Blogolj!

Blogstar kávéház

Hatalomtechnika

Harc az unióért.

A Zoom.hu szerint elindult Orbán és Macron harca az Európai Unióért: a közvélemény-kutatások pedig egyelőre nem sok jót ígérnek a föderális Európa eszméjét támogatók számára.

„A nyilvános üzengetés ellenére azonban a magyar miniszterelnöknek valószínűleg esze ágában sincs kilépni az EPP-ből, még ha vonzó is számára az euroszkeptikusok közeledése. 'Orbán most a konzervatív néppárti politika sikermodelljeként láttatja magát a szélsőjobboldali tematika átvételével, amellyel a nyugaton visszaszorulóban lévő pártcsaládoknak próbál mintát szolgáltatni. Ennek a korlátai Bajorországban már mutatkoznak, ahol hiába tolódott jobbra a CSU, egyelőre tudják kifogni a szelet az AfD vitorlájából' – mondta Zgut. Az sem mellékes, hogy Orbán a Salvini-találkozón is jelezte: inkább átalakítani szeretné a Néppártot, mint kilépni belőle. A szakértő szerint a növekvő frusztráció ellenére az EPP-nek hatalomtechnikai okokból most ugyanígy nem érné meg kitenni a Fidesz szűrét, hiszen a bevándorlás-ellenes keményvonalas álláspont egyre inkább a mainstream részévé válik.”

Orbán vs. Macron: elindult a csata az Európai Unióért

Orbán vs. Macron: elindult a csata az Európai Unióért „Nem fogok engedni a nacionalistáknak és a gyűlöletbeszéddel politizálóknak. Ha engem akarnak látni a fő ellenfelüknek, igazuk van." Az európai politikában szokatlanul keményen vágott vissza Orbán Viktornak és Matteo Salvininek Emmanuel Macron, miután a két politikus azzal vádolta, hogy fel akarja robbantani az Európai Néppártot.

Melegítés

Magyarellenes lobbi.

Aktívan lobbizik Judith Sargentini, hogy képviselőtársai fogadják el a hazánkat elítélő jelentést, de ő sem biztos benne, hogy sikerrel jár: egy sok szálon George Soroshoz köthető közegben osztotta meg gondolatait, és egy hollandiai vitán is kerülni fogja ellenfeleit – így a Magyar Hírlap Online.

„Sajátjai között melegít az Európai Parlament jövő heti plenáris ülésére Judith Sargentini. Twitter-bejegyzések tanúsága szerint a hazánkról szóló jelentés holland zöldpárti szerzője is részt vett ugyanis kedden azon a brüsszeli beszélgetésen, ahol Pardavi Márta, a Helsinki Bizottság társelnöke adott elő a demokrácia elleni magyarországi támadásokról.”

Dübörög a magyarellenes lobbi Brüsszelben

Aktívan lobbizik Judith Sargentini, hogy képviselőtársai fogadják el a hazánkat elítélő jelentést, de ő sem biztos benne, hogy sikerrel jár. A holland politikus egy sok szálon George Soroshoz köthető közegben osztotta meg gondolatait, és egy hollandiai vitán is kerülni fogja ellenfeleit.

Identitásvédelem

A humanitáriusság hátulütői.

A végéhez közeledik a svédországi választási kampány, melynek legfőbb témája a bevándorlás és az ebből származó bűnözés növekedése volt – foglalja össze az Origo.hu.

„A skandináv országban csak 2015-ben 163 ezer migráns érkezett, Flen városában pedig mára minden negyedik ember bevándorló. A legtöbb svéd számára egyre fontosabb kérdésként merül fel, hogy mennyiben tudja megtartani az identitását az ország. Sokak szerint véget kell vetni annak a politikának, miszerint Svédország egy humanitárius szuperhatalom, mert ennek egyre inkább csak a hátulütői látszanak.”

Káosz az utcákon, a svédek a bevándorlásellenes pártokat keresik

Lassan a végéhez közeledik a svédországi választási kampány, de a kedélyeket ismételten autók felgyújtása borzolta. A finisben egy friss kutatás szerint a bevándorlásellenes Svéd Demokraták állnak az élen. A kampány legfőbb témája a bevándorlás és az ebből származó bűnözés növekedése volt. Újabb erőszakos bűncselekmények borzolták a kedélyeket a svédországi parlamenti választás kampányhajrájában.

Bizonyíték

Kifinomult zaklatások.

A zaklatás eszközei haladnak a korral: manapság egyre többször tapasztalhatjuk és láthatjuk, hogy nőket és férfiakat egyaránt zaklatás ér, nemcsak szóban és fizikai értelemben, de már az interneten is – így a Hirado.hu szakértői.

„Amennyiben valaki távolról beavatkozik otthonunk technikai rendszerébe, elindítja a klímát vagy a televíziót, ez már zaklatásként értékelhető – jelentette ki Muraközi Gergely internetjogász, majd hozzáfűzte, itthon ritka az ehhez hasonló eset. A jogász szerint nehéz az ilyen ügyek során az elkövető személyt azonosítani, és bizonyítékokat hozni ellene. Az internet jellege miatt amennyiben valaki azon keresztül avatkozik be mások életébe, kevés kézzelfogható jelet hagy maga után. Nem biztos, hogy a hazai bíróságok és nyomozó hatóságok fel vannak készülve az ilyen kivizsgálási folyamatokra – tette hozzá. Muraközi Gergely szerint a zaklatók a számukra biztosított lehetőségeket és eszközöket kihasználják.”

A zaklatás eszközei haladnak a korral

Manapság egyre többször tapasztalhatjuk és láthatjuk, hogy nőket és férfiakat egyaránt zaklatás ér. Nemcsak szóban és fizikai értelemben, de már az interneten is. Szakértők szerint a zaklatók motivációja nem változott az elmúlt évek során, eszközeik azonban igen.

Statiszta

Radics Gigi távkapcsolata.

Nem titkolózik tovább Radics Gigi (22): az énekesnő újra szerelmes, néhány hónapja alkot egy párt a bahamai származású Kai Strachannal, akivel még Amerikában ismerkedett meg – írja a Blikk Online.

„Három hónapja vannak együtt, és nagyon szerelmesek! Még kint, Los Angelesben ismerkedtek meg, ahol Gigi a videóklipjét forgatta. Kai statiszta volt, és mivel voltak közös jeleneteik, sokat beszélgettek. Gigi már akkor tudta, hogy ennek még nincs vége. Szinte minden idejüket együtt töltötték kint, és megbeszélték, hogy megpróbálnak távkapcsolatban élni – kezdte lapunknak Gigi barátnője, aki azt is elárulta, hogyan viseli az énekesnő a távkapcsolatot.”

Nem titkolózik tovább: Radics Gigi szerelmes, ő az új párja - fotók

A hírrel kapcsolatban kerestük az énekesnőt is, aki nem tagadta a dolgot, ám rendkívül szűkszavúan válaszolt a kérdéseinkre. - Igaz, nagyon szeretjük egymást, de ennél többet nem szeretnék mondani a magánéletemről - árulta el szégyenlősen Radics Gigi. Bár az énekesnő nem, egyik közeli barátnője szívesen mesélt az új kapcsolatról lapunknak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/58043/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Ezeket a cikkeket olvastad már?