Blogolj!

Blogstar kávéház

Szentírás

Az unió sérülése.

Hatalommal való visszaélés a Sargentini-jelentés – elemzik a Hirado.hu szakértői a keddi EP-vitát.

„Mráz Ágoston Sámuel szerint a vita az Európai Unió (EU) működéséről szól. Annak az EU-nak a működéséről, ahol szemben mondjuk egy tagállammal, például Magyarországgal, ahol egyértelmű többségi felhatalmazása van egy politikai erőnek, az EU-ban senkinek nincs egyértelmű legitim felhatalmazása. A működés alapelve tehát, hogy kompromisszumokat lehessen kötni, amihez két feltételnek kell teljesülnie – fejtette ki a Nézőpont Csoport vezetője. Az egyik feltétel az, hogy legyen egyeztetés a felek között, legyen egy tisztességes eljárás, ahol, meg tudnak állapodni. Másrészt ha pedig megköttetik egy megállapodás, akkor azt szentírásnak kell tekinteni – jelentette ki Mráz Ágoston Sámuel. Hozzáfűzte, ez a kettő alapelv, az unió működésének mechanizmusa sérült az eljárás során.”

Hatalommal való visszaélés a Sargentini-jelentés

Azért ítélik el Magyarországot, mert a magyar emberek úgy döntöttek, hogy a mi hazánk nem lesz bevándorlóország - ezt mondta Orbán Viktor az Európai Parlamentben, a Sargentini-jelentésről szóló vitában. Azt is megígérte, hogy hiába a hazug vádak és a fenyegetőzés, nem enged a magyar kormány a bevándorláspárti erők zsarolásának.

Hallgatás

Nem létező joggyakorlat.

Tisztázatlan, hogy mi lehet a vége egy hazánk ellen indított eljárásnak a 7-es cikkely szerint – erről beszélnek az Alapjogokért Központ szakértői a Magyar Hírlap Online cikkében.

„Ahogy Szánthó Miklós, a központ igazgatója elmondta, az egyik felfogás szerint az EP által indított eljárás nem járhat szankciókkal, csupán arra nyújt lehetőséget, hogy végül a miniszterek tanácsa esetleg megállapítsa, fennáll-e a veszélye annak, hogy hazánk megsérti az uniós értékeket. Az Európai Unió szerződése szerint azonban mielőtt ilyen megállapítást tenne, meghallgatja az érintett tagállamot és ajánlásokat tehet neki.”

Tisztázatlan, hogy mi lehet a vége egy hazánk ellen indított eljárásnak az Alapjogokért Központ szerint

Jelenleg tisztázatlan, hogy a Sargentini-jelentés elfogadása esetén az Európai Parlament által megindított 7-es cikkely szerinti eljárás is elvezethet-e a szavazati jog felfüggesztéséhez - hívták fel a figyelmet az Alapjogokért Központ elemzői, hozzátéve, hogy nem mindegy, hogy a 7-es cikkelyben foglaltakat egy kétlépcsős eljárásnak vagy két teljesen külön eljárásnak fogjuk-e fel.

Tányérzörgés

Gidófalvy bajusza.

Negyvenéves lesz jövőre a Karthago, Gidófalvy Attila billentyűs pedig hatvanhat esztendős és kirobbanó formában van, a legendás bajusza is újranőtt a kemoterápia után – számol be róla a Lokál Online.

„Nálunk, a Karthagóban is voltak konfliktusok, de mindig túlléptünk rajtuk. A legjobb családokban is van tányérzörgés, csak soha nem fekszenek le egy-egy vita után, hogy nincs egy ölelés, egy jó éjt puszi. Aztán másnap felkelnek. Nálunk is voltak, vannak viták, de csak egy percig tartanak, mert mi ismerjük és használjuk egymás között azt a szót, hogy bocs… Az egymás iránti tolerancia, tisztelet és megbecsülés nagyon fontos dolgok a zenekarunkba.”

