Blogolj!

Orbán Viktor a Sargentini-jelentésről (ÉLŐ)

A magyar miniszterelnök is felszólal az Európai Parlament ülésén, hogy megvédje hazánkat a Sargentini-jelentés vitájában. Élő közvetítés!

Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Kabinetiroda

Orbán Viktor felszólalását élőben közvetítjük hamarosan!

Mint megírtuk, kedden vitázik, majd szerdán szavaz az Európai Parlament (EP) plenáris ülése a magyar jogállamisági helyzetről szóló, leginkább vádiratnak minősíthető különjelentésről, amelyet a testület illetékes bizottságában korábban nagy többséggel elfogadtak.

A vitában 7 perces felszólalási lehetőséget kapott Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Elsőként azonban a holland zöldpárti-bevándorláspárti Judith Sargentini osztja meg gondolatait a Magyarországot támadó jelentéséről, kritizálja a jogállamiságot és a demokráciát. Arról beszél, hogy az uniós értékek súlyosan sérülnek hazánkban. Legalábbis szerinte. 

Orbán majd hamarosan jól megmondja, mit gondol erről, de előbb még meghallgatjuk az egyes EP-szakbizottságok, valamint az Európai Bizottság képviselőit is. A kulturális bizottság vezetője el is szólja magát, állítja, azért kell megbüntetni Magyarországot, mert nem engedünk be migránsokat. Ezt is megértük, ezt is megértettük. Egyre jobban várjuk a magyar kormányfőt...

Orbán: Megvédjük magunkat és Európát

Orbán Viktor azt mondja, tudja, hogy a jelentést az EP többsége el fogja fogadni, mert már kialakították álláspontjukat, nem hisz abban, hogy bárkit is meggyőzhetne mai érveivel. De eljött, mert nem egy kormányt, hanem egy országot, egy népet készülnek elítélni a képviselők. Egy olyan népet, mely évszázadok óta vérével védi Európát, súlyos áldozatokat hozott a szabadságért és a demokráciáért. Fellázadt a Szovjetunió ellen, és megnyitotta a határait a keletnémet sorstársai előtt. Magyarországot, mely megharcolt a szabadságáért és a demokráciáért.

Azok vádolják Magyarországot, akik örökül kapták a demokráciát, ők akarják elítélni az antikommunista ellenállás magyar szabadságharcosait - hangsúlyozza a kormányfő. A jelentés sérti Magyarország és a nép becsületét. Magyarország döntéseit a magyar nép hozza meg a parlamenti választásokon. A jelentés nem adja meg a tiszteletet a magyar embereknek, az elfogadás módja pedig sérti az unió alapszerződését.

Nekünk a demokrácia erkölcsi kérdés, a képviselők most egy népet készülnek megbélyegezni, kirekeszteni az európai döntésekből - fogalmaz Orbán Viktor.

Mint mondja, vannak és lesznek még viták, különbözően gondolkodunk Európa keresztény jellegéről, nemzeti kultúráról, migrációról. Ha valóban egységet akarunk, nem szabad semelyik országot megbélyegezni és kirekeszteni a döntésekből.

Úgy folytatja, ez az ország az európai választásokon is egyértelmű döntéseket hozott 2009-ben és 2014-ben, a Fidesz az EP legsikeresebb pártja. A szocialisták és a liberálisok bosszút akarnak állni ezekért az eredményekért. 

A jelentés megfelelő tényfeltárás nélkül készült, ugyanis nem küldtek tényfeltáró bizottságot Magyarországra - így Orbán.

Jelzi, kötött már kompromisszumokat és megállapodásokat az európai intézményekkel, ezt készül most felrúgni az EP többsége. Eközben minden nemzet joga, hogy berendezze életét hazájában, és eldöntse, kivel akar együtt élni. A magyarok megvédték és megvédik hazájukat és Európát. "A mai eset az első Európa történetében, mikor egy közösség elítéli saját határőreit" - mutat rá.

Orbán szerint az EU migránspárti erői zsarolják és rágalmazzák hazánkat, de Magyarország bármilyen döntés esetén megvédi határait és jogait. A jövő évi EP-választásra készülünk, amikor aztán az emberek visszahozhatják a demokráciát Európába.

Orbán Viktor később nemzetközi sajtótájékoztatót is tart majd, amiről szintén beszámolunk.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/58297/pics/lead_800x600.jpg
migráció,Orbán Viktor,Sargentini-jelentés
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Az Orbán-fóbia az ellenzék zsákutcája

2019.06.25. 05:50
A túltolt tagadásból nem lesz politikai építkezés.

A V4-ek megvédik a keresztény kultúrát, és nem kérnek Weberből

2019.06.21. 05:05
Az Orbán-kormány számára a legfontosabb, hogy a magyar emberek által szabott irányt erősen képviselje az Európai Unióban.

Közös jelölteket támogatnak a V4-ek az uniós tisztségekre

2019.06.13. 14:45
A Visegrádi Négyek miniszterelnökei erről budapesti megbeszélésükön egyeztek meg.

Orbán Trianonról: a sebeket gyógyítja az idő, de az amputációt nem

2019.06.04. 15:10
A magyarság gazdasági, kulturális és katonai erője napról napra látványosan gyarapodik, és mindezt a közép-európai népek összefogására használjuk – …

Rákay Philip lerántotta a leplet a baloldali „ikonokról”

2019.05.26. 11:15
A balliberális kánon azért nem bírja elviselni Orbán Viktort, mert erős, autonóm, patrióta nemzetállamok szövetségeként képzeli az uniót, nem pedig egy önfeladó …

Orbán Viktor: számítok önökre vasárnap! (videó)

2019.05.26. 05:00
A miniszterelnök szerint a kormánynak nagy szüksége van az erős választói felhatalmazásra, mert kemény európai csaták és fontos döntések előtt állunk.

A biztonságunk a tét az EP-választáson

2019.05.26. 04:55
A migránskvóta ugyanis hívószó a bevándorlók számára, miként az is, ha az EU nem képes kiutasítani a menekültstátusra nem jogosultakat, a beilleszkedni képteleneket.

Kocsis Máté: éleslövészet van, célkeresztben a jövőnk!

2019.05.25. 08:00
Nincsen felesleges szavazat május 26-án, hiszen óriásit téved, aki azt hiszi, hogy Orbán Viktornak már kellő felhatalmazása van az európai vitákban. A bevándorlás …

Orbán: a politikai baloldal tönkreteszi Európát

2019.05.24. 09:30
A német–francia tengelyű Európa korszaka lejárt. Franciaország, Németország és a visegrádi államok, így néz ki Európa új geometriája – mutatott rá a Bildnek adott interjúban a magyar …

Félő, hogy mindennapjaik részévé válik a bevándorlás

2019.05.24. 05:05
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint csak a kormánypártok képesek megfékezni a tömeges illegális migrációt, ezért kell rájuk szavazni május 26-án.

Ezeket a cikkeket olvastad már?