Blogolj!

Blogstar kávéház

Karizma

A legújabb Bajnai.

A Magyar Hírlap Online elemzője szerint nincs sok értelme a Jobbik és az LMP összeborulásának, de ha mégis lesz összefogás közöttük, akkor az „új pólusnak” a liberális ellenzék által favorizált utcai politizálással is fel kellene vennie a versenyt.

„Jelenleg sem a Jobbiknak, sem az LMP-nek nincs karizmatikus vezetője, akit az emberek ismernek, és nincs olyan programjuk sem, ami átütő lenne. Az LMP új társelnökének, Keresztes László Lórántnak annyi a programja, hogy összefogna a Jobbikkal. Ha így megy tovább, nem az a kérdés, összefognak-e, hanem az, ki lesz az 'új Bajnai', akit a liberális értelmiség kikiált az ellenzéki oldal megmentőjének – közölte Kiszelly Zoltán. Rámutatott: ennek a csoportnak a diktátuma ma a parlamenten kívüli, utcai politizálás ötlete. Kiszelly szerint az ősz kérdése, hogy az ellenzéki politikai teret a parlamenti vagy az utcai politizálás fogja-e uralni.”

Új Bajnai után nézhet a liberális értelmiség

Nem valószínű az LMP és a Jobbik együttműködése - mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus. Szerinte ha mégis lesz összefogás az ellenzéki pártok közt, akkor az általuk alkotott „új pólusnak" a liberális ellenzék által favorizált utcai politizálással is fel kellene vennie a versenyt.

Időhúzás

Törvényalkotási háborúk.

Alig fél hónap múlva indul a törvénygyár, az Országgyűlés őszi ülésszakára a kormány időben benyújtotta a törvényalkotási programot és benne 39 javaslatot – a Népszava Online megmutatja, hol várhatóak komoly konfliktusok.

„Két törvény esetében nem kell jóstehetség ahhoz a mondáshoz, hogy várhatóan csinálnak valamit a jogalkotók. Az egyik a 'Lex-CEU', hiszen egyre nehezebb lesz mindkét félnek az időt húzni ebben a kérdésben. Az egyetemnek már terveznie kell a következő időszakot, és ennek kapcsán – politikai jelentőségű kérdésként – a kormánynak el kell döntenie, hogy „elengedik” az egyetemet, vagy jogalkotással 'maradásra bírják'. Az úgynevezett Stop Soros törvény erős. belső és külső politikai és szakmai kritikákat kapott.”

Minimum három háború - így dolgozik a T. Ház az őszi ülészakban

Bár egyelőre nem tudni, miképp, de azt mindenki biztosra veszi, hogy a kétharmados többség jogalkotási eszközökkel besegít a kultúrharcba. Vélhetően kiújul a vallásháború, és megeshet, hogy a belügyminiszter csínbe megy a kormányfővel. Alig fél hónap múlva indul a törvénygyár, az Országgyűlés őszi ülésszakára a kormány időben benyújtotta a törvényalkotási programot, és benne 39 javaslatot.

Kiüresedés

Európa ördöge.

Az NGO-k, azaz a nem kormányzati szervezetek finanszírozzák az újkori migrációs hullámot, Európa könnyen a Soros-terv prédájává válhat – állítja az alkotmányjogász a Hirado.hu cikkében.

„Ez egy olyan előre felépített, a köznyelv által Soros-tervnek is nevezett folyamat, amelyet különböző pontjain tetten érhetünk, logikusan felépített ördögi terv, amelynek részeként nem titkoltan Európa egy kevert népességű kontinenssé válhat, elveszítheti régi karakterét, kiüresedhet kulturálisan és identitás szempontjából, és onnantól könnyű préda lesz a gazdasági érdekcsoportoknak – mondta [...] ifj. Lomnici Zoltán.”

Soros-terv: Európa könnyű prédává válhat

Éheztetik a menekülteket a déli határon, a tranzitzónákban - állítja több afgán család esetére hivatkozva a Helsinki Bizottság és az ellenzéki sajtó. A német médiában pedig börtönnek, internálótábornak is nevezték az állomásokat, ami nehezen értelmezhető, mert a zónák nyitottak, Szerbia felé bármikor elhagyhatók.

Működésképtelenség

A tévedés terrorizmusa.

A francia bíróságok teljes összeomlását mutatja egy francia szatirikus újság leleplezése: egy Párizs környéki vizsgálóbíró elfelejtette meghosszabbítani egy dzsihadista büntetését, aki azóta egyszerűen eltűnt – így az Origo.hu.

„A vizsgálóbíró esetében egyelőre nem merült fel, hogy lefizették és szándékosan nem írta alá a papírokat. Feltehetően csak nem figyelt oda. Benjamin Griveaux, az egyébként a terrorizmussal, a migrációval (és sok más belső gonddal) szemben tehetetlen Macron-kormány szóvivője azt mondta: a dzsihadista elengedése a francia bíróságok súlyos működésképtelenségét mutatja.”

Tévedésből elengedte a párizsi vizsgálóbíró a terrorista migránst

A francia bíróságok teljes összeomlását mutatja a Le canard enchainé című francia szatirikus újság leleplezése. Egy Párizs környéki vizsgálóbíró elfelejtette meghosszabbítani egy dzsihadista büntetését, aki azóta egyszerűen eltűnt. Oualid B. terrortámadásra készült 2014-ben, Lyonban akart robbantani. 2016-ban pedig Szíriában járt, terroristakiképzésen.

Lépcsőfok

Weisz Fanni babaprojektje.

Másfél héttel az esküvő után már a családalapításon gondolkozik a modell párjával, Hajmásy Péterrel.

„Természetesen szeretnénk saját családot. Már öt és fél éve vagyunk együtt Petivel, ami szerintem egy házasságban is szép időnek számít, nemhogy egy kapcsolatban. A következő lépcsőfok a baba érkezése lesz. Nagyon szeretnénk már kisbabát, és remélem, két szuper gyerekünk lesz, akiknek mindent meg szeretnék majd adni, hogy boldogok legyenek az életben – árulta el a modell.”

Jöhet a baba Weisz Fanniéknál

Weisz Fanni édesanyja először a Lokálnak mesélt arról, hogy lányával olyannyira megromlott a kapcsolata, hogy még a másfél héttel ezelőtti esküvőre sem kapott meghívót. Ennek ellenére a modell szerint remekül sikerült a nagy nap, párjával, Hajmásy Péterrel pedig már a családalapításon gondolkoznak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/57333/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?