Blogolj!

Genovai tragédia: az olasz állam nem fogad el alamizsnát

Továbbra is forrnak az indulatok Olaszországban a genovai hídösszeomlás következtében. A halálos áldozatok száma 43-ra emelkedett.

Félmilliárd euró kártérítést helyezett kilátásba Genova városa és az áldozatok családtagjai számára, valamint a híd újjáépítését ígérte a leomlott szerkezetet üzemeltető autósztráda-társaság vezérigazgatója szombaton tartott sajtótájékoztatóján.

Giovanni Castellucci, az Autostrade per l'Italia vezérigazgatója és a társaság elnöke, Fabio Cerchiai bejelentette: a vállalat készen áll arra, hogy teljesen lebontsa a leomlott hidat és helyére acélhidat emeljen. Számításaik szerint a munkát nyolc hónap alatt el tudják végezni. Hangsúlyozták, hogy ismereteik szerint a híd rendszeres ellenőrzés alatt állt, és „jó egészségnek” örvendett – írja az MTI. 

Giovanni Castellucci és Fabio Cerchiai részvétét fejezte ki. Hangsúlyozták, hogy a tragédia után nem tudták megfelelően kifejezni együttérzésüket, de a történtek - tették hozzá - a társaság minden egyes tagját megrázták.

Erre reagálva Luigi Di Maio miniszterelnök-helyettes közösségi oldalára azt írta,

az állam „nem fogad el alamizsnát” a sztrádatársaságtól. A bocsánatkérés keveset ér, hiteles kártérítés kell, nem cserebere

- fogalmazott Di Maio, hangsúlyozva, hogy az olasz kormány továbbra is a vállalat koncessziós jogának visszavonásán dolgozik. 

A híd roncsai alatt közben újabb holttestet találtak, és az egyik kórházban ápolt súlyos sérült, egy román férfi meghalt, így a halálos áldozatok száma 43-ra emelkedett.

A négysávos A10-es autópálya Genovánál lévő hídja kedden omlott össze. A Polcevera patak fölött negyven méter magasan álló Morandi autópályahíd nyolcvan méteres szakasza lakásokra, vasúti sínekre, gyárakra dőlt. Azelőtt a város keleti és nyugati részét kötötte össze, ezen lehetett eljutni a kikötővárosból Dél-Franciaországba, Piemontba és Lombardiába is. Az apokaliptikus tragédia az egész világot megrázta.

Autópályahíd omlott össze Genovában, rengeteg a halott

Kedden kora délután összeomlott a négysávos A10-es autópálya Genovánál lévő hídja: az apokaliptikus tragédiában több tucat ember veszítette életét. Szörnyű tragédia történt Olaszországban. Kedden kora délután összeomlott a négysávos A10-es autópálya Genovánál lévő, a 60-as években épített hídja. Az AFP hírügynökség jelentése alapján a Welt számolt be a drámai esetről, melynek során több autó is a mélybe zuhant.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/57123/pics/lead_800x600.jpg
autópálya,baleset,Genova,Olaszország,tragédia
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Leszakadt egy híd Brazíliában, autók zuhantak a vízbe

2019.04.07. 14:45
Egy hajó ütközött a Moju folyó egyik hídjának, aminek kétszáz méteres szakasza összeomlott. A hídon áthaladó autók is voltak.

Hat évet kapott a Szentendrei úti gázoló

2019.04.04. 15:35
Az elsőfokú bíróság tavaly hét és fél évet szabott ki a sofőrre, amit most hat évre enyhítettek.

Április 1-től csak kétszintű azonosítással lehet e-matricát venni

2019.04.01. 20:15
A visszaélések elkerülés érdekében a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) a honlapjain kétszintű ügyfélazonosítást vezetett be a …

Keddtől újabb lezárás az M0-áson

2019.04.01. 18:25
Felújítás miatt keddtől lezárják az M1-es autópálya felé vezető felhajtót az M0-s autóút szigetszentmiklósi csomópontjában - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. hétfőn.

Lezuhant egy ember az Allee emeletéről

2019.03.24. 19:05
Az érintetettet kórházba szállították, a rendőrség vizsgálódik.

Halálos medvetámadás Erdélyben

2019.03.23. 08:00
Az állat egy 35 éves férfit támadott meg, aki belehalt sérüléseibe.

Félszáz társa életét mentette meg a bátor olasz fiú

2019.03.22. 10:20
Érdekes dolog a hazugság. Hazudni alapvetően nem szép dolog, de néha bizony olyan helyzetek elé állít minket az élet, hogy elkerülhetetlen a lódítás. Sőt, akadnak olyan …

Rendőröket gázoltak Tompánál

2019.03.17. 17:40
A baleset vasárnap hajnalban történt az 53-as főúton, Tompánál, ahol két rendőrt ütöttek el igazoltatás közben.

Hét ember halt meg egy autóbalesetben a 81-es úton

2019.03.10. 14:15
Két autó ütközött össze, majd mindkettő kigyulladt a 81-es úton Mezőörs közelében. Heten meghaltak.

Lezuhant egy etióp gép, több mint százan utaztak rajta

2019.03.10. 10:35
Az Ethiopian Airlines egyik Boeing 737-ese zuhant le vasárnap reggel.

Ezeket a cikkeket olvastad már?