Blogolj!

Blogstar kávéház

Rekord

Felpörgetett forráselosztás.

A 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusban Magyarországnak 8923 milliárd forintnyi uniós fejlesztési forrás áll rendelkezésre, amit a kormány lényegében már el is költött, de egyelőre nagyrészt az állam terhére – mutatja be a HVG Online.

„Magyarország az uniós források lehívásával rekordot döntött: a kelet-európai tagállamok közül hazánk volt az egyetlen, amely papíron lényegében 100 százalékban kiosztotta a pénzt. A magyar kormány olyan gyorsan költekezett, hogy az Európai Bizottság saját bevallása szerint a projektek alig húsz százalékát fizette ki. A gyors forráslehívás egyetlen előnye, hogy a pénzek megjelennek az adott évi makrogazdasági statisztikákban: ennek köszönhetően ugyanis nőnek a beruházások és emelkedik a GDP. Mindez persze politikai szempontból sem elhanyagolható: a gazdasági növekedésre a jelenlegi kormányzat a későbbiekben saját sikereként hivatkozhat majd.”

Előreszaladt a kormány az uniós pénzek kiosztásában

Az Európai Bizottság 181 millió euró (mintegy 56 milliárd forint) összeggel javasolja támogatni a 2021-2027 közötti időszakra szóló hosszú távú uniós költségvetést érintő csalás, korrupció és egyéb szabálytalanságok elleni küzdelem érdekében tett tagállami erőfeszítéseket - közölte az uniós bizottság.

Parázs

A zöldek robbanása.

A Magyar Hírlap Online azt elemzi, mi vezethetett Hadházy Ákos kilépéséhez és Szél Bernadett lemondásához az LMP-nél.

„A felszín alatt egyébként már izzott a parázs az LMP-ben, ennek első jele Ron Werber kampányguru távozása volt a választási kampány közepén. Szél erről akkor azt mondta, 'a kampány utolsó hetei a legértékesebbek, és Ron Werber ebben az időszakban hagyott magamra'. A nézetkülönbségek gyökere alighanem a hódmezővásárhelyi választás lehetett, ami után a két társelnök, Szél és Hadházy az LMP kongresszusi döntésével szembehelyezkedve, az ellenzéki pártok teljes összefogásában látta a kormánypártok leváltásának lehetőségét.”

Szél Bernadett is bedobta a törölközőt

Nem akarok egy olyan rendszerben dolgozni, ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák - ezekkel a szavakkal búcsúzott Szél Bernadett az LMP társelnöki posztjától. Egy politikai közösség nem bánhat így a sajátjaival - mondta a leköszönő társelnök (Fotó: MH) „Nem akartam eljönni, csak miután a politikai vitákat fegyelmi eszközökkel kezdték rendezni, vállalhatatlanná vált a helyzet számomra.

Összeomlás

Szocialista szánalomharc.

Az Origo.hu szerint az MSZP eljutott arra a szintre, ahol már minden mindegy: Tóth Bertalan, a párt elnöke előadásban ajánlotta fel a szocialisták szolgálatait a Jobbiknak az önkormányzati választásokra.

„Tóth Bertalan nyilatkozata másik oldalról azért volt érdekes, mert nem is olyan régen még határozottan elzárkózott az MSZP a teljesen identitását vesztett Jobbiknak. A szocialisták szövetségese, a Párbeszéd pedig következetesen nemet mondott a Jobbiknak. Legutóbb, nem egészen két hete a párt társelnöke, Karácsony Gergely azt nyilatkozta sértődötten, hogy őket sem a Jobbik, sem az LMP nem hívta egyeztetésre, de ha hívták volna, akkor sem biztos, hogy mentek volna. Hiszen meglátása szerint két kétségbeesett, és összeomlás szélén álló pártról van szó.”

