Blogolj!

Darabokra szedik a Sargentini-jelentés rágalmait

A holland politikus által összetákolt anyag a Magyarország ellen 2011 óta tartó rágalomhadjárat összes vádját tartalmazza. Orbán Viktor személyesen védi majd a magyar álláspontot Strasbourgban.

Illusztráció: ripost.hu

Az Alapjogokért Központ sorra veszi a Sargentini-jelentés tévedéseit, s azokat még a szavazás előtt megosztja az Európai Parlament összes képviselőjével. Ezt a központ stratégiai igazgatója jelentette be az M1-en.

Kovács István az MTI tudósítása szerint kiemelte: a jelentés az öt évvel ezelőtti Európát tükrözi, amikor még nem volt migrációs válság, más „politikai szelek fújtak”. A dokumentum a 2011 óta tartó rágalomhadjárat összes vádját tartalmazza; függetlenül attól, hogy többet megcáfolt a magyar kormány, számos ténybeli tévedés van benne.

A nemzetközi jogász szerint nem valószínű, hogy megvonják hazánk szavazati jogát, azonban nem kell lebecsülni azt a hálózatot, amelyben politikusok, magukat civilnek mondó szervezetek és az Európai Bíróságon dolgozó jogászok is vannak. Azok a civil szervezetek, akik most szót emelnek, hogy fogadják el Magyarország ellen ezt a rágalomhadjáratot, ugyanonnan kapják a fizetésüket, mint azok a politikusok, akik szavazni fognak róla.

Mint ismeretes, a holland Judith Sargentini az Európai Zöld Párt képviselőjeként készítette el a magyar jogállamiságról szóló jelentését, amelyet júniusban fogadott el az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) 37 tag támogatásával és 19 ellenszavazattal. A dokumentum szerint Magyarországon szűkülnek a szabadságjogok, és felvetődik annak lehetősége, hogy megvonják a szavazati jogot Budapesttől.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn úgy fogalmazott:

a Sargentini-jelentés nyilvánvaló bosszú Magyarországgal szemben, amiért elutasította az illegális bevándorlást.

Orbán Viktor miniszterelnök éppen ezért személyesen vesz részt szeptember 11-én az Európai Parlament plenáris ülésen, a Sargentini-jelentés vitáján, hogy megvédje a magyar álláspontot a hazugságáradattal szemben. Az anyagról aztán másnap szavaznak Strasbourgban.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/57914/pics/lead_800x600.jpg
Alapjogokért Központ,bevándorlás,Európai Parlament,migráció,Orbán Viktor,Sargentini-jelentés
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-09-06 14:19:01
Mindenki jobban járna, ha nem a jelentést, hanem a jelentést készítőt - ezt a torzonborz Sz@rgentinit - szednék már végre darabokra, mert kevés, ennél szemtelenebb, rosszindulatúbb boszorkány létezik a világon manapság.
Remélem, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr "lerendezi" ezt a senkiházit úgy, hogy örökre elmegy a kedve a hazug jelentésgyártástól !!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Salvini borította a bilit – hamarosan miniszterelnök lehet

2019.08.09. 05:35
Vége az olasz kormánykoalíciónak, új választásokat kell kiírni a csizmaországban.

A szakértő kimondta: egyre erőszakosabb a világ

2019.08.06. 05:20
Az ok pedig természetesen leginkább nem más, mint a bevándorlás, a muzulmán terjeszkedés, valamint a fegyverlobbi.

Bevándorlók miatt szigorítják a beléptetést egy német strandon

2019.07.29. 11:15
Düsseldorf Rheinbad nevű strandján nem először fordul elő, hogy randalíroznak a bevándorlók. A polgármester már válságtanácskozást is összehívott.

Csak a katonák védhetik meg Európát a migrációs nyomástól

2019.07.20. 05:40
A népességrobbanás és az éghajlatváltozás miatt ugyanis évtizedekre meghatározza kontinensünket a bevándorlás egyre fokozódó kihívása.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Liberális csoportok segítik a randalírozó migránsokat?

2019.07.14. 05:05
A biztonságpolitikai szakértő szerint a belbiztonsági veszélyeztetettség új fázisának lehetünk tanúi Európában.

Infantilissá vált a bosszúszomjas magyar ellenzék

2019.07.14. 05:05
Elfogadhatatlan európai parlamenti viselkedéssel veszik semmibe a magyar választópolgárok döntését.

Orbán Viktor: a kormány érvényt szerzett a magyar emberek akaratának

2019.07.12. 09:25
A kormány sikerrel szerzett érvényt Brüsszelben az európai parlamenti (EP-) választáson kinyilvánított magyar akaratnak, vagyis hogy olyan vezetőket …

Magyarország és Olaszország megerősítette stratégiai szövetségét

2019.07.05. 17:05
A két ország vezetése egyetért abban, hogy az EU külső határait a szárazföldön és a tengeren is védeni kell, és bíznak benne, hogy az Európai Bizottság …

EU-tisztújítás: a szociáldemokrata David-Maria Sassoli lett az Európai Parlament elnöke

2019.07.03. 13:20
A várakozásoknak megfelelően az olasz szociáldemokrata David-Maria Sassolit választotta elnökévé az Európai Parlament (EP).

Ezeket a cikkeket olvastad már?