Újra kinőtt Gidófalvy bajusza

Negyvenéves lesz jövőre a Karthago, Gidófalvy Attila billentyűs pedig hatvanhat esztendős és kirobbanó formában van, pedig nemrégiben még a legendás bajusza is kihullott a kemoterápiától. A rákot azonban legyőzte, rádióműsort vezet, és zenéket ír a jövő évi nagykoncertre. - Ahogy Kodály mondta: a zene mindenkié.

Hódolat

Bódy Sylvi meglepetése.

A Blikk Online szerint igazán különleges meglepetéssel készült édesapja 60. születésnapjára a celeb.

„A sztár egy rodoszi utazással kedveskedik édesapjának – tudtuk meg délutáni Instagram-posztjából: 'Apa-lánya kiteszörfös út hamarosan kezdetét veszi'. Ezek szerint nem csak a csinos Sylvi, de édesapja is szívesen hódol az extrémsportoknak.”

Nem semmi! Szuper ajándékkal kedveskedett az apukájának Bódi Sylvi - fotó

A sztár egy rodoszi utazással kedveskedik édesapjának - tudtuk meg délutáni Instagram-posztjából: „Apa-lánya kiteszörfös út hamarosan kezdetét veszi". Ezek szerint nem csak a csinos Sylvi, de édesapja is szívesen hódol az extrémsportoknak.

Kisülés

A Macskafogó diadalmenete.

A Zoom.hu a rendező Ternovszky Bélával közöl interjút a kultikus Macskafogó titkáról, kedvenc Disney-filmjeiről, sci-fikről, Harry Potterről, az inspirációt nyújtó alkotásokról.

„A Macskafogó esetében semmi ilyen presszió nem volt. Persze ez önmagában még nem garantálja a sikert. Lehet áhítani, óhajtani, vágyni rá, de hogy az el is jön, csak utóbb derül ki. A hangkeverés során éreztem először, hogy ebből valami nagyon jó fog kisülni. Hiszen amikor készítettük és rajzoltuk, mindenki röhögött és élvezte, de akkor lett gyanús, amikor a hangkeverő terem sötétjében egyre több ráérő nem stábtag, például operatőrök, technikusok és díszletesek bújtak meg, hogy láthassák. Elterjedt, hogy egy marhajó filmen dolgozunk. Az volt az első visszajelzés arról, hogy működik.”

A Macskafogóról nem lehet elkapcsolni, végig kell nézni

A Macskafogóról nem lehet elkapcsolni, végig kell nézni Ugyan a bemutatás 30. évfordulójára nem készült el, de a 32-re igen: szeptember 13-tól újra mozikba kerül az 1986-os Macskafogó.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/58318/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.15. 04:55
A jogállamiság gyurmázása, augusztus 20-a bizonytalansága, a koronavírus mozgatórugója, a magyar postások lázadása és Tóth Andi szexi idomai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.14. 04:50
Angela Merkel lebegtetése, a Nemzeti Konzultáció hasítása, Hadházy Ákos fantomszervezkedése, a koronavírus-járvány ellentmondásai és Vasvári Vivien szerelmes lubickolása keddi online lapszemlénkben.

Tizenhárommal nőtt a koronavírusos megbetegedések száma

2020.07.13. 09:25
Ezzel 4247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nem halt meg senki az elmúlt huszonnégy órában, így az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3073-an pedig …

Kétszáz határsértő ellen kellett a rendőröknek intézkedniük a hétvégén

2020.07.13. 07:25
Nem unatkoztak a rendőrök és a katonák az elmúlt napokban sem, ugyanis csak péntektől vasárnapig 199 határsértőt csíptek el.

Blogstar kávéház

2020.07.13. 05:10
Lengyelország illiberalizmusa, a baloldal tudatos álhírgyártása, Angela Merkel politikai öröksége, a migránsok többlethalálozása és Fluor Tomi szerelmi villanása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?