hirdetés
Blogolj!

A túlnépesedett Afrika gyengesége szüli a migrációt

Százmilliók zúdulhatnak Európára a fekete kontinensről, ha nem sikerül stabilizálni az ottani helyzetet – vélik szakértők.

Elsősorban Afrika gyenge államstruktúrája és a kontinens túlnépesedése okozza a folyamatos migrációt a Migrációkutató Intézet vezető kutatója szerint.

Marsai Viktor az m1-en úgy érvelt, Afrika a gyenge közigazgatása miatt nem képes az alapvető szolgáltatások biztosítására. Az emberek a modern telekommunikációs eszközök segítségével látják, hogy a világ más részein magasabb az életszínvonal, és ezért útnak indulnak.

Ez a trend pedig nem is látszik fordulni. A napokban látott napvilágot egy friss világbanki tanulmány, mely szerint akár 140 millió migráns is érkezhet Európa felé Afrikából 2050-ig.

Az Európai Unió ugyan a migráció megfékezésére anyagi támogatást nyújt egyes afrikai térségeknek, legutóbb Nigerrel kötött megállapodást, miszerint 610 millió eurót és technikai segítséget nyújt az országnak – emlékeztetett, ugyanakkor ez csak tűzoltásnak tekinthető.

A kutató arra is kitért, hogy míg az ezredforduló utáni években Észak-Afrikából és Kelet-Afrikából érkeztek nagy számban illegális bevándorlók Európa, illetve Közel-Kelet felé, addig most a nyugat-afrikai térségből is egyre többen indulnak el.

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/57098/pics/lead_800x600.jpg
Afrika,bevándorlás,Európa,migráció,Migrációkutató Intézet,migránsok
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-08-19 15:10:16
Ha bármilyen módon segítjük Afrika népeit, tovább növeljük a népszaporulatot. Más stratégia kell, egy összefogott tanítási, felvilágosítási munka kell, amely a szaporodás megakadályozásáról szól. Ha ez sikerülne, akkor is késne a hatása. Most a legfontosabb, hogy minden erőt bevetve megakadályozzák az erőszakos bevándorlást. Úgy látom egyenlőre ez csak remény marad. Az európai egység szétesett, vagy nem is volt, tovább folyik a bevándoroltatás.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-08-19 09:20:51
Sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de én egy picit más oldalról nézem és látom ezt a mai migránshelyzetet.
A cikkben feszegetett elvándorlási hullám okai nyilvánvalóan fellelhetők, de a különböző nemzetiségű arabok, afrikaiak itteni életének jó szándékát, a tanulni vágyást, a tenni akarást, a munkához való hozzáállást, a szorgalmat, az integrációra való készséget én egyáltalán nem látom.
Ebben az a szörnyű, hogy nem csak én látom így, hanem a normálisan (tehát nem kommunista módon) gondolkodók milliói is így látják. Erről tanúskodnak a napi hírek innen-onnan.
Hiszen, - ne feledjük - ezek a betolakodók tömegesen, szándékosan dobálják el az papírjaikat, a fogadó országban sem nyelvet tanulni, sem dolgozni nem hajlandók, kizárólag a segély felvétele (esetenként több helyről is !!!) érdekli őket, meg a pereputtyukat.
Magyarul mondva: a fogadó ország honpolgárai tarják el ezt a bandát, ők a világon semmivel nem járulnak hozzá az adott ország gyarapodásához, fejlődéséhez.
Ráadásul követelőznek, rombolnak, naponta randalíroznak, rabolnak, gyilkolnak, robbantanak.
Végső soron leszögezhető, hogy ezeknek a betolakodóknak semmi közük a jó értelembe vett migrációhoz !!!! Olyannyira, hogy aki a helyzetüket idehaza párhuzamba meri állítani pld. az 1956-os magyar menekültek sorsával, az egy mocskos hazudozó, senkiházi nemzetáruló.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Csak a katonák védhetik meg Európát a migrációs nyomástól

2019.07.20. 05:40
A népességrobbanás és az éghajlatváltozás miatt ugyanis évtizedekre meghatározza kontinensünket a bevándorlás egyre fokozódó kihívása.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Liberális csoportok segítik a randalírozó migránsokat?

2019.07.14. 05:05
A biztonságpolitikai szakértő szerint a belbiztonsági veszélyeztetettség új fázisának lehetünk tanúi Európában.

Infantilissá vált a bosszúszomjas magyar ellenzék

2019.07.14. 05:05
Elfogadhatatlan európai parlamenti viselkedéssel veszik semmibe a magyar választópolgárok döntését.

Magyarország és Olaszország megerősítette stratégiai szövetségét

2019.07.05. 17:05
A két ország vezetése egyetért abban, hogy az EU külső határait a szárazföldön és a tengeren is védeni kell, és bíznak benne, hogy az Európai Bizottság …

Politikai provokáció a migránshajóztatás

2019.06.30. 05:00
A bevándorlókat taxiztató szervezetek szeretnék elérni, hogy a migrációt pártoló politikai erők fellépjenek az érdekükben.

A V4-ek megvédik a keresztény kultúrát, és nem kérnek Weberből

2019.06.21. 05:05
Az Orbán-kormány számára a legfontosabb, hogy a magyar emberek által szabott irányt erősen képviselje az Európai Unióban.

Közös jelölteket támogatnak a V4-ek az uniós tisztségekre

2019.06.13. 14:45
A Visegrádi Négyek miniszterelnökei erről budapesti megbeszélésükön egyeztek meg.

Orbán Viktor: számítok önökre vasárnap! (videó)

2019.05.26. 05:00
A miniszterelnök szerint a kormánynak nagy szüksége van az erős választói felhatalmazásra, mert kemény európai csaták és fontos döntések előtt állunk.

A biztonságunk a tét az EP-választáson

2019.05.26. 04:55
A migránskvóta ugyanis hívószó a bevándorlók számára, miként az is, ha az EU nem képes kiutasítani a menekültstátusra nem jogosultakat, a beilleszkedni képteleneket.

Ezeket a cikkeket olvastad már?