Blogolj!

Muszlim migránsokat terrorizál az Iszlám Állam Európában?

A szakértő szerint nincs ebben semmi meglepő, hiszen a Közel-Keleten pontosan ugyanez történt.

Illusztráció: pixabay.com

Anélkül, hogy mindenkit megbélyegeznénk, oda kell figyelni, hogy ne maradjon lehetőség terrorcselekmények elkövetésére – ezt nevezte Európa egyik legfontosabb biztonságpolitikai feladatának Gyarmati István.

A biztonságpolitikai szakértőt az M1 annak kapcsán kérdezte, hogy a görög rendőrség hétfőn cáfolta azon értesüléseket, amelyek szerint dzsihadisták vették át az ellenőrzést több görögországi menekülttáborban. Gyarmati István szerint nem valószínű, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet átvette volna a hatalmat a leszboszi Moria menekülttáborban, ám a görög hatóságok kijelentése csak azt jelenti, hogy nyilvántartott, a hatóságok előtt ismert terroristák nincsenek ott.

Arra a kérdésre, hogy miért saját sorstársaikat terrorizálnák a menekülttáborokban, Gyarmati István úgy válaszolt: az Iszlám Állam a Közel-Keleten is őket terrorizálta, a merényletek döntő többsége muszlimokat céloz – így az MTI.

A szakértő megjegyezte: Leszbosz az első állomás, ha valaki Törökországból az Európai Unió felé indul. Mivel nem tudnak továbbmenni, érthető, hogy feltorlódnak ott az emberek, jelenleg mintegy 9 ezren. Gyarmati István arra is figyelmeztetett: az EU-ban élő migránsok kisebb része politikai menekült, nagy részük illegálisan tartózkodik egy adott országban.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/61168/pics/lead_800x600.jpg
bevándorlás,EU,Görögország,iszlám,Iszlám Állam,migráció,migránsok,muszlim,terrorizmus
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Szájer elárulta, miért lett hazánk az unió fekete báránya

2019.06.25. 05:45
A Fidesz EP-képviselője rendesen odavágott a birodalomépítő Brüsszelnek.

160 Iszlám Állam-hívőről semmit nem tudnak a német hatóságok

2019.06.23. 20:10
Semmilyen adattal nem rendelkeznek a német biztonsági szervek a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet 160 olyan követőjéről, akik Németországból utaztak a …

A V4-ek megvédik a keresztény kultúrát, és nem kérnek Weberből

2019.06.21. 05:05
Az Orbán-kormány számára a legfontosabb, hogy a magyar emberek által szabott irányt erősen képviselje az Európai Unióban.

Káoszba fulladt az uniós vezetők választása

2019.06.21. 05:00
Ahogy az várható volt, nem született megállapodás a tisztújításról a brüsszeli EU-csúcson. A szereplők természetesen egymásra mutogatnak. Manfred Weber bukása elkerülhetetlennek látszik.

Közös jelölteket támogatnak a V4-ek az uniós tisztségekre

2019.06.13. 14:45
A Visegrádi Négyek miniszterelnökei erről budapesti megbeszélésükön egyeztek meg.

Orbán Viktor: számítok önökre vasárnap! (videó)

2019.05.26. 05:00
A miniszterelnök szerint a kormánynak nagy szüksége van az erős választói felhatalmazásra, mert kemény európai csaták és fontos döntések előtt állunk.

A biztonságunk a tét az EP-választáson

2019.05.26. 04:55
A migránskvóta ugyanis hívószó a bevándorlók számára, miként az is, ha az EU nem képes kiutasítani a menekültstátusra nem jogosultakat, a beilleszkedni képteleneket.

Kocsis Máté: éleslövészet van, célkeresztben a jövőnk!

2019.05.25. 08:00
Nincsen felesleges szavazat május 26-án, hiszen óriásit téved, aki azt hiszi, hogy Orbán Viktornak már kellő felhatalmazása van az európai vitákban. A bevándorlás …

Döbbenet: robbanás rázta meg Lyont

2019.05.24. 18:55
Újabb terrortámadás zaklatja fel Európát: csomagba rejtett bomba robbant a francia nagyvárosban. Úgy tűnik, ezúttal legalább halálos áldozatok nincsenek.

Orbán: a politikai baloldal tönkreteszi Európát

2019.05.24. 09:30
A német–francia tengelyű Európa korszaka lejárt. Franciaország, Németország és a visegrádi államok, így néz ki Európa új geometriája – mutatott rá a Bildnek adott interjúban a magyar …

Ezeket a cikkeket olvastad már?