaptam lányoktól, hogy Gabo csajozik, ismerkedik, flörtöl, de még olyat is, amiben azt írták, hogy megcsal. Elég volt! Fogalmam sincs, mi az igazság, nem tudom, képes vagyok-e valaha még hinni neki – ismerte el lapunknak Luna.”

Ennyi volt: Pumped Gabót kidobta a párja - Ebből lett elege Lunának

„ Igen, szakítottunk. Nagyon sok levelet kaptam lányoktól, hogy Gabo csajozik, ismerkedik, flörtöl, de még olyat is, amiben azt írták, hogy megcsal. Elég volt! Fogalmam sincs, mi az igazság, nem tudom, képes vagyok-e valaha még hinni neki" - ismerte el lapunknak Luna. Megkerestük Gabót is, aki nem tagadta, hogy hadiállapot uralkodik most köztük.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/56630/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?