Blogolj!

Rádi Péter lehet a Nemzeti Választási Bizottság új elnöke

A közigazgatási felsőbíróság élére készülő Patyi András utódját a keddi ülésen választják meg.

Rádi Péter, az NVB új póttagja és Patyi András, az NVB új tagja a Nemzeti Választási Bizottság tagjainak eskütételén az Országgyűlés plenáris ülésén 2013 szeptemberében. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Rádi Péter ügyvéd válthatja Patyi Andrást a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) élén. Ezt a 24.hu szellőztette meg hétfőn. Az NVB egyébként keddi ülésén választja meg a lemondott Patyi helyére az új elnököt.

A HVG.hu szerint egyébként Patyi egyelőre csak a testület vezetéséről köszön le, az NVB-tagságról nem, így részt vehet az utód megválasztásában. Az NVB jelenlegi tagjainak a felét a Fidesz-KDNP-s parlamenti többség választotta meg, ők egészültek ki az országgyűlési frakciók delegáltjaival, elnököt a testület választ a tagjai közül.

A közigazgatási jogászként egyetemi tanári címet szerző – közelmúltbeli távozásáig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektoraként is tevékenykedő – Patyival szemben Rádi nem jogtudós, hanem ügyvéd. Ügyvédi tevékenysége mellett szakmai tapasztalatot jelent számára, hogy 2013 szeptemberétől az NVB póttagja, 2015 szeptemberétől az NVB rendes tagja. 2010-ben a IX. kerületi képviselő-testület delegálta a helyi választási bizottságba. Korábban a veresegyházi önkormányzat jogi bizottságának a munkáját is segítette.

Patyi András lemond a választási bizottság elnökségi posztjáról is

A Nemzeti Választási Bizottság keddi ülésén Patyi András elnök lemond és akár rögtön új elnököt is választhatnak - írja az Index. Várhatóan a keddi esedékes ülésén lemond a Nemzeti Választási Bizottság elnöke, és a helyére új elnököt választ majd a

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/56895/pics/lead_800x600.jpg
Nemzeti Választási Bizottság,Patyi András,Rádi Péter
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Rádi Péter vezetheti a Nemzeti Választási Bizottságot

2018.08.14. 17:05
A kormánypárti delegáltak egyhangúlag támogatták, a Jobbik és az MSZP nemmel szavazott az új elnökre.

Ezeket a cikkeket olvastad már?