hirdetés
Blogolj!

Blogstar kávéház

Identitászavar

A Jobbik amortizációja.

Újabb alapszervezetet veszített a Jobbik, a pártból távozó hajdúböszörményi politikusok a Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalomhoz csatlakoznának – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„A Jobbik választási kudarca pártvezetés identitászavara miatt nem volt meglepetés – jegyezte meg. Hozzátette, bíztak benne, hogy Toroczkai László megnyeri az elnökválasztást, de a bundagyanús tisztújítás nem hozta meg a két éve várt belső megújulást. Nagy Zoltán szerint bár Sneider Tamás pártelnöknek adtak még egy esélyt, mára világosan látszik, hogy 'irányított bábként folytatja a Jobbik amortizációját'. Nem értjük, hogy a kilépési hullám elindulása után miért kellett még Dúró Dórát is kizárni, s ezzel olajat önteni a tűzre. Nem fogjuk tolni az árulók szekerét – olvasható a közleményben.”

Újabb alapszervezetet veszített a Jobbik

A Jobbik egyes vezetői az elmúlt két évben sorozatosan rossz döntéseket hoztak, a nemzeti érdekek teljes feladását nem tudjuk megbocsájtani - írták közleményükben a Jobbik megszűnő alapszervezetének távozó politikusai. A képviselők szeretnének csatlakozni a Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalomhoz

Kihívás

Robbanásveszély Németországban.

A hétszázezer elutasított menedékkérő megfigyelése szinte lehetetlen, könnyen radikalizálódhatnak – így a Hirado.hu.

„Horváth József elmondta: amennyiben a hétszázezer ember hetven százaléka férfi, közülük tíz százalék elszánt, radikális iszlámhívő, akkor sok tízezer emberről beszélhetünk, akiknek ellenőrzése, megtalálása sok pénzbe, időbe és energiába kerül. Ez Németország számára tehát olyan biztonsági kihívás, amelyre a következő években megoldást kell találniuk.”

Nagy biztonsági kihívás előtt áll Németország

A hétszázezer elutasított menedékkérő megfigyelése szinte lehetetlen. Félő, hogy könnyen radikalizálódnak, ami komoly biztonsági kockázatot és veszélyt jelenthet akár egész Európa számára. Közel hétszázezer elutasított menedékkérőt tartanak nyilván Németországban. Horváth József biztonságpolitikai szakértő, a katonai titkosszolgálatok volt főigazgató-helyettese a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: a helyzet bonyolult.

Árnyoldal

Molekuláris olló.

Kétségtelen előnyei mellett pusztítóvá is válhat a forradalmi rákgyógyászati eljárás, a CRISPR – állítja friss tanulmányokra hivatkozva az Origo.hu.

„A forradalmi génszerkesztési technológia nem olyan pontos, mint remélték, és a DNS azon részeit is megbolygathatja, amikhez az orvosok eredetileg nem szándékoztak nyúlni. Egy példával élve, a kiiktatásra ítélt gén mellett olyan gént is kivághat a molekuláris olló, ami a tumorsejtek kialakulásának megakadályozásában egyébként létfontosságú szerepet tölt be (ezek a tumorszupresszor gének). Mindegy, hogy elektroporációt vagy vírusokat alkalmazunk, szállítómechanizmustól függetlenül ezek a hibák bekövetkezhetnek – figyelmeztetett a kutatás rangidős szerzője, Michael Kosicki, a brit Wellcome Sanger Intézet munkatársa.”

Pusztítóvá is válhat a forradalmi rákgyógyászati eljárás

Akik figyelemmel kísérik a tudományos és egészséggel kapcsolatos híreket, olyan érzésük támad, mintha az orvostudomány forradalom küszöbén állna: korábban végzetesnek tartott betegségek válhatnak gyógyíthatóvá, ami, valljuk be, egy valóságos aranykor ígéretével kecsegtet. A nagy remények zászlóshajóját CRISPR-nek hívják. Ez egy eszköz, amivel a kutatók módosíthatják egy élőlény genetikai állományát, azaz genomját, kiiktatva azokat a géneket, amik az adott kórt okozzák.

