Blogolj!

Blogstar kávéház

Szakadás

Az oktatás egyenlőtlenségei.

Az általános iskolai előrehaladásnál a hátrányos helyzetű települések lakosai 2016-ban 1,1-szer nagyobb hátrányban voltak, mint 2011-ben, egyre nagyobb hátrány egy gyereknek, ha a szülei nem diplomások – ismertet egy friss kutatást a Népszava Online.

„Kérdés, hogy ez egy tudatos társadalom- és oktatáspolitika miatt történik, vagy attól függetlenül is egyre jobban kettészakad a magyar társadalom – fogalmazott a kutató. Nagy Péter Tibor szerint a 2010-es évek oktatáspolitikája (forráskivonás, a szakgimnáziummá átnevezett régi szakközépiskolák előnyben részesítése, a felsőoktatásba vezető út szűkítése, tankötelezettségi korhatár leszállítása) inkább tudatosságra utal.”

Egyre nagyobb hátrány egy gyereknek, ha a szülei nem diplomások

Kettészakad a magyar társadalom, és ez világosan látszik már az oktatási egyenlőtlenségekben is. Valószínű, hogy ez nem véletlen, hanem tudatos társadalompolitika. A társadalom szétszakadása egyértelműen igazolhatóan növekszik - mondta Nagy Péter Tibor szociológus, oktatáskutató kedden a Budapesti Corvinus Egyetemen, ahol azt a tanulmányát mutatta be, amelyben azt vizsgálta, hogyan alakultak a hazai iskolázottsági egyenlőtlenségek a 2011-2016-os időszakban.

Segedelem

Bem beintése

A szabadsághős szobra tövében egy Köszönjük Sargentini feliratú táblát dacosan a magasba emelő férfiú testesítette meg az ellenzék vasárnapi tüntetésén, hol is tart valójában a balliberális oldal – írja a Magyar Hírlap Online.

„A szobornál demonstráló jóember és a felszólaló politikusok is kívülről várják a segedelmet a kormány megbuktatásához. Ez annak a nyámnyila gyereknek a mentalitása, aki a mamáját hívja, hogy védje meg verekedős, erősebb padtársától. De hiába kever le a mama egy nyaklevest a gyerkőcét bántalmazó haramiának, a szégyen a fiacskáján marad, amely a megveretésnél is jobban fájhat. Ez a tudat alatt lappangó szégyenérzet telepedett rá a zömében élemedett korú demonstrálók másfél ezres regimentjére.”

Bem apó beintett

A szobornál demonstráló jóember és a felszólaló politikusok is kívülről várják a segedelmet a kormány megbuktatásához A szabadsághős Bem apó szobra tövében egy Köszönjük Sargentini feliratú táblát dacosan a magasba emelő férfiú testesítette meg, mintegy a műalkotás élő mellékalakjaként, az ellenzék vasárnapi tüntetésén, hol is tart valójában a balliberális oldal.

Kivetnivaló

A Fidesz fölénye.

Laurent Wauquiez, a jobboldal talán legtehetségesebb politikusa, Franciaország történetének egykori legfiatalabb minisztere Salzburgban azt mondta, hogy a Fidesznek az Európai Néppártban van a helye – így az Origo.hu.

„Laurent Wauquiez a tanácskozás után arról beszélt, hogy Orbán Viktor demokratikus választásokon győzött nagy fölénnyel, nincs semmiféle kivetnivaló a Fidesz migrációs politikájában és a pártnak mindenképpen az Európai Néppárton belül van helye.”

Orbán Viktort támogatja Nicolas Sarkozy pártja

Laurent Wauquiez, a jobboldal talán legtehetségesebb politikusa, Franciaország történetének egykori legfiatalabb minisztere Salzburgban azt mondta, hogy a Fidesznek az Európai Néppártban van a helye. Szerinte be kell fejezni azt a nevetséges gyakorlatot, hogy azt megdícsérik, aki befogadja a migránsokat, aki meg elutasítja, az rossz pontot kap.

