Blogolj!

Blogstar kávéház

Bátorító

Európa vezetője.

Európában egyetlen kormányfő sem beszél úgy, mint Orbán Viktor, a magyar miniszterelnök nyilatkozataival kontinensszerte elfogadott konszenzusokat bont le – az Origo.hu azt írja, Daniel Pipes amerikai történész a kontinens vezetőjének tartja Orbánt.

„Szókimondóan konzervatív – vagy az ő terminológiájában »illiberális« – célokat vázol fel annak érdekében, hogy megvédje a keresztény életmódot, és visszaszorítsa a muszlim befolyást. Ezzel a beszédmóddal Orbán arra bátorította a lengyel, osztrák, olasz és német választókat, hogy mondjanak nemet a további ellenőrizetlen bevándorlásra – írta az amerikai történész a The Washington Times című lapban.”

Orbán Viktor fokozatosan Európa vezetőjévé válik

Európában egyetlen kormányfő sem beszél úgy, mint Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök nyilatkozataival kontinensszerte elfogadott konszenzusokat bont le - idézi a 888.hu Daniel Pipes amerikai történészt. Szókimondóan konzervatív - vagy az ő terminológiájában "illiberális" - célokat vázol fel annak érdekében, hogy megvédje a keresztény életmódot, és visszaszorítsa a muszlim befolyást.

Frontvonal

Amatőr terrorizmus.

A Hirado.hu biztonságpolitikai szakértője szerint a keddi londoni gázolás ugyan azt mutatja, a támadások nem olyan profik, mint korábban, de ettől még nem nyugodhatunk meg.

„Horváth József szerint ezek a számok egyre inkább azt jelzik, hogy Emellett pedig azt jelzi, hogy a támadók mögött álló logisztikai háttér jobban kiépített, mint eddig. Azokat az 'alvó sejteket', akikről kétségtelen, hogy Európában vannak, még nem akarják bevetni, mert nincs olyan – számukra – megfelelő helyzet, hogy frontvonalba küldjék profi embereiket – véli a szakértő. Hozzátette: inkább a másod és harmadrendű embereiket küldik harcba az ilyen támadásokhoz. Komoly humánstruktúra létezik Európában a terrorszervezetek részéről, azonban jelenleg úgy látszik, ezt jegelték egy időre a radikális csoportok – fogalmazott”.

Egyre több az amatőr terrortámadás

Járókelők közé hajtott egy autós Londonban a brit parlamentnél. Hárman sérültek meg, közülük egy nő súlyosan. A huszonéves sofőrt azonnal letartóztatták, a környéket pedig lezárták. A hatóságok terrortámadásként kezelik a támadást, több szemtanú is azt mondta, a férfi szándékosan hajtott a kordonba, 80 km/órás sebességgel haladhatott, amikor elsodorta az embereket.

Lendület

Fejlődés versus frázisok.

2014 óta most fordult elő ismét, hogy az első és a második negyedévben is négy százalék felett nőtt a magyar gazdaság – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Ne feledjük, a májusban negyedszer miniszterelnökké választott Orbán Viktor azt a nagy célt fogalmazta meg beiktatási beszédében, hogy Magyarország 2030-ra az Európai Unió első öt olyan országa közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni, dolgozni. Ennek pedig, vagyis hogy jó ötszáz év után ismét felzárkózzunk a nyugati fejlettségi szinthez, az a legfőbb feltétele, hogy a magyar gazdaság (a GDP) minden évben legalább két százalékponttal gyorsabban növekedjen az EU átlagánál. Ez megtörtént az első Orbán-kormány alatt, tavaly és előreláthatóan az idén is. Mivel azonban nem légüres térben élünk, elemi érdekünk, hogy a magyar és a lengyel után minél több uniós ország lendületbe jöjjön. S ne csak a politikai frázisok és macroni trükkök szintjén.”

Lendületben

Igazán nem szeretnénk eltulajdonítani a baloldali francia elnök pártja nevét, de az Eurostat és a KSH által tegnap közzétett jelentés szerint korántsem a francia, hanem a magyar gazdaság van „en marche", azaz lendületben.

Felfedezés

Görbe Nóra kalandvágya.

Pontosan két éve annak, hogy Görbe Nóra eltemette férjét, Pétert, de úgy érzi, most már túl van a gyászon, és a Lokál Online-nak arról is beszél, hogy szeretne új párkapcsolatot.

„Szeretnék még sokat utazni, új helyeket felfedezni, és mindezt egy megértő társsal. Nagyon hiányoznak az ilyesfajta élmények, főleg azért, mert az utolsó években a férjemmel a betegsége miatt erre már nem volt lehetőségünk. Egy fiatalabb férfi mellett szerintem megtalálnám a boldogságot, mert virtusban a fiatalabbakhoz közelebb állok, viszont előttük még ott a családalapítás, amin én már rég túl vagyok. A színészi pályán is sokszor érzem azt, hogy nem tudnak mit kezdeni az éveim számával és a külsőmmel, hiszen a kettő ellentmondásban van. Nem őszül még a hajam, remek formában vagyok, sportolok, úgyhogy az éveim számának megfelelő karakterekhez túl fiatalos vagyok.”

Görbe Nóra: Egy fiatalabb férfi mellett megtalálnám a boldogságot

Pontosan két éve annak, hogy Görbe Nóra eltemette férjét, Pétert és úgy érzi mostmár túl van a gyászon. A színésznő már több randevún is túlesett, de úgy érzi a korabeli férfiakkal nem találja meg az összhangot, ezért most a munkára koncentrál és várja a méltó felkéréseket.

Lazítás

Áloműző stressz.

A 24.hu olyan trükköket köt csokorba, melyek révén könnyebben tud elaludni, akit a stressz és a szorongás nem hagy pihenni.

„Természetes, hogy az emberek jó része nappal a lehető legjobban pörög, hogy mindent el tudjon intézni. De így sajnos nagyon nehéz elaludni. Ezért kifejezetten fontos, hogy lefekvés előtt legalább fél, de optimális esetben egy órával minden különösen stimuláló tevékenységet abbahagyjunk és elkezdjünk lazítani. Kapcsoljunk ki, olvassunk, tekerjük lejjebb a lámpát, vagy vegyünk egy kellemes fürdőt.”

Így tudja feloldani a stresszt alvás előtt | 24.hu

Tévedés azt hinni, hogy aludni egyszerű. Sokak számára egyáltalán nem az, főleg pihentetően nem. Az emberi testnek egészen speciális feltételekre van szüksége a pihentető alváshoz, amitől nem csak a kedvünk lesz jobb, de hosszú távon számos betegséget is elkerülhetünk általa. Jól ismert tény, hogy a tartós alvászavar szív- és érrendszeri megbetegedésekhez vagy depresszióhoz vezethet.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/56970/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?