Homokmaffia

Kegyetlen bűnszervezet.

A homok iránti kereslet drasztikus megnövekedése miatt könnyen lehet, hogy hamarosan homokhiánnyal kell szembenéznie az emberiségnek, és az sem kizárt, hogy a természetes nyersanyag teljesen eltűnik a Föld színéről – olvasható a Zoom.hu-n.

„Sok ország, különösen a délkelet-ázsiai államok, mostanra betiltották a homok kivitelét. A nyersanyaggal azonban továbbra is kereskednek, gyakran illegálisan. Indiában például az országszerte törvénytelenül kitermelt homokkal kereskedő homokmaffia az egyik legjelentősebb és legkegyetlenebb bűnszervezet.”

Hamarosan homokhiánnyal küzdhet majd a Föld

Hamarosan homokhiánnyal küzdhet majd a Föld A homok iránti kereslet drasztikus megnövekedése miatt könnyen lehet, hogy hamarosan homokhiánnyal kell szembenéznie az emberiségnek, és az sem kizárt, hogy a természetes nyersanyag teljesen eltűnik a Föld színéről - kongatták meg a vészharangokat szakértők.

Forma

Tatár Csilla terápiája.

Állja az élet erőpróbáit, és minden fronton bizonyít Tatár Csilla: a csinos tévés a Blikk Online szerint nem tagadja, tíz éve még szakemberhez fordult lelki problémáival, de már régen túljutott a nehézségeken, és családanyaként újra kivirult.

„Régebben azt hittem, mindenki bántani akar, provokál, s volt bennem frusztráltság amiatt, hogy nem vagyok édesanya. Aztán megismerkedtem Balázzsal, férjhez mentem, megszületett a kisfiunk, s megjött a nagy tévés áttörés, amire vágytam. Utána elkezdtem olyan dolgokkal foglalkozni, amikben igazán jól érzem magam. Helyére került a személyiségem, minden hibájával, pozitívumával együtt. A futástól pedig formába lendültem.”

Tatár Csilla őszinte vallomása: „Öt évig jártam terápiára"

Budapest - Állja az élet erőpróbáit, és minden fronton bizonyít Tatár Csilla (35). A csinos tévés nem tagadja, tíz éve még szakemberhez fordult lelki problémáival, de már régen túljutott a nehézségeken, és családanyaként újra kivirult. Hamarosan a TV2-n induló Csak show és más semmi című műsorban tér vissza a képernyőre.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/56801/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.07.22. 00:05
Magyar sportsikerek, újabb nyolcezres csúcs meghódítása, ellenzéki szétesés, újabb közelgő brit királyi esküvő és az ukrán parlamenti választás hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.21. 05:25
A kultúra kivéreztetése, a szocialisták személyeskedése, a magyarság lejáratása, Brüsszel illiberalizmusa és Ellie Goulding bombaesküvője vasárnapi online lapszemlénkben.

Több vonat menetrendje is módosult pályafelújítás miatt

2019.07.20. 12:35
Több vonat menetrendje módosult pályafelújítás vagy pályakarbantartás miatt - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.19. 04:40
A migránsellenes szövetség repedése, az ellenzék kétfrontos aknamunkája, Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije, az önjáró taxiflotta fenntarthatósága és Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása pénteki online lapszemlénkben.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Felgyújtottak egy filmstúdiót Japánban, többen meghaltak

2019.07.18. 12:20
Huszonhárman meghaltak, harmincnyolcan pedig megsérültek amikor egy férfi szándékosan gyújtotta fel a Kyoto Animation stúdiót.

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019.07.18. 12:10
Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC …

Vasárnap kezdődik a halásztelki csomópont felújítása az M0-son

2019.07.18. 11:20
Vasárnap megkezdik a halásztelki csomópont felújítását az M0-son, így őszig Halásztelek a szigetszentmiklósi csomóponton keresztül lesz megközelíthető - …

Ezeket a cikkeket olvastad már?