Blogolj!

Blogstar kávéház

Ráfázás

Gyurcsány halálos ölelése.

Toroczkaiék távozásának ideológiai letisztulás lett volna a logikus következménye, ez azonban nem történt meg a Jobbikban – elemez a Magyar Hírlap Online.

„A Jobbik–DK-közeledésről a politológus úgy vélekedett: ahogyan Vona Gábor, úgy a Jobbik is keresi a helyét, Toroczkai László és hívei távozásának egy ideológiai letisztulás lett volna a logikus következménye, de ez nem történt meg. A Jobbikban mintha elfelejtették volna, hogy aki Gyurcsány Ferenccel kezdett, az mind ráfázott eddig, amint az MSZP, úgy az LMP is. Gyurcsány Ferenc halálos öleléséből még semmi jó nem sült ki az ellenzéki pártok számára – fogalmazott Boros Bánk.”

Gyurcsány halálos ölelése

A svéd kormány politikai támadást indított ellenünk azzal, hogy az Európai Bizottság oldalán beszállt a civil törvény kapcsán folyó perbe - mondta lapunknak Boros Bánk Levente. Beszélt arról is, Vona Gábor sokadik szerepváltozásának lehetünk tanúi, kérdés, hogyan lehet még hiteles a hívei szemében.

Igény

A megosztó gender.

Nincs igény a genderre a magyar munkaerőpiacon, nem éri meg az államnak fizetni, ennek ellenére nem született még döntés a képzés racionalizálása ügyében – áll az Origo.hu genderkörképében.

„A genderszak, más nevén társadalmi nemek mesterképzés finoman szólva is megosztó itthon. A genderelméletet kritikusai ideológiának, pártolói pedig tudománynak tartják. Ha ellátogatunk a képzés honlapjára, akkor erősen megkérdőjeleződik annak komolysága. Ugyanis a következő órákkal lehet találkozni, a teljesség igénye nélkül: Társadalmi nemek szociálpszichológiája, Bevezetés a feminista irodalom- és kultúraelméletekbe, Antidiszkrimináció és emberi jogok a társadalmi nemek perspektívájából, Testelméletek és testtörténetek, Férfikutatások és a Társadalmi nemek a szakpolitikákban.”

Nincs igény a genderre a munkaerőpiacon, nem éri meg az államnak fizetni

„A társadalmi nemek tanulmánya mesterszakon végzettek iránti igény a magyar munkaerőpiacon nem mutatható ki" - ezzel indokolta meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy miért nem éri meg a magyar államnak finanszíroznia a képzést, amit az ELTE is belátott. „Az ELTE vezetése gyáva szar" - ez pedig az egyik ellenzéki reakció a sok közül a kérdés kapcsán.

Aggodalom

Trump és a stressz.

Trumphoz köthető szorongásos zavart figyeltek meg amerikai pszichiáterek és pszichológusok a pácienseiknél: a diagnózis nem hivatalos, de kifejezetten az elnök megválasztásához és a jelenlegi politikai légkörhöz kötődő betegségről van szó – írja a 24.hu.

„Az Amerikai Pszichológiai Társaság (APA) adatai szerint 6 hónap alatt – a választások idején és közvetlenül utána – 52%-ról 57%-ra nőtt a szorongásos betegek száma. Egy tavaly februári kérdőívből pedig kiderült, hogy az amerikaiak kétharmada aggódik az ország jövője miatt. Trump támogatói között is vannak, akik extrém mértékű stresszt élnek át – az elnököt ért támadások miatt. Ezeknek a félelmeknek valós alapjuk van, hiszen nem állíthatjuk, hogy például egy háborúellenes, nők és kisebbségek jogait támogató ember szemében jó irányba mennek a dolgok az USA-ban.”

Mennyire hat a politika a lelki egészségünkre? | 24.hu

Trumphoz köthető szorongásos zavart figyeltek meg amerikai pszichiáterek és pszichológusok a pácienseiknél. A diagnózis nem hivatalos, de kifejezetten az elnök megválasztásához és a jelenlegi politikai légkörhöz kötődő betegségről van szó. Kontrollvesztéssel, tehetetlenség érzésével, izgatottsággal jár; néhány érintett a világ végét vizionálja.

Pöcegödör

Szétszennyezett fürdőhelyek.

Népszerű turistaparadicsomokat zártak el a látogatók elől, az általuk okozott szennyezés miatt – hívja fel a figyelmet a Hirado.hu.

„Idén nyártól már tilos fürdeni az erdélyi Szent Anna-tóban, a természetvédelmi hatóságok szerint ugyanis a fürdőzőkről leázó naptej és testápoló szennyezi a tó vizét. Pálffy Károly, az MTA ÖK Balatoni Limnológiai Intézetének tudományos munkatársa elmondta: az tény, hogy ennek a jelenségnek van némi kockázata, elsősorban ökológiai szempontból. A Szent Anna-tó egy mély, de rendkívül mély, de kis területű tó, így elmondható, hogy a kapacitása szennyezőanyagok tekintetében véges. A kutatók arra is felhívták a figyelmet, hogy a naptejek vízi ökoszisztémákra gyakorolt hatásáról még nem készültek megfelelő vizsgálatok, így egyelőre nem tudni milyen károkat okozhatnak a kozmetikumok természetes vizeinkben.”

Pöcegödörré válnak a turistaparadicsomok

Népszerű turistaparadicsomokat zártak el a látogatók elől, az általuk okozott szennyezés miatt. Vannak olyan szerencsésnek mondott helyek, ahol mindig meleg van, és egész évben özönlenek a turisták, mégsem olyan irigylésre méltók - hangzott el az M1 Világ című műsorában. 2018-ban két népszerű tengerpartot is több hónapra lezártak a turisták elől.

Birtoklás

Osvárt Andi egyenrangúsága.

A népszerű színésznővel rossz hírekkel szolgál a Lokál Online-nak: szakított Robertóval, félig olasz szerelmével.

„Küzdő típus vagyok, és azt hiszem, hogy a bennem lévő tenni akarás és erő a legfőbb kincsem. Sok férfi mindezt elsőre izgalmasnak találja, és talán annak is örül, hogy nem igazán kell rám költeni, ám amikor rádöbbennek, hogy ez azt is maga után vonja, hogy engem nem lehet birtokolni, akkor berezelnek. Márpedig én a magánéletben nem vagyok hajlandó alárendelni magam és kiszolgáltatottá válni. Az egyenrangúságban, a felemelésben és nem az elnyomásban hiszek – szögezte le.”

Szakított Osvárt Andi és párja, Roberto

Osvárt Andi nem rég a Lokálnak még arról mesélt, hogy párjával, a félig olasz Robertóval olyan jól megvannak, hogy már a közös babát tervezik. A népszerű színésznővel lapunk most a Sziget Fesztiválon találkozott, ahol rossz hírekkel szolgált, szerelmével ugyanis szakítottak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/56876/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?