hirdetés
Blogolj!

Blogstar kávéház

Vállalás

A magyarság önpótlása.

A nyugati típusú társadalmakban már nem racionális indokok szólnak a gyermekvállalás mellett, ezért a népességfogyás megállítása érdekében a kormány az érzelmekre is igyekszik hatni – erről is szól Novák Katalin államtitkár a Mandiner.hu-nak adott interjúban.

„A népesség önpótló képessége gyenge minden európai uniós országban, ugyanis a népesség növekedésének jelenleg egyetlen forrása a migráció. Nincsenek már olyan európai országok, ahol elég gyermek születne a népesség fenntartásához, a növekedésről nem is beszélve. Nem foglalkoznak azzal, hogy a fiatalok miért nem vállalnak gyermekeket. Azt gondolják, ezzel kapcsolatban nincs mit tenni, ezen nem lehet változtatni. Mi azonban úgy véljük, hogy az a nemzet, amely ezzel a problémával nem néz szembe, csak felteszi a kezét, az a teljes önfeladás útjára lép.”

Célunk, hogy menővé tegyük a gyermekvállalást - Novák Katalin a Mandinernek | Mandiner.nemzedék

Ne a gyerekekből, hanem a gyerekekért éljenek a szülők - mondja Novák Katalin lapunknak a felelős gyermekvállalás témája kapcsán. Az államtitkár szerint a nyugati típusú társadalmakban már nem racionális indokok szólnak a gyermekvállalás mellett, ezért a népességfogyás megállítása érdekében a kormány az érzelmekre is igyekszik hatni.

Vendégmunka

Bevándoroltatott ukránok.

Félmilliárdból hozott ukrán vendégmunkásokat a kormány éppen akkor, mikor Orbán Viktor ennek pontosan az ellenkezőjét kijelentve hangoztatta, ők nem csinálnak bevándorlóországot Magyarországból – állítja a Népszava Online.

„A két évig tartó programra összesen 450 millió forintos keretet határoztak meg. Az eddigi információk és a 2017-es költségvetés múlt pénteken benyújtott zárszámadási törvényjavaslata szerint a rendelkezésre álló keretet az utolsó fillérig elköltötték. A program keretében 5000 fő ukrán állampolgár kapott munkavállalási engedélyt, és ebből 4600 fő már legalább egy hónapot meghaladó munkaviszony keretében dolgozik – olvasható a törvényjavaslatban.”

Félmilliárdból hozott ukrán vendégmunkásokat a kormány

Az utóbbi időben annyira elmérgesedett a viszony Nagy Anikó és a miniszter között, hogy az utóbbi már nem is nagyon szólt államtitkárához - akinek rendre átnyúlt a feje fölött. Fölajánlotta lemondását kedd kora délután Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár Orbán Viktor miniszterelnöknek. Erről Nagy Anikó már közvetlen munkatársait is tájékoztatta.

Zuhanórepülés

Macron kapkodása.

A francia elnök politikája „izmusokkal” nem meghatározható, hiszen – szakértők szerint – a közvéleményt próbálja követni, s maga sem tudja, merre tovább – elemez a Hirado.hu.

„Az elnök és stábja még inkább kapkodni látszik az EP-választások közeledtével – tette hozzá a szakértő. Az elmúlt napokban a francia elnöke kijelentette, hogy ő sem haladókra, sem maradókra nem akarja szétosztani Európát – mondta Magyar Ágnes Zsófia, kiemelve: Macron egyértelműen a nacionalistákkal szemben kívánja megvédeni az 'európai egységet'. Hozzátette: valóban látható, hogy Macron népszerűsége egyre inkább zuhan, főleg a nyári testőrbotrány óta.”

Emmanuel Macron maga sem tudja, merre tovább

A francia elnök politikája „izmusokkal" nem meghatározható, hiszen - szakértők szerint - a közvéleményt próbálja követni. Eleinte az Egyesült Államokkal, jelenleg már Németországgal próbál összefogni. A közelgő európai parlamenti választások előtt azonban szüksége lenne határozott politikára. Egyre fogy az idő a jövő év májusi európai parlamenti választásig.

