Blogolj!

Blogstar kávéház

Hagyomány

Fideszes Velence.

A Fidesz–KDNP -frakciószövetség szeptember 12–14. között Velencén tartja a parlamenti szezon előtti tanácskozását, amelyen a szokásoknak megfelelően Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz – értesült a Magyar Hírlap Online.

„Annak a hagyománya, hogy a kormánypártok a parlamenti szezonkezdet előtt többnapos ülést tartanak, 2010-ig nyúlik vissza. Az első helyszín Tapolca volt, ahol a devizahitelesek megsegítése érdekében szükséges intézkedésekről tárgyaltak a képviselők. Ekkor értékelte Orbán Viktor a kormány első száz napját a frakciószövetség előtt.”

Velencén nyitja szeptemberben a parlamenti szezont a Fidesz-KDNP

Újra Velencén lesz a Fidesz-KDNP kihelyezett évadnyitó frakcióülése - értesült a Magyar Hírlap kormánypárti forrásból. Lapunk úgy tudja, hogy a frakciószövetség szeptember 12-14-ig tartja a parlamenti szezon előtti tanácskozását, amelyen a szokásoknak megfelelően Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz.

Takarék

Pokoli üvegház.

A Hirado.hu arról ír, egy nemzetközi kutatócsoport szerint fennáll a kockázata annak, hogy a Föld tartósan és visszafordíthatatlanul üvegházzá válik, még akkor is, ha a szén-dioxid kibocsátást sikerül a párizsi klímaegyezményben megfogalmazott korlátok között tartani.

„A szakértő szerint nem lehetetlen megakadályozni a további felmelegedést, csak takarékoskodni kell az energiával, hogy kevesebb legyen a gázkibocsátás. Egyre több megújuló energiát alkalmazunk, amely pozitív, de a bioenergia még nem igazán környezetkímélő – magyarázta Mika János”.

Pokoli üvegházzá válhat a Föld?

Egy nemzetközi kutatócsoport arra figyelmeztet, egy lépésre vagyunk attól, hogy pokoli üvegházzá váljon a Föld. Fennáll a kockázata annak, hogy a Föld tartósan és visszafordíthatatlanul üvegházzá válik, még akkor is, ha a szén-dioxid kibocsátást sikerül a párizsi klímaegyezményben megfogalmazott korlátok között tartani.

Fordulópont

Megmozduló állóháború.

Száz éve mértek döntő csapást a Német Birodalom nagy álmára, ekkor kezdődött az első világháború nyugati frontján, a franciaországi Amiens közelében a Németország döntő vereségét hozó csata – idézi fel az Origo.hu.

„Az amiens-i csata fordulópontot hozott, a nyugati fronton véget ért az állóháború. A siker hatására a szövetségesek más pontokon is megkísérelték áttörni a német állásokat, általában 11-13 kilométert haladtak előre, de az előrenyomuló gyalogság nem távolodott el jelentősen a biztonságot adó tüzérségi támogatástól és a hadtápvonalaktól. A lassú, de kitartó műveletek folyamatos nyomás alatt tartották a németeket, felőrölték erejüket, harci szellemüket. Amikor II. Vilmos császár csapatai 1918. szeptember végére a Hindenburg védelmi vonal mögé szorultak vissza, Ludendorff kijelentette: Németországra elkerülhetetlen és döntő vereség vár.”

Száz éve mértek döntő csapást a Német Birodalom nagy álmára

Száz éve, 1918. augusztus 8-án kezdődött az első világháború nyugati frontján, a franciaországi Amiens közelében a Németország döntő vereségét hozó csata. A „nagy háború" 1914-es kitörésekor a nyugati fronton a németek gyorsan nyomultak előre, 70 kilométerre megközelítették Párizst, de aztán a brit-francia antant erők megállították és hátrébb szorították őket, a front megmerevedett.

Kockázat

Halálos hétalvás.

Az alváshiány negatív következményeit jól ismerjük, egy friss tanulmány most arra világított rá: a lustálkodás is nagyon csúnyán megbosszulhatja magát – derül ki a 24.hu cikkéből.

„A Keele Egyetem világszerte hárommillió ember bevonásával készített tanulmánya megállapította, a 'hétalvók' olyan súlyos betegségeket kockáztatnak, mint például: magas vérnyomás, különböző szívbetegségek, cukorbetegség, elhízás. Az adatok azt mutatják, hogy akik rendszeresen 10 órát alszanak, azoknál 30 százalékkal nagyobb eséllyel alakulnak ki halálos betegségek, mint akik átlagosan hét órát töltenek az ágyban.”

Halálos lehet a sok alvás | 24.hu

Kevés kellemesebb érzés van, mint mikor az ember hajnalban riad, hogy nem szólt az ébresztő, elkésik a munkából, majd kicsit tisztuló tudatával ráébred: szombat van, lehet tovább aludni. A hét fáradalmait persze ki kell pihenni, ám egy új tanulmány szerint kifejezetten nagy baj lehet abból, ha valaki hosszú távon, rendszeresen lustálkodik, vagyis 10 órát vagy annál többet alszik naponta.

Érzékiség

Kívánatos pocakos.

A babavárás alatti szeretkezés okozott némi problémát az egykori szépségkirálynőnek, Kulcsár Edinának, akit a kisebb válságokon párja segített át – így a Lokál Online.

„Bevallom, picit én is féltem attól, hogy nem leszek kívánatos ebben az állapotban, főleg amikor elkezdett növekedni a pocakom. Nem magam, inkább Csuti miatt izgultam, de szerencsére nagyon odafigyel rám és arra, hogy a várandósság alatt is minden pillanatban érzéki és szép nőnek érezhessem magam. Nekem pedig nőként megnyugtató visszaigazolás és megerősítés, hogy ebben az állapotban is kívánatos vagyok.”

Kulcsár Edina várandósan is kívánatos párja szemében

Kulcsár Edina őszintén vallott a várandóssággal kapcsolatos tabukról. Mint mondja, nem volt könnyű megbarátkoznia a hirtelen felszaladt kilókkal, ráadásul a babavárás alatti szeretkezés is okozott némi problémát. A kisebb válságokon párja, Csuti segítette át. Hamarosan világra jön Kulcsár Edina kisfia, Medox, akinek érkezését az egykori szépségkirálynő élete eddigi legnagyobb ajándékának tekint.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/56728/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?