Blogolj!

Kizárták Volnert – darabokban a Jobbik

Nem csak az alelnök távozik a frakcióból, két további társa is követi. Volner János ezzel együtt továbbra is előrehozott tisztújítást szeretne elérni a Jobbikban.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kizárta Volner Jánost tagjai közül a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja péntek délutántól késő estig tartó rendkívüli ülésén, Apáti István és Fülöp Erik pedig jelezte kilépését. Ezt Jakab Péter, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője és szóvivője jelentette be a tanácskozást követő budapesti sajtótájékoztatón – írja az MTI.

Mint Jakab Péter a sajtótájékoztatón elmondta, Volner János ellen – az elmúlt három hónapban kifejtett, részletezni nem kívánt tevékenysége miatt – etikai vizsgálatot kezdeményezett a pártelnökség; a politikus péntek reggel megjelent – a Jobbik választókerületi elnökeinek és szervezőinek címzett – levele „csak az utolsó csepp volt a pohárban”. Arról is beszámolt, hogy Apáti István és Fülöp Erik képviselő „Volner János kizárásához kötötte távozását”, mindhármuknak szombat délig adtak időt arra, hogy visszaadják képviselői mandátumukat.

Jelezte, a kizárást 17-en támogatták, négyen ellenezték, hárman pedig érvénytelen szavazatot adtak le.

Jakab Péter csúsztatásnak, hazugságnak nevezte, hogy a Jobbik összefogásra készülne baloldali, balliberális pártokkal, hozzátéve, a pártelnökség tagjaként Volner Jánosnak tudnia kell, hogy a Jobbik elutasít mindennemű összefogást, együttműködést az MSZP-vel, a DK-val, a Momentummal. Megjegyezte: nem szerepel a tervek között az LMP-vel való országos szintű együttműködés.

Volner János a frakcióülés után úgy nyilatkozott, nem a Jobbikkal, hanem a párt vezetőségével van konfliktusa és azzal a politikával, amelyet képviselnek. Bejelentette, hogy továbbra is a párt tagja kíván maradni. Megismételte azt is, hogy előrehozott tisztújítást szeretne elérni, ahol átvenné a Jobbik elnöki tisztségét.

A Figyelő pénteken tette közzé honlapján Volner Jánosnak a Jobbik választókerületi elnökeinek és szervezőinek címzett levelét, amelyben bejelenti, hogy a párt elnökségének feloszlatását és tisztújító kongresszus összehívását kezdeményezte. A Jobbik alelnöke ebben arra hivatkozott, hogy a jelenlegi testületnek „senki nem adott felhatalmazást a liberális-balközép pártokkal történő összeborulásra”, és a Jobbikban most zajló folyamatoknak az égvilágon semmi közük nincs az általa által is támogatott néppártosodáshoz, ahogyan a hétvégi kongresszuson elfogadott kiáltványhoz sem.

Volner János kurva és biodíszlet sem akar lenni

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. A Jobbik alelnökének egyáltalán nem tetszik az irány, amerre pártja halad. Volnernek nem a néppártosodással van baja, hanem a Jobbik vezetésével, az LMP-vel és az egyre mélyülő Jobbik-LMP szerelmi szállal. A párt elnökségének feloszlatását és tisztújító kongresszus összehívását kezdeményezte Volner János.

Volner János úgy értékelte, a Jobbik katasztrofális állapotban van: a tagság jelentős része kilépett, polgármestereinek fele, sok önkormányzati képviselője távozott, „elüldözték” a párt legnépszerűbb női politikusát, Dúró Dórát és „rengeteg értékes embert”.

„Bocsánat, de én nem kurvának álltam! A Nemzet ügyeiben nincs és nem is lehet alku!”

– fogalmaz a Figyelő által idézett levélben a politikus.

Sajtóinformációnk szerint az sem elképzelhetetlen, hogy Volner, Apáti és Fülöp Dúró Dórával összefogva megalakítja majd a Mi Hazánk Mozgalom képviselőcsoportját a Parlamentben.

Címkék: Jobbik, Volner János
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/60801/pics/lead_800x600.jpg
Jobbik,Volner János
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-10-07 00:46:54
A JOBBIK mélyrepülése csak kizárólag azoknak a polgártársainknak okozhattak meglepetést, akiknek halvány, segéd fogalmuk sincs a magyarországi ellenzéki pártviszonyokról, és a pártvezetők mindennapi acsarkodásáról.
Sorban esnek széjjel ezek a hitelüket vesztett pártocskák, de ez természetesen legyen az ő gondjuk !!!
Mi kérjük ki a következő kávét !!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Kilépett a Jobbikból Vona Gábor

2019.10.29. 14:55
Tavaly a választásokat követően Vona Gábor lemondott pártelnöki tisztségéről, most pedig a pártból is kilépett.

Kegyeletsértése miatt lemondásra szólítja fel Stummer Jánost a Mi Hazánk

2019.10.24. 14:55
"Forogjanak csak a sírjukban azok, akik nem értik a mi korunkat, akik nem értik a mi korunk kihívásait!" - erre a súlyosan kegyeletsértő …

Boros Bánk Levente: Az ellenzék drámája, hogy sok az eszkimó, és kevés a fóka

2019.02.24. 10:05
Márki-Zay tökéletes paraszt Soros sakktábláján! A párt nélküli politikusok gyülekezeteként tekint az elemző a vásárhelyi …

Továbbra is utcahosszal vezet a Fidesz-KDNP

2019.02.05. 14:50
A kormánypártok népszerűsége stabil, kiemelkedően magas, az év legnagyobb vesztese a Jobbik – mérte a Nézőpont Intézet.

Újra erőszakos rendbontók balhéztak a Kossuth téren

2018.12.13. 21:05
Többórányi vonulás után a Kossuth térről a Kossuth térre érkezett vissza pár ezer tüntető. Csütörtök estre is kitört a balhé: füstgránáttal és petárdákkal dobálták a …

Hasít a Fidesz – hárommillió szavazó a kormánypárt mellett

2018.12.04. 09:15
Két százalékkal növekedett a kormánypártok szavazóinak aránya októberről novemberre, a Jobbik tábora pedig ugyanennyivel csökkent – ezt mérte a Nézőpont Intézet.

Lemond mandátumáról Szávay István

2018.12.03. 12:40
Nem kívánja hátráltatni a Jobbik munkáját, ezért lemond a parlamenti képviselői posztjáról - erről maga Szávay István számolt be a Facebook-oldalán. 

Méltatlanság miatt karcsúsodik a Jobbik Csongrád megyében

2018.11.27. 05:25
A szétesőben lévő párt elveszített egy mandátumot a Csongrád Megyei Közgyűlésben, mivel összeférhetetlenségen kapták makói képviselőjét.

Haláltusa – az MSZP útján jár a Jobbik

2018.10.09. 08:45
A politikai lemorzsolódás miatt a párt egy pillanat alatt elveszítheti szavazóit – véli az elemző.

Volner János kurva és biodíszlet sem akar lenni

2018.10.05. 12:00
A Jobbik alelnökének egyáltalán nem tetszik az irány, amerre pártja halad. Volnernek nem a néppártosodással van baja, hanem a Jobbik vezetésével, az LMP-vel és az egyre mélyülő Jobbik-LMP …

Ezeket a cikkeket olvastad már?