Blogolj!

Öngyilkosság hipszter-módra

A Sarco (igen, a szarkofágból) egy asszisztált öngyilkosságot segítő kapszula. Ha a „felhasználó” a használat előtt kötelezően kitöltendő online teszten épelméjűnek bizonyul, kap egy kódot, amivel kinyithatja a kapszulát.

Zárás után a Sarcoban folyamatosan csökken az oxigénszint, és az ígéret szerint a fulladásos halál kellemetlen mellékhatásai – mint például a pánik és a levegő után kapkodás – nélkül, kellemesen ellazítva végez az ügyféllel. Az érdeklődők az amszterdami Temetkezési Vásáron még virtuális valóság segítségével is kipróbálhatták, milyen érzés a Sarcoban feküdni.

A hiánypótló eszközt nem pénzért árulják, hanem a 3D modelljét teszik majd letölthetővé, amit utána a felhasználó magának nyomtathat ki. Mivel a 3D nyomtatási technológia még elég lassú, az előállítás ideje alatt legalább lehetősége nyílik újra átgondolni a döntését...

Címkék: innováció, tech
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/56742/pics/lead_800x600.jpg
innováció,tech
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-08-10 01:02:55
Ebben még az a rettentő szomorú, hogy ez a "halál vásár" egy templomban van megtartva!
Úgy tűnik, a hollandoknak erre alkalmas az Isten háza, de a vallás gyakorlására már nem!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Rekordszámú kiállító a Startupok Éjszakáján

2019.11.29. 21:20
2019. november 28-án ötödik alkalommal rendezte meg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) a főváros által támogatott legnagyobb startup rendezvényt, a Startupok Éjszakáját. …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Ezen a héten fellőhetik az Európai Űrügynökség diákműholdját

2018.11.19. 19:05
A tervek szerint pár napon belül fellövik azt a diákműholdat, amin tizenkét európai diákcsapat dolgozott, köztük magyarok is.

Három minisztérium a Campus megnyitóján

2018.09.16. 10:20
Az innovatív vállalkozói környezet megteremtésének fontosságát jelzi, hogy az ikonikus nagyberuházás, a Millenáris Startup Campus hivatalos megnyitóján három minisztérium is képviselteti magát.

Leszedik Pálinkást az innovációs csúcsszerv éléről

2018.06.05. 13:40
Az akadémikusról korábban Bayer Zsolt is úgy fogalmazott itt a Blogstaron, hogy ő volt „a magyar hangja az Orbán-ellenes tudományos elitnek.” Azért is sokan bírálták, mert a …

A jövő megérkezett: önjáró autók cirkálnak Budapesten

2017.07.12. 18:00
Az Aimotive az első, ami megkapta az engedély az önvezető autók közúton való tesztelésére, így már senki ne csodálkozzon, ha Budapest utcáin szembe találkozik egy ilyennel.

A Prezi bejelentette első cégfelvásárlását

2017.05.16. 11:35
A Prezi megvette a több mint 3 millió felhasználóval rendelkező, Infogram nevű adatvizualizációval foglalkozó céget, ami a prezentációs szoftvert fejlesztő vállalat első cégfelvásárlása.

Ezeket a cikkeket olvastad már?