Blogolj!

A túlnépesedett Afrika gyengesége szüli a migrációt

Százmilliók zúdulhatnak Európára a fekete kontinensről, ha nem sikerül stabilizálni az ottani helyzetet – vélik szakértők.

Elsősorban Afrika gyenge államstruktúrája és a kontinens túlnépesedése okozza a folyamatos migrációt a Migrációkutató Intézet vezető kutatója szerint.

Marsai Viktor az m1-en úgy érvelt, Afrika a gyenge közigazgatása miatt nem képes az alapvető szolgáltatások biztosítására. Az emberek a modern telekommunikációs eszközök segítségével látják, hogy a világ más részein magasabb az életszínvonal, és ezért útnak indulnak.

Ez a trend pedig nem is látszik fordulni. A napokban látott napvilágot egy friss világbanki tanulmány, mely szerint akár 140 millió migráns is érkezhet Európa felé Afrikából 2050-ig.

Az Európai Unió ugyan a migráció megfékezésére anyagi támogatást nyújt egyes afrikai térségeknek, legutóbb Nigerrel kötött megállapodást, miszerint 610 millió eurót és technikai segítséget nyújt az országnak – emlékeztetett, ugyanakkor ez csak tűzoltásnak tekinthető.

A kutató arra is kitért, hogy míg az ezredforduló utáni években Észak-Afrikából és Kelet-Afrikából érkeztek nagy számban illegális bevándorlók Európa, illetve Közel-Kelet felé, addig most a nyugat-afrikai térségből is egyre többen indulnak el.

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/57098/pics/lead_800x600.jpg
Afrika,bevándorlás,Európa,migráció,Migrációkutató Intézet,migránsok
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-08-19 15:10:16
Ha bármilyen módon segítjük Afrika népeit, tovább növeljük a népszaporulatot. Más stratégia kell, egy összefogott tanítási, felvilágosítási munka kell, amely a szaporodás megakadályozásáról szól. Ha ez sikerülne, akkor is késne a hatása. Most a legfontosabb, hogy minden erőt bevetve megakadályozzák az erőszakos bevándorlást. Úgy látom egyenlőre ez csak remény marad. Az európai egység szétesett, vagy nem is volt, tovább folyik a bevándoroltatás.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-08-19 09:20:51
Sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de én egy picit más oldalról nézem és látom ezt a mai migránshelyzetet.
A cikkben feszegetett elvándorlási hullám okai nyilvánvalóan fellelhetők, de a különböző nemzetiségű arabok, afrikaiak itteni életének jó szándékát, a tanulni vágyást, a tenni akarást, a munkához való hozzáállást, a szorgalmat, az integrációra való készséget én egyáltalán nem látom.
Ebben az a szörnyű, hogy nem csak én látom így, hanem a normálisan (tehát nem kommunista módon) gondolkodók milliói is így látják. Erről tanúskodnak a napi hírek innen-onnan.
Hiszen, - ne feledjük - ezek a betolakodók tömegesen, szándékosan dobálják el az papírjaikat, a fogadó országban sem nyelvet tanulni, sem dolgozni nem hajlandók, kizárólag a segély felvétele (esetenként több helyről is !!!) érdekli őket, meg a pereputtyukat.
Magyarul mondva: a fogadó ország honpolgárai tarják el ezt a bandát, ők a világon semmivel nem járulnak hozzá az adott ország gyarapodásához, fejlődéséhez.
Ráadásul követelőznek, rombolnak, naponta randalíroznak, rabolnak, gyilkolnak, robbantanak.
Végső soron leszögezhető, hogy ezeknek a betolakodóknak semmi közük a jó értelembe vett migrációhoz !!!! Olyannyira, hogy aki a helyzetüket idehaza párhuzamba meri állítani pld. az 1956-os magyar menekültek sorsával, az egy mocskos hazudozó, senkiházi nemzetáruló.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Védelmi együttműködésről is tárgyal Szerbiában Orbán Viktor

2019.04.14. 20:00
Emellett az Alföldet érintő közös közlekedési nagyberuházások is szóba kerülnek majd a hétfői csúcstalálkozón.

Orbán: Európát nem szabad birodalommá szervezni

2019.04.14. 04:00
Az ilyen kísérletek ugyanis aláássák az Európai Unió legfontosabb vívmányait.

Konzervatív álarcban folyik a keresztény kultúra önfelszámolása

2019.04.08. 05:55
A háttérben valójában a liberalizmus gonosz aknamunkáját figyelhetjük meg.

Nem működik Európában a dzsihádisták kiszűrése?

2019.04.08. 05:50
Továbbra is előfordul, hogy terroristák kapnak menedékjogot és névtelen bankkártyát a kontinensen.

Rendőrökre támadtak a Görögországban gyülekező migránsok

2019.04.05. 06:05
Robbanásveszélyes a helyzet: többször összecsaptak a migránsok a rendőrökkel Görögországban, a szerveződő bevándorlókaraván helyszínén.

Orbán Viktor: a magyarok erkölcsi fölényben vannak a nyugatiakkal szemben

2019.03.24. 05:40
A miniszterelnök szerint Nyugat-Európát a balliberális „soft power” uralja, melynek megítélése szerint az erős politikus pedig rossz, és minden …

Félszáz társa életét mentette meg a bátor olasz fiú

2019.03.22. 10:20
Érdekes dolog a hazugság. Hazudni alapvetően nem szép dolog, de néha bizony olyan helyzetek elé állít minket az élet, hogy elkerülhetetlen a lódítás. Sőt, akadnak olyan …

Agyrém: Merkel továbbra is a kötelező kvótákról beszél

2019.03.22. 06:05
Átcsomagolták és átneveznék a migránsok kötelező elosztását, de a terv attól még nem változik.

Orbán: a keresztény kultúra ügyében nincs kompromisszum!

2019.03.14. 11:55
A miniszterelnök levelet intézett azokhoz a néppárti vezetőkhöz, akik kezdeményezték a Fidesz kizárását az EPP-ből.

Weber összefogna a bevándorláspárti balosokkal

2019.03.14. 05:45
Az elemző szerint ez arra utal, hogy valójában ő az, aki nem ragaszkodik az Európai Néppárt alapértékeihez.

Ezeket a cikkeket olvastad már?