Blogolj!

Darabokra szedik a Sargentini-jelentés rágalmait

A holland politikus által összetákolt anyag a Magyarország ellen 2011 óta tartó rágalomhadjárat összes vádját tartalmazza. Orbán Viktor személyesen védi majd a magyar álláspontot Strasbourgban.

Illusztráció: ripost.hu

Az Alapjogokért Központ sorra veszi a Sargentini-jelentés tévedéseit, s azokat még a szavazás előtt megosztja az Európai Parlament összes képviselőjével. Ezt a központ stratégiai igazgatója jelentette be az M1-en.

Kovács István az MTI tudósítása szerint kiemelte: a jelentés az öt évvel ezelőtti Európát tükrözi, amikor még nem volt migrációs válság, más „politikai szelek fújtak”. A dokumentum a 2011 óta tartó rágalomhadjárat összes vádját tartalmazza; függetlenül attól, hogy többet megcáfolt a magyar kormány, számos ténybeli tévedés van benne.

A nemzetközi jogász szerint nem valószínű, hogy megvonják hazánk szavazati jogát, azonban nem kell lebecsülni azt a hálózatot, amelyben politikusok, magukat civilnek mondó szervezetek és az Európai Bíróságon dolgozó jogászok is vannak. Azok a civil szervezetek, akik most szót emelnek, hogy fogadják el Magyarország ellen ezt a rágalomhadjáratot, ugyanonnan kapják a fizetésüket, mint azok a politikusok, akik szavazni fognak róla.

Mint ismeretes, a holland Judith Sargentini az Európai Zöld Párt képviselőjeként készítette el a magyar jogállamiságról szóló jelentését, amelyet júniusban fogadott el az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) 37 tag támogatásával és 19 ellenszavazattal. A dokumentum szerint Magyarországon szűkülnek a szabadságjogok, és felvetődik annak lehetősége, hogy megvonják a szavazati jogot Budapesttől.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn úgy fogalmazott:

a Sargentini-jelentés nyilvánvaló bosszú Magyarországgal szemben, amiért elutasította az illegális bevándorlást.

Orbán Viktor miniszterelnök éppen ezért személyesen vesz részt szeptember 11-én az Európai Parlament plenáris ülésen, a Sargentini-jelentés vitáján, hogy megvédje a magyar álláspontot a hazugságáradattal szemben. Az anyagról aztán másnap szavaznak Strasbourgban.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/57914/pics/lead_800x600.jpg
Alapjogokért Központ,bevándorlás,Európai Parlament,migráció,Orbán Viktor,Sargentini-jelentés
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-09-06 14:19:01
Mindenki jobban járna, ha nem a jelentést, hanem a jelentést készítőt - ezt a torzonborz Sz@rgentinit - szednék már végre darabokra, mert kevés, ennél szemtelenebb, rosszindulatúbb boszorkány létezik a világon manapság.
Remélem, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr "lerendezi" ezt a senkiházit úgy, hogy örökre elmegy a kedve a hazug jelentésgyártástól !!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor: itt az ideje egy újabb nemzeti konzultációnak

2020.05.29. 08:55
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó …

Egyre jobban kóstolgatják a migránsok a magyar határt

2020.05.28. 03:50
A járványveszély lecsengésével újra fokozódik a nyomás.

Orbán: a veszély nem múlt el, a készültséget fenn kell tartani

2020.05.22. 08:20
Mindenki összefogott Magyarországon a koronavírus-járvány elleni védekezésben, leszámítva a baloldalt, amely kihúzta magát a közös védekezésből - mondta Orbán …

A kormánynak fel kell számolnia a tranzitzónákat

2020.05.21. 12:05
Magyarország jól teljesített az új típusú koronavírus-járvány elleni védekezés első szakaszában - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

A kormány nem fogadja el a tranzitzónáról hozott ítéletet

2020.05.19. 10:25
A kormány nem fogadja el az Európai Unió luxemburgi székhelyű bíróságának tranzitzónákról hozott ítéletét, és vizsgálja, hogy azok működtetése ütközik-e a magyar …

Németh Szilárd: A kormány mindent megtesz, hogy működjenek a tranzitzónák

2020.05.17. 13:35
Magyarországon a Fidesz-KDNP többsége és a kormány mindent megtesz azért, hogy a továbbiakban is megmaradjon a kerítés, az élőerős …

Budapesten is feloldják a kijárási korlátozást

2020.05.16. 13:55
Orbán Viktor bejelentette: Budapesten is sikerült letörni a járvány erejét, így a fővárosban is át lehet térni a védekezés második szakaszára. Ugyanakkor felelősségteljes magatartást kért …

Orbán Viktor vezető orvosokkal és virológusokkal egyeztetett

2020.05.16. 09:50
A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aktuális intézkedéseket készítették elő.

Magyarország továbbra sem kér a migránsokból

2020.05.16. 04:35
Nem engedünk a Soros-hálózat nyomásgyakorlásának.

Orbán Viktor: május végén visszaadhatjuk a parlamentnek a különleges felhatalmazást

2020.05.15. 14:00
A miniszterelnök úgy tervezi, hogy a kormány május végén vissza tudja adni a parlamentnek a koronavírus-járvány miatti …

Ezeket a cikkeket olvastad már?