Blogolj!

Világszínvonalú innovációs rendezvényeken mutatkozhatnak be a legkiválóbb startupok

Világszínvonalú nemzetközi innovációs rendezvényeken mutatkozhatnak be a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány 8. Be Smart startup versenyének nyertesei. A startupok 2018. szeptember 13-án szakmai zsűri előtt prezentálták fejlesztéseiket, számos rendkívül színvonalas és egyedi megoldást mutattak be.

A Közalapítvány a versenyt Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusával, Magyarország Lisszaboni Nagykövetségével és Magyarország Barcelonai Főkonzulátusával együttműködésben valósította meg

A zsűri tagjai közül Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke, Perényi Zsigmond, miniszteri biztos, Kölkedi Krisztián, innovációs szakértő, Kardos Levente, Magyarország Düsseldorfi Nagykövetségének külgazdasági attaséja, Hegedűs Máté, a Fiedler Capital pénzügyi vezetője, Naszály Éva, a BVK külkapcsolati szakértője Budapesten, Horváthné Négyessy Katalin, Magyarország Lisszaboni Nagykövetségének külgazdasági attaséja online vett részt a pályázók elbírálásában.

A zsűritagok háromszor öt startupot választottak ki, hogy három, nemzetközi szinten elismert innovációs rendezvényen, különálló magyar standon megjelenve mutathassák be fejlesztéseiket.

Öt kiváló startup mutatkozhat be 2018. október 11-12. között a Ruhr-vidék legmeghatározóbb startup rendezvényén, a Bochumban megrendezésre kerülő RuhrSummit-on. A német gazdaság szívének tekintett Ruhr-vidék legjelentősebb, nagyszabású, kiállítással és B2B találkozókkal összekötött startup konferenciáján technológiai újdonságokkal, előrejelzésekkel és megatrendekkel ismerkedhet meg a közönség. Idén a nemzetközi startupok és kooperációk állnak a rendezvény középpontjában, ezért is különösen érdekes a magyar startupok számára a részvétel lehetősége.

További öt kiemelkedő startup képviselheti hazánkat a 2018. november 5-8. között a Web Summiton, Európa leggyorsabban növekvő technológiai konferenciáján, ahol az ipar befolyásos szereplői és feltörekvő technológiai startupok gyűlnek össze. A hat évvel ezelőtt csupán 500 résztvevővel induló esemény mostanra 60.000-es létszámúvá nőtte ki magát, így vált mára Európa legismertebb networking eseményévé. A tavalyi Web Summit 25 tematikus alkonferenciájával és 1200 előadójával a világ 170 országából vonzotta a látogatókat. Jelentősége ellenére magyar startupok szervezetten, delegációként még nem mutatkoztak be a rendezvényen, az indulás óta eltelt hat évben.

Öt másik ígéretes startup mutatkozhat be 2019. február 25-28. között a barcelonai 4YFN (4 Years From Now) kiállításon, a Mobile World Congress egyik kísérő rendezvényén. A 4YFN a világ leggyorsabban növekvő, a digitalizáció legújabb eredményeit bemutató eseménye. Immáron negyedik éve gyűjti össze a legjobb innovatív vállalkozásokat, hogy összekösse őket lehetséges befektetőkkel. A rendezvényen a kiállítási részen túl számos workshop, verseny, előadás és konferencia színesíti a programot. A 4YFN 2018. évben 20.000 látogatót, 600 kiállítót és 700 befektetőt vonzott, valamint több mint 40 workshop-ot és 9 versenyt számlált. A Közalapítványt 2017 szeptemberében, a Digital Life Design Tel-Aviv Innovációs kiállításon kérték fel a 4YFN szervezői a részvételre, mivel a DLD-n kiemelkedő sikere volt a BVK standnak.

Címkék: Aktuális, startup
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/58432/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,startup
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Kimentettek egy nőt a Dunából Budapestnél

2020.01.18. 11:05
A vízirendészeknek kellett kiemelni egy nőt a Dunából még szombat hajnalban.

Már több mint 160 ezren hagyták el a Taal-vulkán környékét, ami bármikor kitörhet

2020.01.18. 10:05
Óriási a készültség a Fülöp-szigeteken: már több mint 160 ezer lakos hagyta el a Taal-vulkán környékét, a tudósok szerint …

Ezeket a cikkeket olvastad már?