Blogolj!

Blogstar kávéház

Közmegegyezés

István dicsősége.

István vagy Koppány? – tette fel a megosztónak szánt kérdést az utca emberének augusztus 20-a kapcsán a Mandiner.hu, mely meglepetésére gránitszilárdságú konszenzusba ütközött.

„Történelmünk kevés kérdését övezi közmegegyezés, így sokféle nyilatkozatra számítottunk, de arra nem, hogy a megosztónak ítélt felvetésre egyöntetű választ fogunk kapni. Hosszú keresés után sem találtunk olyan megszólalót, aki Koppány pártját fogta volna.”

István vs. Koppány: Ó, mondd, te kit választanál? (videó) | Mandiner

István vagy Koppány? - tettük fel a megosztónak szánt kérdést augusztus 20-a kapcsán, de gránitszilárdságú konszenzusba ütköztünk. István vagy Koppány? - tette fel a kérdést a Mandiner stábja az utca emberének augusztus 20-a, államalapító királyunk ünnepe kapcsán. Történelmünk kevés kérdését övezi közmegegyezés, így sokféle nyilatkozatra számítottunk, de arra nem, hogy a megosztónak ítélt felvetésre egyöntetű választ fogunk kapni.

Gazdagság

Az ünnep átalakulása.

Kevés ünnepünk van, amely annyit változott az évszázadok során, mint augusztus 20. – vázolja Tátrai Zsuzsa néprajzkutató a Hirado.hu cikkében.

„Eredetileg egyházi ünnep volt, a Horthy-korszakban nemzeti ünneppé vált, a világháború után az alkotmány és a népköztársaság ünnepe lett, majd a rendszerváltás után visszanyerte régi formáját – mondta a kutató. Az ünnep az utóbbi évtizedekben is egyre gazdagodott: a nemzet kenyere, a nemzet tortája, a mesterségek ünnepe, mind az összmagyarság megjelenítését és a magyarok egymáshoz közelebb hozását célozza – fűzte hozzá. Augusztus 20-a ezen túlmenően a nyár lezárása, testi-lelki építkezés, az őszre felkészülés időszaka, közrefogja Nagyboldogasszony, augusztus 15-e, Magyarország védőszentje Szűz Mária mennybemenetelének ünnepe és Kisboldogasszony, Szűz Mária születésének ünnepe.”

Évszázadok alatt sokat változott az államalapítás ünnepe

Kevés ünnepünk van, amely annyit változott az évszázadok során, mint augusztus 20. - mondta Tátrai Zsuzsa néprajzkutató az M1 hétfő reggeli műsorában. Eredetileg egyházi ünnep volt, a Horthy-korszakban nemzeti ünneppé vált, a világháború után az alkotmány és a népköztársaság ünnepe lett, majd a rendszerváltás után visszanyerte régi formáját - mondta a kutató.

Kölcsön

Prágai bukás.

Emberarcú szocializmust ígértek, szovjet tankokat kaptak: ötven éve az augusztus 21-re virradó éjszakán a szocialista tábor összehangolt katonai akciót indított a reformokat bevezető Csehszlovákia ellen – írja az Index.hu.

„Magyarország külpolitikai megítélésén sokat rontott a prágai bevonulás, ami a belpolitikára és a gazdaságra is rossz hatással volt. Albánia, Kína, Jugoszlávia és Románia is tiltakozott a hadművelet ellen - vagyis az akció még a szocialista táboron belül sem talált egyöntetűen kedvező fogadtatásra. A magyarországi új gazdasági mechanizmus politikája is megbukott. A szocializmus fenntartásához szükséges társadalmi elfogadást ehelyett külföldi kölcsönökből finanszírozták.”

Emberarcú szocializmust ígértek, szovjet tankokat kaptak

(George Orwell) Alexander Dubcek, a Csehszlovák Kommunista Párt (CSKP) első titkára 1968-ban politikai és gazdasági reformokat hirdetett. Ugyanebben az évben Magyarország is elkezdett kísérletezni az új gazdasági mechanizmussal. Mindkét kísérlet egy élhetőbb szocializmus megteremtését célozta. Mindkettő kudarcba fulladt. 1968. augusztus 20-án a Varsói Szerződés tagállamai - köztük Magyarország - összehangolt támadást indítottak Csehszlovákia ellen.

Erőszak

Bevándorló bűnbandák.

Muszlim bűnbandák nőkre vadásznak írországi szórakozóhelyeken – számol be róla az Origo.hu.

„Legtöbbször a pakisztáni migránsbandák az éjszakai szórakozóhelyeken megpróbálják elszigetelni társaitól a potenciális áldozatukat, aki rendszerint egy fiatal és védtelen lány. Később aztán elrabolják és megerőszakolják az öntudatlan, így védekezésre képtelen lányokat.”

Muszlim bűnbandák nőkre vadásznak írországi szórakozóhelyeken

A főleg pakisztáni hátterű migránsok bandákba tömörülnek, és így próbálják megerőszakolni a védtelen ír nőket. Bár a függetlennek és objektívnek hazudott liberális média Írországban is megpróbálta eltitkolni a muszlim migránsbandák által elkövetett bűncselekményeket, ez most nem fog összejönni, mivel az ír rendőrség figyelmeztetést adott ki, és elkezdett komolyabban foglalkozni az ilyen jellegű ügyekkel - írja az Extra.ie nevű helyi hírportál.

Vénusz

Verhetetlen érzékiség.

Hiába mutatta már meg csodás alakját a világhírű magazinok címlapjain, a Blikk Online szerint Mihalik Enikő egy kis magyar faluban, a Körös partján készítette el eddigi legszexibb fotóját.

„A békéscsabai lány anyaszült meztelenül fejtett keresztrejtvényt a folyóparton, nem messze Szanazugtól, ahol a nagymamája lakik. A kommentelők Botticelli Vénuszához és a bibliai Évához hasonlítják, és nem tévednek nagyot, hiszen Enikő olyan gyönyörű a fűben ücsörögve, hogy ennél érzékibbet festeni sem lehetne.”

Meztelenség és az otthon szabadsága: ennél szexibb fotó még nem készült Mihalik Enikőről

A békéscsabai lány anyaszült meztelenül fejtett keresztrejtvényt a folyóparton, nem messze Szanazugtól, ahol a nagymamája lakik. A kommentelők Botticelli Vénuszához és a bibliai Évához hasonlítják, és nem tévednek nagyot, hiszen Enikő olyan gyönyörű a fűben ücsörögve, hogy ennél érzékibbet festeni sem lehetne.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/57224/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?