Blogolj!

Juncker eltökélt: megszüntetné az óraátállítást

Az Európai Bizottság elnöke szerint az emberek akaratának megfelelően át kell térni az állandó nyári időszámításra.

Fotó: pixabay.com

Az emberek akaratának megfelelően meg kell szüntetni az évenként kétszeri óraátállítást, és át kell térni az állandó nyári időszámításra – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pénteken a ZDF német országos közszolgálati televíziónak.

A politikus a belgiumi Genvalban, a brüsszeli bizottság kétnapos kihelyezett ülésének szünetében elmondta: az a meggyőződése, hogy az Európai Unióban megszűnik a téli és a nyári időszámítás kettőssége.

„Az emberek ezt akarják, mi pedig megcsináljuk”

– hangsúlyozta Jean-Claude Juncker, kiemelve, hogy az ügyben tartott európai konzultáción a résztvevők többsége elutasította az évenként kétszer esedékes óraátállítást.

Ami a menetrendet illeti, Juncker első lépésként a bizottságot igyekszik meggyőzni arról, hogy át kell térni az állandó nyári időszámításra, utána pedig az Európai Parlamentnek (EP) és a tagállamoknak kell lépniük az ügyben.

A július elejétől augusztus közepéig tartott konzultáción 4,6 millióan fejezték ki véleményüket, 80 százalék az óraátállítás megszüntetése mellett foglalt állást – emlékeztet az MTI.

Az EP egyébként még februárban kezdeményezte az óraátállítás felülvizsgálatát, és felkérte fel az EB-t, hogy értékelje az ügyet szabályozó irányelvet, és szükség esetén tegyen javaslatot a módosításra. Indoklása szerint az állampolgári kezdeményezések azt mutatják, hogy a márciusban és októberben esedékes óraátállítás körül az egészségi hatások miatt nagy a lakossági aggodalom, az óraátállítással elérhető energiamegtakarítás viszont jelentéktelen mértékű.

3
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/57751/pics/lead_800x600.jpg
Európa,Európai Bizottság,Európai Parlament,Jean-Claude Juncker,nyári időszámítás,óraátállítás,téli időszámítás
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
viktor 2018-09-06 10:38:16
Valószínűleg azért az állandó nyári időszámításra fokuszállnak,mer a J-C Junker megint RÉSZEG volt mikor ezt ajánlotta és nem tudta, hogy a téli időszámítás az eredeti. (Mi lesz most a csillagásziti szempontból "ellopott" 1 órával ? )
Európa többi vezetője meg szintén nem gondolkodik már régen Európai módon...
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-08-31 17:14:02
Lehet, hogy ennek az "isiásszal bajlódó", köznyelven csak permanens delíriumban szenvedő senkiházinak most éppen volt egy tiszta pillanata ? Valljuk meg, ez ritkaságszámba megy !!!!
Ki nem állhatom ezt a "manuszt", de ezzel az évi kétszeri óraátállítási mizériával végérvényesen felhagyó ötlettel én - speciel - egyetértek. Ennek az óraátállításnak én sosem láttam semmi értelmét.
Válaszolok
ZOLIMAAR 2018-08-31 11:11:55
Már az sem mindegy neki, hogy 1 órával előbb, vagy később jönnek a migránsok? Igaz neki teljesen mindegy, hogy előbb, vagy utóbb libikókázik a parlamentben. Az isiász meg ne előbb jöjjön, hanem télen nyáron, ugyanabban az időpontban.
Dehát, az EU-nak, ez a legfontosabb problémája?
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Grezsa István: Trianon centenáriumának a jövőről kell szólnia

2020.05.31. 09:30
Történelmi kiegyezésre van szükség a magyarság és Kárpát-medencei szomszédai között. Ez a záloga a magyarság megerősödésének és annak, hogy térségünk …

Újabb öt átkelőhely nyílik meg a magyar–román határon

2020.05.20. 06:25
Szerdától végre megszűnhet a napok óta tapasztalható nagylaki káosz, illetve ártándi és csanádpalotai torlódás.

Nem szólalhat fel Orbán Viktor helyett Varga Judit a csütörtöki EP-vitán

2020.05.13. 19:55
Varga Judit igazságügyi miniszter még szerda reggel is kérdésesnek nevezte, hogy részt vehet-e a másnap reggeli, Magyarországról szóló EP-vitán. …

Deutsch: kiábrándító és szánalmas, ami az EP-ben történik

2020.05.13. 19:10
Ugyanazok támadják ma Magyarországot, akik a bevándorlás elutasítása és a határkerítés miatt is támadták - mondta a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) …

Varga Judit: Brüsszel hallgassa meg a magyar álláspontot is!

2020.05.13. 09:45
Az igazságügyi miniszter továbbra is elvárja, hogy Brüsszel biztosítsa a magyar kormánynak a lehetőséget, hogy elmondhassa álláspontját az Európai Parlamentben (EP) a …

Az EU csődje: válságkezelésből elégtelen!

2020.05.12. 04:40
A Magyarország elleni boszorkányüldözés a jól megszokott figyelemelterelés.

Varga Judit - Nem több, hanem jobb Európára van szükségünk

2020.05.09. 09:40
Varga Judit megint odacsapott: az igazságügyi miniszter Facebook-oldalán osztott meg ütős gondolatait Európa, illetve az Európai Unió jövőjével kapcsolatban.

Ha elül a koronavírus, berobbanhat a migránsözön

2020.05.06. 04:50
Dupla szorítással kell szembenéznie Európának.

Varga Judit: kérjenek bocsánatot a magyarokat ért példátlan politikai támadásokért

2020.05.05. 19:45
Továbbra is elvárjuk a bocsánatkérést azoktól, akik hetek óta alaptalanul vádolnak minket és rosszindulatú álhíreket …

Végjáték: az Európai Néppárt besimul a bevándorláspártiakhoz

2020.04.27. 12:15
Hidvéghi Balázs szerint az EPP azért gyengül, mert elveszíti a karakterét.

Ezeket a cikkeket olvastad már?