Az MSZP-nek már minden mindegy, a Jobbikkal is összeállnának

Tóth Bertalan, a párt elnöke előadásban ajánlotta fel a szocialisták szolgálatait az egykori radikális pártnak a közelgő önkormányzati választásra. De csak abban az esetben, ha a jobbikos jelölt „kiáll a demokratikus alapértékek mellett, nem vall szélsőséges nézeteket, és esélyes helyben". Az MSZP eljutott arra a szintre, ahol már minden mindegy.

Tabu

Svéd földcsuszamlás.

A Hirado.hu arról ír, a migráció döntheti el a szeptemberi svéd választást, és könnyen megeshet, hogy az eddig kormányzó szociáldemokraták több mint száz éve a leggyengébb eredménnyel számolhatnak.

„A szakértő szerint a svéd jóléti államra korábban is jellemző volt az, hogy olyan adatokat és tényeket hallgattak el, amelyek kellemetlen voltak a svéd állampolgárok számára. Kérdéses, hogy lehet-e közvetlen párhuzamot vonni az erőszak és a bevándorlók között. Ez több mint húsz éve lassan téma Svédországban. A Svéd Demokrata párt jelenleg tabukat dönt az általuk feszegetett kérdésekkel. Nyíltan kimondják például, hogy párhuzam van az erőszakos bűncselekmények és a bevándorlók között. Vállalják ezt a fajta retorikát – fogalmazott.”

A svédek is tudják, mi áll az erőszak hátterében

Egyre közeledik a svédországi választás napja: szeptember 9-én döntenek a skandináv ország vezetéséről. A szakértők többsége szerint a migráció döntheti el a voksolást, talán épp ezért lehet az, hogy az eddig kormányzó szociáldemokraták több mint száz éve a leggyengébb eredménnyel számolhatnak.

Harmónia

A sztárséf szerelme.

A közös nyaralás még inkább elmélyítette Tóth Gabi és Krausz Gábor kapcsolatát – számol be róla a Lokál Online.

„Nem kérdés, hogy Gabi számomra az igazi. Pont akkor találkoztunk, amikor már mindketten nyitottak és kellően érettek voltunk egy új szerelemre. Az előző kapcsolataim a különböző életstílusunk miatt értek véget, mert egy idő után nem tudták a lányok tolerálni azt, hogy este 11-kor még nem értem haza, ami teljesen érthető. Gabival viszont más a helyzet, hiszen ő is hasonló közegben mozog, így ezekből nem adódnak problémák. Sose volt még ilyen harmonikus párkapcsolatom – mondta a sztárséf, aki már össze is költözött szerelmével.”

Tóth Gabi és Krausz Gábor az első perc óta együtt élnek

Tóth Gabi és Krausz Gábor közös vlogot indított, ahol utazásaikba nyerhetnek bepillantást a nézők. A sztárséf a Lokálnak elárulta, hogy a közös nyaralás még inkább elmélyítette a kapcsolatukat, biztos benne, hogy számára Gabi az igazi, akivel már össze is költöztek.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/57277/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Drónfelvételen látható, mekkora károkat okozott a Notre-Dame-i tűzvész

2019.04.17. 15:25
A hétfőn lángokba borult székesegyházat kedd hajnalra sikerült eloltani, ám a tűz nagy pusztítást végzett. Az égő épület képei és videói …

Blogstar kávéház

2019.04.17. 04:30
Az Akadémia ellenállása, az ellenzék fejetlensége, Sargentini pózolása, a Notre Dame facsodája és Palvin Barbi angyalai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.16. 04:15
Recsegő-ropogó jogállamiság, az ellenzék feszültsége, Hadházy bohóckodása, erkölcstelen bizonyítványok és Ónodi Eszter egyensúlya keddi online lapszemlénkben.

Leállt az MKB netbankja

2019.04.15. 14:45
Az MKB Bank mobilapplikációjának és online felhasználói felületének felhasználói átmeneti lassulást vagy időszakos szolgáltatáskiesést tapasztalhatnak a bank core rendszerétől független adatforgalom irányító rendszer meghibásodása …

Ezeket a cikkeket olvastad már?