Románc

Heves Hold-szex.

Az Origo.hu arról ír, létezik egy emberpár, aki a Holdon szeretkezett úgy, hogy sohase hagyta el a Földet.

„A rablók szerencsésen hazaértek a nagyjából 8 kilogramm tömegű, mintegy 21 millió dollár értékűre becsült zsákmányukkal, amelyben szerepeltek minták az összes Apollo-küldetésből, valamint egy marsi meteorit is. A pár szétterítette a kőzetmintákat a padlón és heves szexszel ünnepelték meg a sikeres akciót. Így – kicsit tágan értelmezve – ők lettek az első (és idáig egyetlen) szerelmespár, akik a Holdon szeretkeztek. Románcukról egy könyv is született (Sex on the Moon).”

Nagy károkat okozott az első pár, aki a Holdon szerelmeskedett

Azt mindenki tudja, hogy az Apollo-küldetések folyamán az asztronauták egyik feladata volt, hogy kőzetmintákat gyűjtsenek a Holdon. A NASA adatai szerint 1969 és 1972 között a hat Apollo-küldetés során 382 kilogramm holdkőzetet hoztak le a Földre. Arról viszont kevesebben hallottak, hogy létezik egy emberpár, aki a Holdon szeretkezett úgy, hogy sohase hagyta el a Földet.

Őszinteség

Ördög Nóra fantáziája.

A Lokál Online szerint a gyönyörű műsorvezetőnek örök kihívást jelent megtalálnia az egyensúlyt a karrier és a magánélet között.

„Hiszek abban, hogy partnerként kell kezelni a gyerekeket. Úgy gondolom, hogy minél több az üres folt a fejükben, ha valamit nem értenek, annál nagyobb az esélye, hogy oda a saját kis fantáziájukkal valamilyen félelmet vagy rossz dolgot társítsanak. Éppen ezért megpróbálok velük mindenről nyíltan beszélni, természetesen a saját szintjükön. Azt is mindig elmondom nekik, ha épp fáradt vagyok vagy valami miatt rosszkedvem van. Fő az őszinteség!”

Ördög Nóra: Partnerként kezelem a gyerekeket

Ördög Nórának örök kihívást jelent megtalálnia az egyensúlyt a karrier és a magánélet között. A MasterChef VIP műsorvezetője a nyáron pedig rengeteget forgatott, ami miatt úgy érzi, hogy a mérleg egy kicsit felborult a munka javára. Nóri a Lokálnak bevallotta: nagyon hiányzott már a családja.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/60570/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.19. 04:40
A migránsellenes szövetség repedése, az ellenzék kétfrontos aknamunkája, Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije, az önjáró taxiflotta fenntarthatósága és Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása pénteki online lapszemlénkben.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Felgyújtottak egy filmstúdiót Japánban, többen meghaltak

2019.07.18. 12:20
Huszonhárman meghaltak, harmincnyolcan pedig megsérültek amikor egy férfi szándékosan gyújtotta fel a Kyoto Animation stúdiót.

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019.07.18. 12:10
Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC …

Vasárnap kezdődik a halásztelki csomópont felújítása az M0-son

2019.07.18. 11:20
Vasárnap megkezdik a halásztelki csomópont felújítását az M0-son, így őszig Halásztelek a szigetszentmiklósi csomóponton keresztül lesz megközelíthető - …

Tizenkét férfi erőszakolhatott meg egy nőt Cipruson

2019.07.18. 08:10
A ciprusi rendőrség őrizetbe vette a tizenkét férfit.

Blogstar kávéház

2019.07.18. 04:50
A Jobbik gyurcsanyizálódása, az LMP elolvadása, Szlovákia nyílt értékvédelme, Singh Viki őrülete és Radics Gigi égszínkék csábítása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.17. 04:20
Ursula von der Leyen diadala, Putyin gázos csúszása, az ellenzék háborúskodása, a liberálisok óbégatása és Csűrös Karola könnyei szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?