Blogolj!

Orbán Viktor a Sargentini-jelentésről (ÉLŐ)

A magyar miniszterelnök is felszólal az Európai Parlament ülésén, hogy megvédje hazánkat a Sargentini-jelentés vitájában. Élő közvetítés!

Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Kabinetiroda

Orbán Viktor felszólalását élőben közvetítjük hamarosan!

Mint megírtuk, kedden vitázik, majd szerdán szavaz az Európai Parlament (EP) plenáris ülése a magyar jogállamisági helyzetről szóló, leginkább vádiratnak minősíthető különjelentésről, amelyet a testület illetékes bizottságában korábban nagy többséggel elfogadtak.

A vitában 7 perces felszólalási lehetőséget kapott Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Elsőként azonban a holland zöldpárti-bevándorláspárti Judith Sargentini osztja meg gondolatait a Magyarországot támadó jelentéséről, kritizálja a jogállamiságot és a demokráciát. Arról beszél, hogy az uniós értékek súlyosan sérülnek hazánkban. Legalábbis szerinte. 

Orbán majd hamarosan jól megmondja, mit gondol erről, de előbb még meghallgatjuk az egyes EP-szakbizottságok, valamint az Európai Bizottság képviselőit is. A kulturális bizottság vezetője el is szólja magát, állítja, azért kell megbüntetni Magyarországot, mert nem engedünk be migránsokat. Ezt is megértük, ezt is megértettük. Egyre jobban várjuk a magyar kormányfőt...

Orbán: Megvédjük magunkat és Európát

Orbán Viktor azt mondja, tudja, hogy a jelentést az EP többsége el fogja fogadni, mert már kialakították álláspontjukat, nem hisz abban, hogy bárkit is meggyőzhetne mai érveivel. De eljött, mert nem egy kormányt, hanem egy országot, egy népet készülnek elítélni a képviselők. Egy olyan népet, mely évszázadok óta vérével védi Európát, súlyos áldozatokat hozott a szabadságért és a demokráciáért. Fellázadt a Szovjetunió ellen, és megnyitotta a határait a keletnémet sorstársai előtt. Magyarországot, mely megharcolt a szabadságáért és a demokráciáért.

Azok vádolják Magyarországot, akik örökül kapták a demokráciát, ők akarják elítélni az antikommunista ellenállás magyar szabadságharcosait - hangsúlyozza a kormányfő. A jelentés sérti Magyarország és a nép becsületét. Magyarország döntéseit a magyar nép hozza meg a parlamenti választásokon. A jelentés nem adja meg a tiszteletet a magyar embereknek, az elfogadás módja pedig sérti az unió alapszerződését.

Nekünk a demokrácia erkölcsi kérdés, a képviselők most egy népet készülnek megbélyegezni, kirekeszteni az európai döntésekből - fogalmaz Orbán Viktor.

Mint mondja, vannak és lesznek még viták, különbözően gondolkodunk Európa keresztény jellegéről, nemzeti kultúráról, migrációról. Ha valóban egységet akarunk, nem szabad semelyik országot megbélyegezni és kirekeszteni a döntésekből.

Úgy folytatja, ez az ország az európai választásokon is egyértelmű döntéseket hozott 2009-ben és 2014-ben, a Fidesz az EP legsikeresebb pártja. A szocialisták és a liberálisok bosszút akarnak állni ezekért az eredményekért. 

A jelentés megfelelő tényfeltárás nélkül készült, ugyanis nem küldtek tényfeltáró bizottságot Magyarországra - így Orbán.

Jelzi, kötött már kompromisszumokat és megállapodásokat az európai intézményekkel, ezt készül most felrúgni az EP többsége. Eközben minden nemzet joga, hogy berendezze életét hazájában, és eldöntse, kivel akar együtt élni. A magyarok megvédték és megvédik hazájukat és Európát. "A mai eset az első Európa történetében, mikor egy közösség elítéli saját határőreit" - mutat rá.

Orbán szerint az EU migránspárti erői zsarolják és rágalmazzák hazánkat, de Magyarország bármilyen döntés esetén megvédi határait és jogait. A jövő évi EP-választásra készülünk, amikor aztán az emberek visszahozhatják a demokráciát Európába.

Orbán Viktor később nemzetközi sajtótájékoztatót is tart majd, amiről szintén beszámolunk.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/58297/pics/lead_800x600.jpg
migráció,Orbán Viktor,Sargentini-jelentés
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Angela Merkel csodálattal adózik Magyarországnak

2019.08.18. 05:40
Hétfőn Orbán Viktorral folytat kétoldalú megbeszélést Németország kancellárja, aki hazánkba érkezik.

Salvini borította a bilit – hamarosan miniszterelnök lehet

2019.08.09. 05:35
Vége az olasz kormánykoalíciónak, új választásokat kell kiírni a csizmaországban.

A szakértő kimondta: egyre erőszakosabb a világ

2019.08.06. 05:20
Az ok pedig természetesen leginkább nem más, mint a bevándorlás, a muzulmán terjeszkedés, valamint a fegyverlobbi.

Csak a katonák védhetik meg Európát a migrációs nyomástól

2019.07.20. 05:40
A népességrobbanás és az éghajlatváltozás miatt ugyanis évtizedekre meghatározza kontinensünket a bevándorlás egyre fokozódó kihívása.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Liberális csoportok segítik a randalírozó migránsokat?

2019.07.14. 05:05
A biztonságpolitikai szakértő szerint a belbiztonsági veszélyeztetettség új fázisának lehetünk tanúi Európában.

Infantilissá vált a bosszúszomjas magyar ellenzék

2019.07.14. 05:05
Elfogadhatatlan európai parlamenti viselkedéssel veszik semmibe a magyar választópolgárok döntését.

Orbán Viktor: a kormány érvényt szerzett a magyar emberek akaratának

2019.07.12. 09:25
A kormány sikerrel szerzett érvényt Brüsszelben az európai parlamenti (EP-) választáson kinyilvánított magyar akaratnak, vagyis hogy olyan vezetőket …

Magyarország és Olaszország megerősítette stratégiai szövetségét

2019.07.05. 17:05
A két ország vezetése egyetért abban, hogy az EU külső határait a szárazföldön és a tengeren is védeni kell, és bíznak benne, hogy az Európai Bizottság …

Politikai provokáció a migránshajóztatás

2019.06.30. 05:00
A bevándorlókat taxiztató szervezetek szeretnék elérni, hogy a migrációt pártoló politikai erők fellépjenek az érdekükben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?