950-el nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma
Ismét ezerhez közelített az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma itthon az elmúlt huszonnégy órában, már a 23 ezret is átlépte az azonosított betegek száma. Elhunyt 12 beteg.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Kakaskodás

Macron sértegetései.

Gyakorlatilag lemaradizta a franciákat az elnökük, majd miután a híradók vezető anyagban elemezték sértő mondatait, azzal védekezett, hogy csak „viccelt” – így az Origo.hu.

„Macron megsértette a franciák nemzeti érzelmeit, nemzeti identitásában támadta őket - így értékelik egyöntetűen Franciaországban, hogy az elnök tegnap Finnországban azt mondta, hogy a franciákat mindig is jellemezte egyfajta gallos viselkedés, amellyel ellenzik a változásokat. Ezzel arra utalt, hogy a franciáknak nem tetszenek a reformjai. Ennek azonban valójában az az oka, hogy a reformok rosszak.”

Macron most a franciákat kezdte sértegetni

Emmanuel Macron francia elnök szürreális beszédet mondott Dániában, egyetemisták előtt, amelyben kijelentette, hogy nincsenek igazi dánok, meg igazi franciák, csak igazi európaiak. Nem csak a dán egyetemisták hallgatták döbbenten, saját honfitársai is felháborodtak az északi turnén lévő Macron szavain.

Lecsó

Fegyőr viccparádéja.

Befejezvén a nyaralást, újra a hírekben kíván szerepelni a Momentum gyülekezet, mely tenyérbe mászó marad, ahogyan azt már megszokhattuk – fogalmaz a Magyar Idők Online.

„A nyilvánosságnak szánt tájékoztató zárómondata például ekképp hangzik: 'Addig fogjuk ütni a rendszert, amíg össze nem roppan!' Bár a hadműveletről nem tudunk meg részleteket, Fegyőr stratéga annyit elárul: ezentúl a Momentum fogja tematizálni a közéletet, mert a Fidesz–KNDP-nek lejárt a jegye, megy a lecsóba. A harcos ifjak három fronton fognak 'benyomulni a témába', úgymint: társadalmi építkezés, politikai akciók, iskolai és egyetemi hangulatkeltések. Csak figyeljünk erősen!”

Nem ismerik a tréfát | Magyar Idők

Befejezvén a nyaralást, újra a hírekben kíván szerepelni a Momentum gyülekezet. Erre utal, hogy Fekete-Győr András elnök már nyilvánossá is tette a pártocska legfrissebb ultimátumát. A fogalmazvány nem hagy kétséget afelől, hogy a tavaszi választáson 3,06 százalékot szerző felekezet arculata az őszi szezonban is tenyérbe mászó marad, ahogyan azt már megszokhattuk.

Beágyazottság

Hasító Fidesz.

Annyian támogatják a Fideszt, ahány embernek nincs pártja, a Jobbik, az MSZP és az LMP stagnál, a DK pedig gyengült – ismerteti a Závech Intézet friss felmérését a 24.hu és az Index.hu.

„A Fidesz beágyazottsága egyenletes, egyik társadalmi rétegben sincs 30 százalék alatti támogatottsága, viszont sehol nem emelkedik 40 felé. A Jobbik sok támogatót veszített a fiatalok és a diplomások körében. Az MSZP egyre több támogatót vonz az életkor emelésével, a DK-é is ehhez hasonló, csak alacsonyabb szinten.”

Javított a Fidesz, jön föl a Kutyapárt

Az elmúlt hónapokhoz képest erősödött a Fidesz, a választások óta folyamatosan 33 százaléknyian támogatták a pártot, most 35 százalék sorakozik fel mögéjük. A Jobbik korábbi visszaesése megállt, akárcsak júliusban, most is 10 százalékos. Az MSZP is tartja szavazótáborának méretét, 6 százalékon. A DK legutóbb 5, most 4 százalékot ért el.

Invázió

Lázban a Balkán.

Nem sikerül megfékezni a nyugat-nílusi láz terjedését a Balkánon, ideahaza viszont szerencsére nincs járványveszély – írja a Hirado.hu.

„Az első megbetegedésekről július második felében érkeztek a hírek, de szinte karácsonyig is előfordulhatnak fertőzések. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy azokon a területeken, ahol a vírus jelen van, a véradományok gyűjtését is fel kell függeszteni. Az érintetteket pedig egy hónapra ki kell zárni a véradók közül.”

Nem sikerül megfékezni a nyugat-nílusi láz terjedését a Balkánon

Görögországban, Horvátországban, Boszniában és Szerbiában is egyre többen fertőződnek meg. Szerbiában olyan súlyos a helyzet, hogy csak a múlt héten hatan haltak meg. Itthon néhány napja azt közölte az országos tiszti főorvos, hogy nincs járványveszély a nyugat-nílusi láz miatt. Szerbiában a legtöbben Belgrádban betegedtek meg a nyugat-nílusi vírus okozta fertőzés miatt, de a dél-bácskai és dél-bánáti körzetben is jegyeztek fel eseteket.

Anyaság

Szabó Dóra biológiai órája.

A 31 éves műsorvezető féltve őrzi a magánéletét, a Lokál Online-nak annyit mégis elárult, hogy az anyaság gondolata is egyre inkább foglalkoztatja.

„Nagyon elégedett vagyok most az életemmel, viszont mint minden 30 fölötti nőben, bennem is ott munkál a családalapítás gondolata. Ketyeg a biológiai órám, és úgy gondolom, hogy két év múlva már illene ott tartanom, hogy teljesen készen álljak az anyaságra, de addig is első a munka – árulta el a műsorvezető.”

Önbizalomhiánnyal küzd Szabó Dóra

A Mokka csinos műsorvezetője még kamaszfejjel ment ki modellkedni külföldre, ahol nem csupán a siker és csillogás várta. Szabó Dórinak bizony rengeteg kudarccal kellett szembenéznie, ami miatt még ma is önbizalomhiánnyal küzd. - Tizenhat éves voltam, amikor kimentem Németországba modellkedni. A családom nagyon féltett, de szerencsére megbízható kezekbe kerültem.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/57741/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?