Blogolj!

A túlnépesedett Afrika gyengesége szüli a migrációt

Százmilliók zúdulhatnak Európára a fekete kontinensről, ha nem sikerül stabilizálni az ottani helyzetet – vélik szakértők.

Elsősorban Afrika gyenge államstruktúrája és a kontinens túlnépesedése okozza a folyamatos migrációt a Migrációkutató Intézet vezető kutatója szerint.

Marsai Viktor az m1-en úgy érvelt, Afrika a gyenge közigazgatása miatt nem képes az alapvető szolgáltatások biztosítására. Az emberek a modern telekommunikációs eszközök segítségével látják, hogy a világ más részein magasabb az életszínvonal, és ezért útnak indulnak.

Ez a trend pedig nem is látszik fordulni. A napokban látott napvilágot egy friss világbanki tanulmány, mely szerint akár 140 millió migráns is érkezhet Európa felé Afrikából 2050-ig.

Az Európai Unió ugyan a migráció megfékezésére anyagi támogatást nyújt egyes afrikai térségeknek, legutóbb Nigerrel kötött megállapodást, miszerint 610 millió eurót és technikai segítséget nyújt az országnak – emlékeztetett, ugyanakkor ez csak tűzoltásnak tekinthető.

A kutató arra is kitért, hogy míg az ezredforduló utáni években Észak-Afrikából és Kelet-Afrikából érkeztek nagy számban illegális bevándorlók Európa, illetve Közel-Kelet felé, addig most a nyugat-afrikai térségből is egyre többen indulnak el.

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/57098/pics/lead_800x600.jpg
Afrika,bevándorlás,Európa,migráció,Migrációkutató Intézet,migránsok
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-08-19 15:10:16
Ha bármilyen módon segítjük Afrika népeit, tovább növeljük a népszaporulatot. Más stratégia kell, egy összefogott tanítási, felvilágosítási munka kell, amely a szaporodás megakadályozásáról szól. Ha ez sikerülne, akkor is késne a hatása. Most a legfontosabb, hogy minden erőt bevetve megakadályozzák az erőszakos bevándorlást. Úgy látom egyenlőre ez csak remény marad. Az európai egység szétesett, vagy nem is volt, tovább folyik a bevándoroltatás.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-08-19 09:20:51
Sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de én egy picit más oldalról nézem és látom ezt a mai migránshelyzetet.
A cikkben feszegetett elvándorlási hullám okai nyilvánvalóan fellelhetők, de a különböző nemzetiségű arabok, afrikaiak itteni életének jó szándékát, a tanulni vágyást, a tenni akarást, a munkához való hozzáállást, a szorgalmat, az integrációra való készséget én egyáltalán nem látom.
Ebben az a szörnyű, hogy nem csak én látom így, hanem a normálisan (tehát nem kommunista módon) gondolkodók milliói is így látják. Erről tanúskodnak a napi hírek innen-onnan.
Hiszen, - ne feledjük - ezek a betolakodók tömegesen, szándékosan dobálják el az papírjaikat, a fogadó országban sem nyelvet tanulni, sem dolgozni nem hajlandók, kizárólag a segély felvétele (esetenként több helyről is !!!) érdekli őket, meg a pereputtyukat.
Magyarul mondva: a fogadó ország honpolgárai tarják el ezt a bandát, ők a világon semmivel nem járulnak hozzá az adott ország gyarapodásához, fejlődéséhez.
Ráadásul követelőznek, rombolnak, naponta randalíroznak, rabolnak, gyilkolnak, robbantanak.
Végső soron leszögezhető, hogy ezeknek a betolakodóknak semmi közük a jó értelembe vett migrációhoz !!!! Olyannyira, hogy aki a helyzetüket idehaza párhuzamba meri állítani pld. az 1956-os magyar menekültek sorsával, az egy mocskos hazudozó, senkiházi nemzetáruló.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Bárhogy hisztiznek a liberálisok, nem engedünk a határvédelemből

2020.05.30. 04:55
A magyar kormány számára ugyanis elsődleges a nemzeti érdek és az itt élők véleménye, biztonsága.

Egyre jobban kóstolgatják a migránsok a magyar határt

2020.05.28. 03:50
A járványveszély lecsengésével újra fokozódik a nyomás.

Orbán: a veszély nem múlt el, a készültséget fenn kell tartani

2020.05.22. 08:20
Mindenki összefogott Magyarországon a koronavírus-járvány elleni védekezésben, leszámítva a baloldalt, amely kihúzta magát a közös védekezésből - mondta Orbán …

A kormánynak fel kell számolnia a tranzitzónákat

2020.05.21. 12:05
Magyarország jól teljesített az új típusú koronavírus-járvány elleni védekezés első szakaszában - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Újabb öt átkelőhely nyílik meg a magyar–román határon

2020.05.20. 06:25
Szerdától végre megszűnhet a napok óta tapasztalható nagylaki káosz, illetve ártándi és csanádpalotai torlódás.

A kormány nem fogadja el a tranzitzónáról hozott ítéletet

2020.05.19. 10:25
A kormány nem fogadja el az Európai Unió luxemburgi székhelyű bíróságának tranzitzónákról hozott ítéletét, és vizsgálja, hogy azok működtetése ütközik-e a magyar …

Németh Szilárd: A kormány mindent megtesz, hogy működjenek a tranzitzónák

2020.05.17. 13:35
Magyarországon a Fidesz-KDNP többsége és a kormány mindent megtesz azért, hogy a továbbiakban is megmaradjon a kerítés, az élőerős …

Magyarország továbbra sem kér a migránsokból

2020.05.16. 04:35
Nem engedünk a Soros-hálózat nyomásgyakorlásának.

Varga Judit - Nem több, hanem jobb Európára van szükségünk

2020.05.09. 09:40
Varga Judit megint odacsapott: az igazságügyi miniszter Facebook-oldalán osztott meg ütős gondolatait Európa, illetve az Európai Unió jövőjével kapcsolatban.

Több mint kétszázezer migráns vár útnak indulásra

2020.05.09. 08:00
Törökországban mintegy 100 ezer, a balkáni útvonalon mintegy 130 ezer migráns tartózkodik. Ha ők útnak indulnak, jelentősen megemelkedhet az illegális határátlépések száma a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?