Blogolj!

Videojáték-verseny vesztese mészárolt Floridában

Helyi idő szerint vasárnap délután nyitott tüzet egy férfi a floridai Jacksonville városában egy e-sport bárban. Többen meghaltak, köztük a feltételezett elkövető is, aki a források szerint önmagával végzett.

Fotó: The New York Times

Amerikai sajtóközlések szerint a lövöldözés a Jacksonville belvárosában lévő Jacksonville Landing nevű fesztiválközpontban történt, ahol éppen a Madden NFL 19 nevű, országos amerikai futball videojáték-verseny selejtezője zajlott - írja az MTI.

A Los Angeles Times című lap a verseny egyik résztvevőjére hivatkozva azt írtam, hogy az elkövető a versenyen vett részt és azután nyitott tüzet, hogy kikapott a játékban. A meccset élőben közvetítették az Egyesült Államokban, a világhálón közzétett felvételen az látható és hallható, hogy egy játék végén valaki felkiált, majd az egyik játékos pólóján egy vörös lézer jelenik meg, ezt követően pedig tizenkét lövés hallható, melyeket fájdalmas kiáltások kísérnek.

A Miami Herald című lap információi szerint a halálos áldozatok száma négy, a sebesülteké tizenegy, más információk szerint viszont hat embert szállítottak kórházba és egyikük állapota válságos. A rendőrség tájékoztatása szerint a sebesültek állapota stabil, nincsenek életveszélyben.

Mike Williams seriff nem kívánta kommentálni a lapértesülést a lövöldözés okáról, de a beazonosított elkövető, David Katz korábban is vett részt hasonló versenyeken, volt olyan, amit meg is nyert. A Fehér Ház közleménye szerint Donald Trump elnököt tájékoztatták a történtekről, az elnök folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzet alakulását.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/57538/pics/lead_800x600.jpg
Amerika,lövöldözés,USA
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán: megerősítettük stratégiai kapcsolatainkat az USA-val

2019.05.14. 05:00
A gazdaságpolitika, a külpolitika, a biztonságpolitika, a külpolitika, a migráció és az üldözött keresztények ügyében is szoros szövetségese hazánknak a …

Trump: Orbán Viktort egész Európában tisztelik

2019.05.14. 04:55
Az amerikai elnök szerint a magyar miniszterelnök remek munkát végez, és példát mutat Európának.

Szárnyal az amerikai gazdaság – Trump is hasít

2019.05.07. 05:50
Hiába aprítja a balliberális (Soros-) média, rekordmagasságban az Egyesült Államok elnökének támogatottsága.

Újabb egyetemi lövöldözés Amerikában

2019.05.01. 09:05
Helyi idő szerint kedden történt a lövöldözés az észak-karolinai Charlotte nagyváros egyik egyetemén, az Egyesült Államokban. Ketten meghaltak, négyen megsebesültek. A feltételezett elkövetőt őrizetbe …

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Ítéletidő tombol az Egyesült Államokban

2019.04.15. 07:15
Míg nálunk a tavasz csúcspontját éli és húsvétkor várhatóan a kellemes húsz fok is meglesz, addig Amerikában halálos áldozatokat követelő hóviharok és tornádók tomboltak.

Lövöldözés volt Budapest belvárosában

2019.03.27. 20:35
Szerda este fél 8 körül a fővárosi Teréz körút és Aradi utca sarkán lövöldöztek. A gyanúsítottakat a helyszínen kézre kerítették.

Trump kivégezte a liberális véleményterrort

2019.03.22. 07:40
Történelmi jelentőségű rendelete garantálja a konzervatív diákok szólásszabadságát az amerikai felsőoktatásban.

Lövöldözés volt Hollandiában egy villamoson

2019.03.18. 12:40
Lövöldözés volt hétfő délelőtt a hollandiai Utrecht városában, hárman meghaltak, többen pedig megsebesültek – tudatta a helyi rendőrség a Twitteren.

Pelosi blokkolná Trump elmozdítását, de nem kér második ciklusából

2019.03.12. 07:10
Az egyik legbefolyásosabb demokrata politikus szerint Trump elnök nagyszerűen mozgósítja a demokrata szavazókat, és ez jó Amerikának.

Ezeket a cikkeket olvastad már?