Blogolj!

Blogstar kávéház

Műharc

A természet bosszúja.

Mára szinte minden használati tárgyat be kellene tiltani, ha meg akarnánk szabadulni a környezetszennyező műanyagoktól, mert nincs az a feldolgozóipari kapacitás, amely képes lenne újrahasznosítani ezeket, ha szemétre kerülnek – elemez a klímaváltozás kapcsán a Magyar Idők Online.

„Nem ébredt fel még az Európai Unió sem, pedig nagyon harciasnak tűnnek a Brüsszelben tevékenykedő zöldek, ha az ökörség határát súroló látszatintézkedésekről van szó. Környezetvédelem címszó alatt betiltották például, hogy a gazdák moslékot adjanak a disznóiknak vagy meghatározták, hogyan görbülhet az uborka az uniós piacokon. Sajnos a valósággal sokszor köszönőviszonyban sem álló kvóták szerint osztják el azt is, melyik tagállamnak mennyi lehet a szennyezőanyag-kibocsátása, de az úgynevezett 'bemeneti oldallal' eközben nem tudnak mit kezdeni, mert a műanyag csomagolóeszközöket nem engedik jelentősen korlátozni az unió testületeiben a lobbierejüket igen hatékonyan kifejtő multik.”

A természet bosszúja | Magyar Idők

Eddig negyven országban tiltották be a nejlonzacskókat világszerte. Elsőnek Bangladesben és Dél-Afrikában. Nem véletlen, hogy ebben a térségben eszméltek először. Dél-Afrikában például, már szinte költői iróniával élve, a „nemzet virágának" kiáltották ki a zöldterületeken heverő zacskókat, annyira elleptek mindent. Legutóbb Új-Zéland is bejelentette, hogy megteszi ezt a lépést.

Kapocs

Ősmagyar hagyományőrzés.

Íjászok, ősmagyar ruhába öltözött emberek: közel 400 gyalogos és lovas vonult fel a küzdőtéren, hogy megmutassák magukat, a lovaikat, ruháikat, magyarság- és hazaszeretetüket – a Kurultájról a Hirado.hu tudósít.

„A szervezők szerint a Kurultáj legfontosabb üzenete, hogy közösen tudjuk megünnepelni azt, hogy itt, a Kárpát-medencében élünk. – A Kurultáj a nemzet tudatról szól, arról, hogy az ősi gyökerek mentén, az ősök tisztelete, az ősi kultúra az a közös összekötő kapocs, ami ezt a 150 millió embert aki a turáni népek nagy családjába tartozik, összeköti és most azért jöttünk össze, hogy a rokonságunkat az őseinket közösen ünnepeljük – mondta Varga Zoltán, a Magyar-Turán Alapítvány technikai igazgatója.”

Csak kapkodták a fejüket, akik elmentek Bugacra

A tegnapi megnyitó után mára teljes fordulatra pörgött fel a Kurultáj, vagyis a magyar, a hun és a türk tudatú nemzetek találkozója: valóban csak kapkodták a fejüket, akik elmentek Bugacra, a hagyományörző fesztiválra - ha valaki kedvet kap, holnap még ellátogathat a rendezvényre.

Pénztalicska

Az értéktelenség csúcsa.

A történelem során az infláció meglehetősen gyakori jelenségnek számít: az Origo.hu bemutatja azokat az extrém eseteket, amikor gyakorlatilag egy talicskányi pénzzel kellett elmenni megvenni a legalapvetőbb dolgokat.

„Érdemes a galéria végére lapozni, hiszen az ott szereplő ország a mai napig rekordtartónak számít. Akkor az árak 15,6 óra leforgása alatt duplázódtak meg, az infláció mértéke pedig 13 600 000 000 000 000 százalékos volt. Vajon a legendás magyar pengőről van szó, vagy valamelyik ország előzött?”

Ez a modern történelem 10 legértéktelenebb pénze

A történelem során az infláció meglehetősen gyakori jelenségnek számít, azonban most bemutatjuk azokat az extrém eseteket, amikor gyakorlatilag egy talicskányi pénzzel kellett elmenni megvenni a legalapvetőbb dolgokat. Érdemes a galéria végére lapozni, hiszen az ott szereplő ország a mai napig rekordtartónak számít.

Bombázó

Egzotikus futballfotók.

A magyar válogatott focista, Gyurcsó Ádám barátnőjének fényképeitől robban az internet – állítja a Blikk Online.

„A lány több dögös fürdőruhás képeket osztott meg magáról közösségi oldalán, ezért most mindenki Gyurcsóra irigykedik Eszter egzotikusabbnál-egzotikusabb helyeken készítette a fotókat.”

Bombázó: a magyar válogatott focista barátnőjének fotóitól robban az internet

A lány több dögös fürdőruhás képeket osztott meg magáról közösségi oldalán, ezért most mindenki Gyurcsóra irigykedik Eszter egzotikusabbnál-egzotikusabb helyeken készítette a fotókat. Természetesen a közös fotó sem maradhatott el. A futballista jelenleg a horvát Hajduk Split játékosa, amely jelenleg az Európa ligában állja a sarat.

Domina

Vajna Timi cicastressze.

Nem várt betegsége lett Andy Vajna felesége kedvencének – így a Zoom.hu.

„Andy Vajna felesége még arra is vállalkozott, hogy megfejtse, mi áll a fájdalmas betegség hátterében. Szerinte valószínűleg azért alakult ki vesekő a macskájában, 'mert a másik cica stresszeli.' Vajna Timi elismerte, néha szeretik egymást (mármint a két macska), de a másik annyira domináns, hogy a vesekővel küzdő cica mindig a háttérbe szorul.”

Vajna Timi cicájának nem várt betegsége lett a stressztől

Vajna Timi cicájának nem várt betegsége lett a stressztől "Nagyon fontos, h megfelelő tápot adjatok a cicáitoknak! Én az egyik legjobbat adom, de sajnos így is vesekő alakult ki nála", számolt be macskája állapotáról Vajna Tímea Instagram oldalán. Andy Vajna felesége még arra is vállalkozott, hogy megfejtse, mi áll a fájdalmas betegség hátterében.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/56836/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?