Igazságvágy

A magyarság lelkiismerete.

Tizenkét éve, szeptember 19-én Budapesten és más városokban a tömeg Gyurcsány Ferenc azonnali távozását követelte – Simon János politológus elemzi az akkori eseményeket a Hirado.hu-nak.

„A szakember szerint a múltból már megismert ösztönös igazságvágy vitte az utcára az embereket: aki hazudik, annak távoznia kell a hatalomból. A magyar nemzet mindenkor azt várta el, hogy a hatalom őszintén beszéljen a néphez. Ebből kifolyólag, ami szeptember közepén, az őszödi beszéd idején elindult az nem 'a söpredék, a csőcselék randalírozása volt' – mint ahogy bizonyos körök szerették volna láttatni a jogos felháborodás miatt demonstráló tömegeket –, hanem mindez az igazságérzet megnyilvánulásaként tört a felszínre. Alapvetően a lelkiismeretüktől vezérelt jó szándékú emberek követelése volt, hogy a hazug hatalom távozzék – emelte ki Simon János.”

A televízió ostroma csapdahelyzet volt

Tizenkét éve, szeptember 19-én Budapesten és más városokban a tömeg Gyurcsány Ferenc azonnali távozását követelte. Simon János politológus, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum tudományos tanácsadója, a közelmúlt kutatójaként a hirado.hu-nak nyilatkozott a 2006-os őszi eseményekről. 2006 szeptembere politikai értelemben forró őszt hozott.

Végtelen

Mihalik Enikő csodája.

A Blikk Online úgy fogalmaz, Mihalik Enikő rendre jobbnál jobb képeket tesz közzé közösségi oldalán, így folyamatosan megcsodálhatjuk tökéletes alakját.

„Legutóbbi Instagram-posztjából kiderül, hogy bár éppen a gardróbját teszi rendbe, amelynek során igyekszik néhány, már feleslegessé vált darabtól megszabadulni, ám nem tudja, hogy a képen viselt, metál zöld szandállal mi legyen. Éppen ezért kéri rajongói segítségét. Nekünk viszont nem a szandálon akadt meg a tekintetünk, hanem Enikő végtelenül hosszú combjain.”

Mihalik Enikő végtelenbe nyúló combjait látva alig térünk magunkhoz - fotó

Legutóbbi Instagram-posztjából kiderül, hogy bár éppen a gardróbját teszi rendbe, amelynek során igyekszik néhány, már feleslegessé vált darabtól megszabadulni, ám nem tudja, hogy a képen viselt, metál zöld szandállal mi legyen. Éppen ezért kéri rajongói segítségét. Nekünk viszont nem a szandálon akadt meg a tekintetünk, hanem Enikő végtelenül hosszú combjain.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/58735/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Drónfelvételen látható, mekkora károkat okozott a Notre-Dame-i tűzvész

2019.04.17. 15:25
A hétfőn lángokba borult székesegyházat kedd hajnalra sikerült eloltani, ám a tűz nagy pusztítást végzett. Az égő épület képei és videói …

Blogstar kávéház

2019.04.17. 04:30
Az Akadémia ellenállása, az ellenzék fejetlensége, Sargentini pózolása, a Notre Dame facsodája és Palvin Barbi angyalai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.16. 04:15
Recsegő-ropogó jogállamiság, az ellenzék feszültsége, Hadházy bohóckodása, erkölcstelen bizonyítványok és Ónodi Eszter egyensúlya keddi online lapszemlénkben.

Leállt az MKB netbankja

2019.04.15. 14:45
Az MKB Bank mobilapplikációjának és online felhasználói felületének felhasználói átmeneti lassulást vagy időszakos szolgáltatáskiesést tapasztalhatnak a bank core rendszerétől független adatforgalom irányító rendszer meghibásodása …

Ezeket a cikkeket olvastad már?