Blogolj!

Fortéllyal támadnak ránk: Kövér szellemi honvédelmet hirdetett!

A nemzetközi fórumoknak nem az lenne a dolguk, hogy rákényszerítsék a nemzetállamokat a tömeges migráció elfogadására, hanem az, hogy javítsák az életfeltételeket azon országokban, ahonnan milliók menekülnek el – szögezte le a házelnök.

Kövér László a Nemzetközi kitekintés a keresztény migránspolitika lehetőségeire című kerekasztal-beszélgetésen is kerülte a píszít. Fotó: MTI/Varga György

Abszurditás követelni, hogy csak azért, mert egyik vagy másik országban rosszabbul élnek, mint mi Európában, automatikusan fogadjunk be minden magasabb életszínvonalra vágyó bevándorlót. Ezt az alapigazságot Kövér László mondta ki Balatonszárszón.

Az Országgyűlés elnöke a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány által szervezett Reformátusok szárszói konferenciáján arról beszélt, hogy Magyarország minden valóban rászorulót, üldözöttet befogad és befogadott az elmúlt években is, de az automatikus befogadást a magyar kormány és a magyar emberek is elutasítják. E magatartás nem ellentétes a keresztény etikával – fogalmazott az MTI tudósítása szerint.

Kövér úgy folytatta, a nemzetközi közösségnek, Európának és az Európai Uniónak van felelőssége abban, hogyan tudja kezelni, megoldani a világ más tájain felmerülő, részben a tömeges migráció motivációját jelentő problémákat, de ezeket a kérdéseket nem nemzeti keretek között, hanem nemzetek között, nemzetközi fórumokon kell megvitatni.

Rámutatott,

a nemzetközi fórumoknak „nem az lenne a dolguk”, hogy rákényszerítsék a nemzetállamokat a tömeges migráció elfogadására, hanem az, hogy miként tudnak nemzetközi akciókat, programokat szervezni, lehetővé téve az életfeltételek javítását azon országokban, ahonnan milliók menekülnek el.

A házelnök szólt arról is, hogy a kereszténységgel, keresztény mivoltunkkal összeegyeztethető, ha azt mondjuk: meg kell védenünk Európát, meg kell védenünk Magyarországot, a családjainkat, a jövő generáció esélyeit, hogy keresztény európaiként legyenek magyarok, azoktól, aki csellel, fortéllyal, erőszakkal akarnak Európába jönni. A politikus szerint egyébként az igazi konfliktus nem az iszlám és a kereszténység között van, még ha ez rejtve is van néha, hanem

a gyökértelenek és a mindenkit gyökértelenségre ítélni akarók, valamint azok között, akiknek van vallási, hitbeli meggyőződése és ezt fontosnak is tartják.

– Amikor migrációról beszélünk Európában, valójában nem a muszlim bevándorlókkal küzdünk, még akkor sem, ha az elmúlt években minden terrorista cselekményhez magukat muszlimnak valló emberek kapcsolhatók. Azokkal állunk szemben, akik megszüntetni akarják az egyházat, a vallási és minden más közösséget

– fogalmazott.

Úgy folytatta, ezért is lehet azon gondolkodni, hogy állam és egyház elkülönült működésében ne kellene-e újragondolni sok mindent, és

világosan kimondani: Magyarország keresztény kultúrájú ország.

– Meggyőződésem, hogy erőteljesebben kellene érvényesíteni az állam működésében is azt, hogy Magyarország keresztény gyökérzetű ország – jelentette ki.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ez nem jelent ideológiai kényszert senki számára, Magyarországon továbbra is lelkiismereti szabadság van, ez része az európai polgári kultúrának és civilizációnak, amiből „semmit sem akarunk visszavenni”, de

az államnak nem szabad semlegesen tűrnie, hogy ezeréves kultúránk „feloldódjon valamiféle nihilben, multikultiban”.

Ez egy szellemi honvédelem, amire egyre inkább be kellene rendezkednünk, és amiről meg kellene győznünk sokakat a vallásukat nem gyakorló keresztények közül.

Kövér László úgy vélte: új korszakba lép Európa és Magyarország is. Azt mondta, kérdés, hogy mi lesz azokban az országokban, amelyekben elveszítik a keresztény kultúra által megalapozott, a társadalmat összetartó normákat, továbbá kell-e, hogy az ember közösségekbe szerveződjön, „vagy jó az úgy is, ha mindössze populációvá alakul”.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/57375/pics/lead_800x600.jpg
bevándorlás,Európa,kereszténység,Kövér László,Magyarország,migráció,migránsok,nemzet
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-08-24 15:50:05
Születésem után megkereszteltek, amig az egyházam nem rekeszt ki, keresztény maradok. Akkor is ha nem gyakorlom a vallásomat, életem végéig a keresztény kultúra szerint élek, melynek alapigazságai hazám törvényeibe foglaltattak. A mindent, mindenkit leigázni akaró iszlámmal szemben azonban védtelen leszek, ha erőszakosan elfoglalják Európát. Ebben az esetben az ima nem segít, csak a fegyver. Azok, akik kirobbantották az "arab tavaszt" ,azoknak kell újjáépíteni az általuk szétrombolt országokat. Afrikát pedig azok segítsék, akik eddig kihasználták, a gyarmatosítók. Nekem egyikhez sincs semmi közöm! A magyar emberek által megtermelt javakat inkább áldoznám a magyar emberek javára.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Még nincs vége? Csaknem száz bombát találtak Srí Lanka fővárosában

2019.04.22. 16:05
Könnyen lehet, hogy a terroristák további merényletekre is készültek vagy készülnek.

Hét öngyilkos merénylő robbanthatott Srí Lankán

2019.04.22. 09:50
A robbantássorozatnak legalább 290 halálos áldozata és ötszáz sebesültje van, köztük külföldi állampolgárok.

Orbán: Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni harc mellett

2019.04.22. 05:45
A magyar miniszterelnök a kereszténységet ért súlyos Srí Lanka-i merényletre reagált.

Szijjártó: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

2019.04.21. 16:30
A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több …

Magyarország mindig támogatja a bajba jutott keresztény közösségeket

2019.04.16. 15:20
Éppen ezért természetes, hogy a Notre-Dame újjáépítésében is részt vesz, erről Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter beszélt kedden …

Védelmi együttműködésről is tárgyal Szerbiában Orbán Viktor

2019.04.14. 20:00
Emellett az Alföldet érintő közös közlekedési nagyberuházások is szóba kerülnek majd a hétfői csúcstalálkozón.

Orbán: Európát nem szabad birodalommá szervezni

2019.04.14. 04:00
Az ilyen kísérletek ugyanis aláássák az Európai Unió legfontosabb vívmányait.

Konzervatív álarcban folyik a keresztény kultúra önfelszámolása

2019.04.08. 05:55
A háttérben valójában a liberalizmus gonosz aknamunkáját figyelhetjük meg.

Nem működik Európában a dzsihádisták kiszűrése?

2019.04.08. 05:50
Továbbra is előfordul, hogy terroristák kapnak menedékjogot és névtelen bankkártyát a kontinensen.

Ezeket a cikkeket olvastad már?