Blogolj!

Blogstar kávéház

Identitászavar

A Jobbik amortizációja.

Újabb alapszervezetet veszített a Jobbik, a pártból távozó hajdúböszörményi politikusok a Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalomhoz csatlakoznának – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„A Jobbik választási kudarca pártvezetés identitászavara miatt nem volt meglepetés – jegyezte meg. Hozzátette, bíztak benne, hogy Toroczkai László megnyeri az elnökválasztást, de a bundagyanús tisztújítás nem hozta meg a két éve várt belső megújulást. Nagy Zoltán szerint bár Sneider Tamás pártelnöknek adtak még egy esélyt, mára világosan látszik, hogy 'irányított bábként folytatja a Jobbik amortizációját'. Nem értjük, hogy a kilépési hullám elindulása után miért kellett még Dúró Dórát is kizárni, s ezzel olajat önteni a tűzre. Nem fogjuk tolni az árulók szekerét – olvasható a közleményben.”

Újabb alapszervezetet veszített a Jobbik

A Jobbik egyes vezetői az elmúlt két évben sorozatosan rossz döntéseket hoztak, a nemzeti érdekek teljes feladását nem tudjuk megbocsájtani - írták közleményükben a Jobbik megszűnő alapszervezetének távozó politikusai. A képviselők szeretnének csatlakozni a Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalomhoz

Kihívás

Robbanásveszély Németországban.

A hétszázezer elutasított menedékkérő megfigyelése szinte lehetetlen, könnyen radikalizálódhatnak – így a Hirado.hu.

„Horváth József elmondta: amennyiben a hétszázezer ember hetven százaléka férfi, közülük tíz százalék elszánt, radikális iszlámhívő, akkor sok tízezer emberről beszélhetünk, akiknek ellenőrzése, megtalálása sok pénzbe, időbe és energiába kerül. Ez Németország számára tehát olyan biztonsági kihívás, amelyre a következő években megoldást kell találniuk.”

Nagy biztonsági kihívás előtt áll Németország

A hétszázezer elutasított menedékkérő megfigyelése szinte lehetetlen. Félő, hogy könnyen radikalizálódnak, ami komoly biztonsági kockázatot és veszélyt jelenthet akár egész Európa számára. Közel hétszázezer elutasított menedékkérőt tartanak nyilván Németországban. Horváth József biztonságpolitikai szakértő, a katonai titkosszolgálatok volt főigazgató-helyettese a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: a helyzet bonyolult.

Árnyoldal

Molekuláris olló.

Kétségtelen előnyei mellett pusztítóvá is válhat a forradalmi rákgyógyászati eljárás, a CRISPR – állítja friss tanulmányokra hivatkozva az Origo.hu.

„A forradalmi génszerkesztési technológia nem olyan pontos, mint remélték, és a DNS azon részeit is megbolygathatja, amikhez az orvosok eredetileg nem szándékoztak nyúlni. Egy példával élve, a kiiktatásra ítélt gén mellett olyan gént is kivághat a molekuláris olló, ami a tumorsejtek kialakulásának megakadályozásában egyébként létfontosságú szerepet tölt be (ezek a tumorszupresszor gének). Mindegy, hogy elektroporációt vagy vírusokat alkalmazunk, szállítómechanizmustól függetlenül ezek a hibák bekövetkezhetnek – figyelmeztetett a kutatás rangidős szerzője, Michael Kosicki, a brit Wellcome Sanger Intézet munkatársa.”

Pusztítóvá is válhat a forradalmi rákgyógyászati eljárás

Akik figyelemmel kísérik a tudományos és egészséggel kapcsolatos híreket, olyan érzésük támad, mintha az orvostudomány forradalom küszöbén állna: korábban végzetesnek tartott betegségek válhatnak gyógyíthatóvá, ami, valljuk be, egy valóságos aranykor ígéretével kecsegtet. A nagy remények zászlóshajóját CRISPR-nek hívják. Ez egy eszköz, amivel a kutatók módosíthatják egy élőlény genetikai állományát, azaz genomját, kiiktatva azokat a géneket, amik az adott kórt okozzák.

Homokmaffia

Kegyetlen bűnszervezet.

A homok iránti kereslet drasztikus megnövekedése miatt könnyen lehet, hogy hamarosan homokhiánnyal kell szembenéznie az emberiségnek, és az sem kizárt, hogy a természetes nyersanyag teljesen eltűnik a Föld színéről – olvasható a Zoom.hu-n.

