Blogolj!

Blogstar kávéház

Utópia

Európa homogenizálása.

Számos európai uniós intézmény és szervezet bírálja a hazai bevándorláspolitikát, több eljárás is indult e témában hazánk ellen – írja a Hirado.hu.

„Az elmúlt évszázadokban sok törekvés volt rá, hogy egy homogén európai kultúrát hozzanak létre, azonban ez sosem sikerült – emelte ki Szánthó Miklós. Hozzátette: új eszközt találtak a homogenizálásra, mégpedig a bevándorlás révén kialakított egység a sokféleségben multikulturális Európáját. Európa gyökerét adó nemzeti kultúrák és identitások gyökerét próbálják letörni, hogy a történelemben először megvalósíthassák álmukat: egy utópisztikus homogenizált Európát. A szakértő szerint, aki ebben segítséget nyújt az európai politikusoknak, annak magatartása csaknem minősíthetetlen.”

Európai össztűz Magyarország ellen

Számos európai uniós intézmény és szervezet bírálja a hazai bevándorláspolitikát. Több eljárás is indult e témában hazánk ellen - hangzott el a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Az elmúlt pár hónapot, ha jogi szempontból elemezzük, kijelenthető, hogy szélesre kell tárni az értelmezési kaput - mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország!

Rövidítés

Németország csapdahelyzete.

A 24.hu arról ír, a politika szerint a migráció Németország minden politikai problémájának eredője, ám a gazdaság egyre nagyobb mértékben igényli a bevándorlókat.

„A munkaadók is elégedetlenek, de ők nem azért, mert túl sokan lennének a bevándorlók, hanem éppen ellenkezőleg, nagyon kevésnek érzik, sőt számokban mérhető az a veszteség szerintük, amit a német gazdaság elszenved emiatt. Az IW Német Gazdaságkutató Intézet adatai szerint évente 0,9 százalékponttal rövidíti meg a gazdaság teljesítményét a munkaerőhiány. Augusztusban jött a jó hír a német Szövetségi Munkaügyi Ügynökségtől, hogy több mint 300 ezer menekült, vagyis a 2015 óta érkezők nagyjából negyedének van munkája. Munkapiaci integrációjuk jól halad, az ügynökség előrejelzéseinél is kedvezőbb a jelenlegi állapot – írták.”

Rengeteg bevándorló érkezett már Németországba, de még többre lenne szükségük | 24.hu

A migráció minden politikai problémánk anyja - nyilatkozta Horst Seehofer, Németország belügyminisztere, a bajor keresztényszocialisták vezetője. Miközben Angela Merkelék testvérpártjának vezetője erről beszél, a bevándorlásellenes-populista AfD támogatottsága egyre növekszik, nem kis mértékben az ország migrációs politikája miatt. Nem véletlen, hogy CDU/CSU és nagykoalíciós partnerük, a szociáldemokrata SPD még az év végéig meg akarja hozni az új bevándorlási törvényt.

Rés

Női előretörés.

Hiába próbálta elhitetni Kunhalmi Ágnes, mégsem keres kevesebbet, mint férfi kollégái, ráadásul a versenyszférát tekintve sem rosszak a magyar mutatók – összegzi a Magyar Hírlap Online.

„Az európai uniós országok helyzetét tekintve azonban kijelenthető, tavalyelőtt a vezető beosztásban dolgozók egyharmada volt nő, míg Magyarországon harminckilenc százalék volt ugyanez az arány, ezzel pedig hazánk az EU élcsoportjában helyezkedik el. A nemek közötti bérrés tekintetében a legfrissebb, 2016-os Eurostat-adatok szerint Magyarország tizennégy százalékot ért el, amivel megelőzi az uniós országok többségét, köztük Ausztriát, Németországot és Franciaországot is. Az unióban egyébként a nők és a férfiak fizetése közötti különbség átlagosan tizenhat százalék.”

A vezető beosztásúak majdnem fele nő

Míg az Európai Unióban átlagosan tizenhat százalék a különbség a férfiak és a nők fizetése között, addig hazánkban ugyanez az adat tizennégy százalék - derült ki az Eurostat legfrissebb felméréséből. Bár Kunhalmi Ágnes szocialista képviselő azt hiszi, női képviselőként kevesebb fizetést visz haza, Magyarországon a közszférában sehol nincs különbség a nemek bérezése között.

Randi

Hisztis sztárgyerekek.

Milyen nevelési tanácsokat adnának a sztárok? Mit engednek meg a gyerekeiknek, és mit nem? Mennyire szigorú szülők? Az erről szóló nyilatkozatokat gyűjti csokorba az Origo.hu.

„Az énekesnő 2007-ben mesélt arról, hogy az akkor 13 éves lányának, Lourdes-nak nem volt könnyű dolga mellette, hisz nemcsak randizni nem engedte, de tiltotta többek között a gyorskajától és az éjszakai tévézéstől is. Madonnának a legnagyobb baja a rendetlenséggel volt, a lányának viszont szokása volt, hogy a földön hagyta a ruháit – az anyja egy idő után rendszeresen kidobta ezeket a darabokat, így szoktatta rá a kamasz Lourdes-ot, hogy mindig elpakoljon maga után.”

Kidobott ruhák, hisztik - Hogy nevelik a luxusba született sztárgyerekeket?

Vannak sztárok, akiknek a család az első, más hírességek valószínűleg nem voltak annyira jó szülők, legalábbis ennek is lehetett köze ahhoz, hogy a gyerekük megjárta a börtönt. De milyen nevelési tanácsokat adnának a sztárok? Mit engednek meg a gyerekeiknek, és mit nem? Mennyire szigorú szülők? Páran már nyilatkoztak erről, lássuk, mit meséltek!

Biztonság

Kulcsár Edina császározása.

Az egykori szépségkirálynő császármetszéssel hozta világra a kis Medoxot, akit sajnos nem tudott azonnal magához ölelni – számol be róla a Lokál Online.

„Az újdonsült édesanya szerette volna természetes úton világra hozni gyermekét, de a baba biztonsága érdekében végül császárral szült. – Az orvosom elküldött egy specialistához, aki észrevette, hogy a baba arctartásos. Ebben a pozícióban nem tudott volna biztonságos módon megszületni. Ráadásul 5-6 nappal túl is hordtam, ezért közölték, hogy hiába szerettem volna természetes úton szülni, ez bizony császár lesz. (…) Hát sajnos ez nem jött össze, de a baba biztonsága a legfontosabb.”

Kulcsár Edina: Nem tudtam magamhoz ölelni a kisfiam

Megszületett Kulcsár Edina és férje, Csuti kisfia! Az egykori szépségkirálynő császármetszéssel hozta világra a kis Medoxot, akit sajnos nem tudott azonnal magához ölelni. „Csodák igenis vannak! Mindig is hittem bennük! Ez a gyerek abszolút azt bizonyítja, hogy nincs lehetetlen annak, aki hisz és bízik" - számolt be boldogan kisfia születéséről Kulcsár Edina a Story magazinnak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/58819/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?