Blogolj!

Blogstar kávéház

Rocksztár

Orbán kultusza.

Nem a pénze miatt szeretik Erdélyben a magyar miniszterelnököt – derül ki a 24.hu videójából.

„Ömlik a magyar kormány támogatása Erdélybe, ráadásul több irányból is. A legfontosabb forrás a Bethlen Gábor Alap, amely több mint 21 és fél milliárd forintot költött Erdélyben 2015-ben. Az ottaniak viszont nem csak ezért tartják rocksztárnak Orbán Viktort.”

Orbánt nem a pénze miatt szeretik Erdélyben | 24.hu

Ömlik a magyar kormány támogatása Erdélybe, ráadásul több irányból is. A legfontosabb forrás a Bethlen Gábor Alap, amely több mint 21 és fél milliárd forintot költött Erdélyben 2015-ben. Az ottaniak viszont nem csak ezért tartják rocksztárnak Orbán Viktort. Erdélyi magyar vállalkozókkal, politikusokkal, újságírókkal beszélgettünk támogatásokról, sportról, politikáról. Videó.

Szövetség

A párbeszéd ereje.

Donald Trump vezetésével az Egyesült Államok szövetségest lát nemcsak Magyarországban, hanem az egész közép-európai régióban – fejtegeti Deák Dániel politológus a Hirado.hu-n.

„Felidézte, hogy az Obama-adminisztráció 'kioktató' hangnemet használt Magyarországgal szemben és rá akarta erőltetni a kelet-európai államokra 'azt a liberális demokráciafelfogást, amelyet elutasítanak ezekben az országokban'. Deák Dániel úgy vélte: Trump adminisztrációja nem akar értékrendet ráerőltetni országokra, a párbeszéd híve és tudja, hogy minden nemzetállamnak különböző érdekei vannak. Megjegyezte: 'minden jel abba az irányba mutat, hogy előbb-utóbb létrejön' Donald Trump és Orbán Viktor miniszterelnök találkozója.”

Amerika szövetségest lát a közép-európai régióban?

Donald Trump vezetésével az Egyesült Államok szövetségest lát nemcsak Magyarországban, hanem az egész közép-európai régióban - mondta Deák Dániel politológus, a Figyelő főmunkatársa az M1-en, vasárnap. Deák Dániel emlékeztetett arra, hogy Magyarország és az Egyesült Államok több kérdésben azonos platformra helyezkedett az elmúlt időszakban.

Gőz

Kálmán Olga matekozása.

Kálmán Olga mellőzöttségét, úgy tűnik, minden alapot nélkülöző nagyzolásban vezeti le – állítja az Origo.hu.

„A Hír TV-től kirúgott, a jobboldali kormány elleni elkötelezettségéről és végtelen elfogultságáról híres műsorvezető legutóbbi Facebook-videójában 'többszázezres' követői számról beszélt a hivatalos oldalát illetően, azonban a valóság ennek csak a töredéke – 21 ezer. Kálmán tehát igyekszik magát jóval népszerűbbnek beállítani, mint amennyire valójában az. De kár a gőzért, mivel eddig egyetlen ellenzéki csatorna sem kívánta alkalmazni a kirúgott műsorvezetőt, sőt Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója egy interjúban néhány napja kijelentette, hogy nem akarja visszavenni az ATV-t korábban Simicska Hír TV-jéért otthagyó riportert.”

Kálmán Olga már a számokkal is gondban van

Kálmán Olga mellőzöttségét, úgy tűnik, minden alapot nélkülöző nagyzolásban vezeti le. A Hír TV-től kirúgott, a jobboldali kormány elleni elkötelezettségéről és végtelen elfogultságáról híres műsorvezető legutóbbi Facebook-videójában „többszázezres" követői számról beszélt a hivatalos oldalát illetően, azonban a valóság ennek csak a töredéke - 21 ezer.

Vitorla

Kapás Bogi lazítása.

Az olimpiai bronzérmes, hatszoros Európa-bajnok úszónőt úgy tűnik, tényleg hívogatja a víz; most épp a magyar tengernél, a Balatonon nyaral párjával, Telegdy Ádám úszóval – írja a Blikk Online.

„Instagram oldalukon pedig meg is osztják élményeiket követőikkel, így aztán az sem titok, hogy épp Siófokon vitorláztak barátjával: csak irigykedünk az olimpiai bronzérmes úszónőre!”

Kapás Bogi itt nyaral, szexi fotót is készítettek róla

Kapás Bogit (25), az olimpiai bronzérmes, hatszoros Európa-bajnok úszónőt úgy tűnik, tényleg hívogatja a víz; most épp a magyar tengernél, a Balatonon nyaral párjával, Telegdy Ádám úszóval (22). Instagram oldalukon pedig meg is osztják élményeiket követőikkel, így aztán az sem titok, hogy épp Siófokon vitorláztak barátjával: csak irigykedünk az olimpiai bronzérmes úszónőre!

Hírcsatorna

Iskolai chatbot.

Az iskolákon belüli kommunikáció könnyítése és javítása egy új chatbot, a Sulibot célja: a chatbotot gimisek fejlesztették és máris nagyívű terveik vannak a jövőre nézve – derül ki a Mandiner.hu cikkéből.

„A diákok amellett, hogy kérhetnek zenét a sulirádióban, kereshetnek eseményeket, tanárokat, ahol megkapják egyből az órarendjüket. Ha beírom azt, hogy 'Igazgató Úr', megkapom egyből az órarendjét és láthatom, hogy az iskolában hol van éppen, így nem kell a titkárságon keresnem, nem kell kérdezgetnem a tanárokat, hogy merre lehet. Emellett még van egy feliratkozás funkciónk, ahol különböző érdeklődési körökre bontottuk a hírcsatornákat, mint például 'Ebédbefizetés': ha én erre feliratkozom, akkor a bot ír nekem az ebédbefizetés előtt Messengeren, így nem fogom azt elfelejteni.”

Chatbot az iskoláknak - Zawiasa Bruno a Mandinernek | Mandiner

Az iskolákon belüli kommunikáció könnyítése és javítása egy új chatbot, a Sulibot célja. A chatbotot gimisek fejlesztették és máris nagyívű terveik vannak a jövőre nézve. Zawiasa Brúnót kérdeztük. Mit kell tudni rólad? Zawiasa Brúnó vagyok, az SZTE Ságvári Gimnáziumba járok.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/57184/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

2020.07.03. 16:40
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó családja közleményben tájékoztatta Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn tudnak majd elbúcsúzni Benedektől.

Blogstar kávéház

2020.07.03. 05:15
A ferencvárosi balliberálisok széthullása, az anarchista ámokfutók történelemhamisítása, Brüsszel színvak neomarxizmusa, a Hableány-katasztrófa rejtélyei és Robbie Williams halálos fenyegetése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.02. 04:00
Soros György radikális káoszelmélete, Brüsszel politikai bunkósbotja, az ingatlanpiac árzuhanása, a magyarság közös imája és a Barca-csillag megalázása csütörtöki online lapszemlénkben.

Az időjárás bemutatja: szauna

2020.07.01. 18:25
A legtipikusabb és legkellemetlenebb nyári időjárásra kell számítani csütörtökön, ugyanis nemcsak hőség, hanem sok-sok csapadék is várható.

Ezeket a cikkeket olvastad már?