„Sok ország, különösen a délkelet-ázsiai államok, mostanra betiltották a homok kivitelét. A nyersanyaggal azonban továbbra is kereskednek, gyakran illegálisan. Indiában például az országszerte törvénytelenül kitermelt homokkal kereskedő homokmaffia az egyik legjelentősebb és legkegyetlenebb bűnszervezet.”

Hamarosan homokhiánnyal küzdhet majd a Föld

Hamarosan homokhiánnyal küzdhet majd a Föld A homok iránti kereslet drasztikus megnövekedése miatt könnyen lehet, hogy hamarosan homokhiánnyal kell szembenéznie az emberiségnek, és az sem kizárt, hogy a természetes nyersanyag teljesen eltűnik a Föld színéről - kongatták meg a vészharangokat szakértők.

Forma

Tatár Csilla terápiája.

Állja az élet erőpróbáit, és minden fronton bizonyít Tatár Csilla: a csinos tévés a Blikk Online szerint nem tagadja, tíz éve még szakemberhez fordult lelki problémáival, de már régen túljutott a nehézségeken, és családanyaként újra kivirult.

„Régebben azt hittem, mindenki bántani akar, provokál, s volt bennem frusztráltság amiatt, hogy nem vagyok édesanya. Aztán megismerkedtem Balázzsal, férjhez mentem, megszületett a kisfiunk, s megjött a nagy tévés áttörés, amire vágytam. Utána elkezdtem olyan dolgokkal foglalkozni, amikben igazán jól érzem magam. Helyére került a személyiségem, minden hibájával, pozitívumával együtt. A futástól pedig formába lendültem.”

Tatár Csilla őszinte vallomása: „Öt évig jártam terápiára"

Budapest - Állja az élet erőpróbáit, és minden fronton bizonyít Tatár Csilla (35). A csinos tévés nem tagadja, tíz éve még szakemberhez fordult lelki problémáival, de már régen túljutott a nehézségeken, és családanyaként újra kivirult. Hamarosan a TV2-n induló Csak show és más semmi című műsorban tér vissza a képernyőre.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/56801/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Már 50 ezer halottja van az Iszlám Államnak

2019.11.19. 09:00
Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet igazgatója szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek mintegy 50 ezer halottja van.

Izrael elfogott négy rakétát, amelyet Szíriából indítottak el felé

2019.11.19. 08:35
Az izraeli hadsereg közlése szerint légvédelmük kedd hajnalban négy rakétát is elfogott, amelyeket Szíriából indítottak el az ország felé.

Blogstar kávéház

2019.11.19. 05:00
Budapest keserves illemhelyhelyzete, az ellenzéki áskálódás bukása, a liberális elit uniformizáltsága, az őshonos közösségek forradalma és Kelemen Anna brutális villantása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.18. 05:15
A háborús bűnök eltussolása, az érdekkoalíció hatalomvágya, a honi balliberálisok magyarellenessége, a karácsony kopogtatása és Csűrös Karola fájdalmas szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.11.17. 17:15
Tovább fokozódik az izgalom és jövő héten is lesz miért játszani, ugyanis most nem vitte el senki a főnyereményt a hatos lottón.

Blogstar kávéház

2019.11.17. 02:05
A Balaton önvédelmi háborúja, Hadházy Ákos károgása, az anarchisták fosztogatása, Bihács forrongása és Kulcsár Edina gender partija vasárnapi online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat az ötöslottón

2019.11.16. 20:10
Ma sem volt szerencséje senkinek, jövő hétre csúszik az esetleges telitalálat az ötöslottón.

Százezren követelték a cseh kormányfő lemondását Prágában

2019.11.16. 19:15
Legalább 200 ezer ember követelte Andrej Babis lemondását a cseh fővárosban szombaton. A nagygyűlést a Millió pillanat a demokráciáért nevű civil társulás szervezte.

Továbbra is tragikus a helyzet Velencében az árvíz miatt

2019.11.16. 17:20
Még mindig a legmagasabb fokozatú riasztás van érvényben a városban, ahol vasárnap az ár ismét teljesen víz alá temetheti a szigeteket.

Blogstar kávéház

2019.11.16. 01:55
Soros frontális támadása, Karácsony kínos lebukása, Velence szörnyű tragédiája, a sör veszélyes robbanása és Tóth Vera testvéri vállalása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?