Blogolj!

Blogstar kávéház

Fürdetés

A Fidesz legyőzője.

Nem jött be a Fidesz számítása Balmazújvárosban: a helyiek nem a kormánypárt által támogatott független jelöltet, hanem Hegedűs Pétert választották meg polgármesternek – fejtegeti a HVG Online.

„Az ő koncepciójában Balmazújváros szerethető, nyugodt elővárosa lenne Debrecennek, egyetemi kollégiummal, szórakoztató centrummal, jó közlekedéssel. Ebbe a képbe robbant bele a BMW-gyár épülésének híre. Ezzel kapcsolatban is át kell gondolni dolgokat, a kecskeméti Mercedes-gyár tanulságait is meg kell nézni. Hiány van például szakképzett munkaerőből, így a gyár négy év múlva várható megnyitására már most készülni kell képzésekkel, mert ha a munkaerő a mezőgazdaságból majd átáramlik a gyárba, a térség agráriuma ott áll majd megfürödve.”

Legyőzte a Fidesz emberét, most együttműködést ígér Balmazújváros új vezetője

Nem jött be a Fidesz számítása Balmazújvárosban: a helyiek nem a kormánypárt által támogatott független jelöltet választották meg polgármesternek. Pedig a végül győztes Hegedűs Péternek elég erős ellenszélben kellett kampányolni, többek közt Tiba István fideszes parlamenti képviselő és Kósa Lajos is igyekezett lebeszélni róla az embereket.

Értékrend

Az iszlám politikája.

Dániában augusztus 1-jével életbe lépett a burkatörvény, ami kivételt tesz arra az esetre, amikor valaki „felismerhető célból” visel az arcát elfedő ruhadarabot – ezt elemzik a Hirado.hu szakértői.

„Incze Nikoletta az új dán törvény kapcsán elmondta, ha a jogi részét nézzük, akkor ez egy politikai tettnek tekinthető, ami ellen – véleménye szerint – politikai szinten lehet fellépni. Kérdéses, hogy ez miként hat ki a nem muszlimok életére. Akadályozza a kommunikációt, hiszen a mi társadalmunk az egyenlőség értékrendjén alapszik, amibe beletartozik az, hogy egyenlően bánunk egymással, egymás szemébe tudunk nézni, és képesek vagyunk a kommunikálásra – véli a szakértő. Hozzátette: a burka és nikáb viselésének kérdése eltereli a figyelmet arról, hogy valójában egy politikai ideológiai aspektusával állunk szemben az iszlámnak.”

Az iszlámon belül is vitatott kérdés az arc teljes elfedése

Dániában augusztus 1-jével életbe lépett a burkatörvény, ami kivételt tesz arra az esetre, amikor valaki „felismerhető célból" visel az arcát elfedő ruhadarabot, ilyen például hideg időben a símaszk, vagy a motorozáshoz előírt bukósisak. Az ellenzők szerint a törvény negatívan érinti azokat a muzulmán nőket, akik maguktól szeretnének nikábot vagy burkát viselni, és sérti a vallási önkifejezéshez fűződő jogukat.

Visszavágó

Trump háborúja.

Ezúttal egy botránykönyv kapcsán keveredett balhéba az amerikai elnök: egy korábbi munkatársnője pakolt ki, Trump persze nem hagyta annyiban – így a Magyar Narancs Online.

„Az Egyesült Államok elnöke fajgyűlölő és lenézi a nőket. Félrevezetjük Amerikát, ha nem mondjuk meg: az elnök szellemileg leépült, s képtelen komplex problémák megoldására” – jelentette ki Omarosa az NBC Meet The Press műsorában, ahol beszélt arról is, hogy a tábornok megfenyegette őt, amikor kirúgta. Nyilván mindezt nem tudta Trump sem szó nélkül hagyni, így Twitteren vágott vissza korábbi tanítványának. Trump szerint Omarosa kiszámíthatatlan, gonosz, és egyáltalán nem okos, akiről azt is állítja, hogy korábban könnyes szemmel könyörgött, hogy adjon neki munkát.”

Újabb botránykönyv Trumpról

Kipakol a régi munkatárs. Donald Trump szellemileg leépült, fajgyűlölő és lenézi a nőket - legalábbis ezt állítja egy korábbi munkatársnője, aki egy évig dolgozott a Fehér Házban. Omarosa Newman decemberben távozott, és most könyvet adott ki a Fehér Házban töltött időszakáról.

Fiatalítás

Kortalanító felfedezés.

Egy lépéssel közelebb jutottunk az örök fiatalsághoz: emberi sejteket sikerült visszafiatalítani laboratóriumi körülmények között – az Origo.hu szerint az új eljárás a jövőben újfajta gyógyszerek kifejlesztését is lehetővé teheti.

„Az Exeteri Egyetem két kutatója, Lorna Harries és Matt Whiteman a splicing faktorok helyreállítására tett kísérletet. A munka során az öreg sejteket olyan kémiai anyaggal kezelték, aminek hatására kis mennyiségben kén-hidrogén szabadult fel. A vegyület megnövelte a splicing faktorok szintjét a sejtekben, ezáltal 'megfiatalítva' azokat.”

Ügyes trükkel fordították vissza az öregedést

Az örök fiatalság elérése az emberiség egyik régi nagy álma. Ugyan még nem sikerült elérni, egy újabb lépéssel azért közelebb jutottunk hozzá: emberi sejteket sikerült visszafiatalítani laboratóriumi körülmények között. Az eljárás a jövőben újfajta gyógyszerek kifejlesztését is lehetővé teheti. Az öregedésre úgy tekinthetünk, mint a testi funkciók progresszív leromlására.

Varázslat

A tükör tisztítása.

Pumped Gabo exe, Sebestyén Ági önként választja a magányt: a csinos szőkeség egy időre felhagy a párkapcsolat keresésével, inkább saját magára koncentrál – számol be róla a Blikk Online.

„Én már magamat akarom és őt, a társamat. Tapasztaltam és felfedeztem a saját erőmet és a gyengeségeimet. Belenéztem a piszkos tükrökbe bátran, és bevallom, sokszor nem tetszett, amit ott találtam. Ez is egy ok, hogy miért vagyok most egyedül, mert szebb tükröt szeretnék varázsolni, és nem a tükröt kell ehhez megpucolnom, hanem magamat. A magányt választva előbb magam mellett akarom elkötelezni magam – fejtette ki az álláspontját.”

Fordulat: Sebestyén Ági meglepő bejelentést tett

A csinos szőkeség internetes közösségi oldalán jelentette be, hogy egy időre felhagy a párkapcsolat keresésével, inkább saját magára koncentrál. Ezzel szeretné megalapozni egy jövőbeli, lehetséges szerelem alapjait. „ Én már magamat akarom és őt, a társamat. Tapasztaltam és felfedeztem a saját erőmet és a gyengeségeimet.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/56905/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?