Blogolj!

Nem volt elég meleg a menedékjoghoz

Egy homoszexuális afgán menedékkérőtől megtagadták a befogadást Ausztriában, mert a hivatalnok szerint túl introvertált ahhoz, hogy tényleg meleg legyen.

A fiatal férfi az életét féltette Afganisztánban, ahol a homoszexualitás törvénybe ütköző, de az osztrák bevándorlási ügyintéző szerint introvertált természete nem állt összhangban azzal, hogy a homoszexuálisok „meglehetősen szociálisak”. „Ahogyan jár, viselkedik és öltözködik, az a leghalványabb mértékben sem mutatja, hogy homoszexuális lenne” – írta döntésében az ügyintéző a Falter című osztrák hetilap beszámolója szerint.

Afganisztánban a homoszexualitást a Saria jogrend értelmében akár halállal is lehet büntetni, a társadalom pedig általában is elutasító a melegekkel szemben, mert orientációjukat erkölcstelennek tartják. A fiatal afgán 2016-ban érkezett Ausztriába, és egy SOS Gyermekfalu menekülttáborában helyezték el. Eredetileg arra hivatkozva kért menedékjogot, hogy az üldözött Hazara kisebbséghez tartozik. Pártfogói szerint korábban félt bevallani a szexuális orientációját.

A bevándorlási hivatalnok a fiú viselkedési problémáira is hivatkozott döntésében. Az, hogy korábban verekedésekbe keveredett a táborban, „agresszív hajlamokra vall, ami nem várt egy homoszexuális esetében”.

A hivatalnok kétségbe vonta azt is, hogy a fiatal afgán már 12 évesen tisztában lett volna a nemi irányultságával, mert szerinte ez valószínűtlenül korai egy olyan társadalomban, ahol a divaton és a reklámon keresztül nem érik szexuális ingerek az embereket”.

Az osztrák belügyminiszter a konkrét ügyről nem kívánt nyilatkozni, de azt elmondta, hogy ez „általánosságban” nem jellemző, viszont az eljáró hivatalnokokra tett „egyéni benyomások” valóban fontos elemei az interjúfolyamatnak. „A menedékkérőknek alá kell támasztaniuk a menekülésük okait. A bizonyításnak nincsenek kőbe vésett szabályai, de a hatóságoknak alá kell támasztaniuk, miért tartottak elfogadhatónak egy kérelmet” – írta a minisztérium.

Ez nem az első eset, hogy a hatóságok kétségei miatt utasítják el valakinek a menedékkérelmét, aki a szexuális orientációjára hivatkozott. Nemrég az Európai Bíróság Magyarország ellen ítélt egy nigériai férfi ügyében, akinek pszichológiai teszteken kellett igazolnia homoszexualitását. A bíróság ítélete szerint „az ilyen tesztek indokolatlan beavatkozást jelentenek a menedékkérő magánéletébe”.

(A kép illusztráció)

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/57044/pics/lead_800x600.jpg
Ausztria,menekülttábor
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-08-17 14:46:51
Csak egy megjegyzés:
Óva intek mindenkit attól, hogy elhiggye: ezt a "meleg" kibúvósdit a teljesen analfabéta, ingyenélő migránsok "találják" ki !!!
NeeeeeeeM !
Profán leszek: ezt a cuclit a mocskos Soros-csicskák megbízott "szakemberei" adják a betolakodók szájába !!!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán: Soros tehetséges, de veszélyes – nem hagyja csak úgy el Budapestet!

2018.12.23. 10:30
Európa csak akkor lehet sikeres, ha európai marad, Magyarországon a család az első, és nagyon vigyázni kell Soros György spekulációira – mondta …

Ausztriában ajtóstól rontott a házba a hidegfront

2018.08.26. 14:15
Augusztus ide, nyár vége oda, az osztrák Alpokban leesett az első hó, akad ahol a 30 centimétert is eléri a mennyisége.

Orbán: az ENSZ érték, de…

2018.02.02. 09:30
A kormányfő erős párhuzamot lát az ENSZ migrációról szóló szerződéstervezete és a Soros-terv között.

Hiába tiltakoznak az osztrákok, az ütemtervnek megfelelően kezdődik Paks 2 építése

2018.01.24. 08:40
Ausztria tiltakozása ellenére a korábban meghatározott ütemterv szerint, februárban megkezdődik a paksi atomerőmű két új …

Az Európai Bizottság kettős mércét alkalmazva perli hazánkat

2018.01.04. 16:25
Az Európai Bizottság kettős mércét alkalmaz, amikor csak három tagállamnál kifogásolja az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítását, miközben azt …

Nagyon jó hírt kapott Magyarország

2017.12.19. 12:00
Telefonon egyeztetett a magyar és az osztrák külügyminiszter.

A magyar kormányprogram köszön vissza Ausztriában

2017.12.18. 21:20
Adósságfék és családi adókedvezmény is jöhet – Orbán Viktor nyomdokain Sebastian Kurz. Kormányváltásnál több, rendszerváltásnál kevesebb történt a sógoroknál.

Izrael bezárja a menekülttáborát

2017.11.19. 16:45
Izrael négy hónapon belül bezárja Holot nevű menekülttáborát, és az ott élő afrikai illegális bevándorlókat és menedékkérőket választásuk szerint börtönbe zárja, vagy Ruandába távozhatnak - jelentette …

A jobboldal nyerte a választásokat Ausztriában

2017.10.15. 17:30
A választást a legfrissebb részeredmények alapján Osztrák Néppárt (ÖVP) 31,7 százalékkal nyerte meg.

Négy kimenetele lehet az osztrák választásoknak

2017.10.15. 11:10
Szakértők szerint négy koalíciós lehetőség képzelhető el a vasárnapi előrehozott osztrák parlamenti választásokat követően; a felmérések alapján a legvalószínűbb az Osztrák Néppárt …

Ezeket a cikkeket olvastad már?