Blogolj!

Te is lehetsz Dr. Csont!

Oké, kiteszem a gyereket péntek reggel a sulinál és van kb. 6 órám kitalálni: mit csináljunk majd aznap délután, meg szombaton meg vasárnap. Tévé nem játszik, haverokkal nem akar lógni, a múzeum kamaszkorban kétesélyes, mint a balett, a táncház meg csak esti program, szóval ott a kérdőjel.

Hova, miért, mikor? Ja, és legyen különleges!

Gondolom nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Meg azzal sem, amikor a több órás izzasztó agyalás és guglizás után egy egyszerű „nem érdekel”, vagy „most komolyan?” a válasz.

A többség feladja, marad a sztereotípiáknál – nem tagadom, én is elcsábultam egyszer-kétszer a könnyebb ellenállás irányába -, és pont nem történik semmi ezen a hétvégén sem. Pusztán lustaságból.

Pedig egy gyerek akarja a közös programot, csak kitalálni „nem ér rá”.

Így aztán az ember bújhat hatszáz programajánló oldalt, s mire összepakolgatja - a később esetleg leszavazandó – hétvégi programsort, fáradtabb, mint az esküvőjén, amikor arról szólt a vita, hogy Öcsi bácsiék most Lili mamáék, vagy Jenőék mellé üljenek. Akinek volt ilyen, az tudja, hogy miről beszélek!

Ezért aztán úgy döntöttem, hogy leegyszerűsítem az életem és – szégyen, vagy nem – rákeresek a neten, milyen programok közül válogathatunk. Az egyik oldalon épp egy reklámot dob fel a monitorom. Nem szoktam végignézni, de ez jól indul, és a kíváncsiság is nagy úr. Meg családról szól. Hátha súg. Sárga kocsi, még poén is van benne. Nem rossz. A családok évéről szól.

Nézzük.

Nézzük a webet.

Családok éve: súgónak sem rossz. Bepötyögöm, hogy www.csaladokeve.hu és lám egy egész programkavalkád zuhan a kijelzőre.

Van itt az országból minden - barlangi koncert, meg Országos Könyvtári Napok (Miskolctól Kunszentmártonig) -, de az én gyerkőceimet mostanában csak a  környékbeli események érdekelik. De semmi baj, ebben sincs hiány.

És végre a lányomat is meglephetem, mi több felvághatok előtte! A DVD-gyűjteményben Booth ügynök sztorija hullik ki elsőként a sorozatok közül. Az vezeti a toplistát – mármint a főszereplő antropológus munkája - válaszként, amikor érkezik a menetrendszerű kérdés: „mi leszel, ha nagy leszel”. Nos, ez most kézzel foghatóvá válik. A Magyar Természettudományi Múzeumban antropológusok mutatják be a koponyák vizsgálatát és mesélnek arról, hogy miket lehet megtudni belőlük. Így aztán mindenki – de legfőképpen a lányom - Dr. Temperance Brennan, azaz Dr. Csont lehet és olvashat olyan jelekből, amelyek eddig csak a fantáziájukban léteztek. Ez így rendben van. Nem általános, elcsépelt programötlet, hanem valóban különlegesség! Mi több: lányom esetében még személyre is szabott.

Ha bejön, akkor megyek tovább, mert a forrás megvan. És még az sem kizárt – sőt! -, hogy elcsábítom őket egy másik programra, ami engem érdekel igazán: a miskolci Kohászati Gyűjtemény épületében testközelből nézhetem, miként lesz egy darab fémből, mondjuk egy bögre. Már csak a feleségemnek meg a fiamnak kellene valami. De lesz, mert van egy hetem. Meg egy jó weboldalam a netem.

(A bejegyzés az EMMI támogatásával készült.)

 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/61322/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Tizenhat fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.07.07. 09:35
Tizenhat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4205 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Elképesztő, hogy a baloldal beszél az idősotthonok védelméről!

2020.07.06. 16:45
A Fidesz közleményben reagált Korózs Lajos (MSZP) azon elképesztően pofátlan nyilatkozatára, melyben a kormányt szólítja fel arra, hogy tegye biztonságossá az …

Orbán Viktor: Új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok

2020.07.06. 16:00
Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnökének a párt választási győzelméhez; …

Hat fővel emelkedett a fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt

2020.07.06. 09:10
Hat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4189 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Közel 300 határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

2020.07.06. 07:55
Nincs megállás a migránsok számára: 273 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig hazánkban.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

A Fidesz megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét

2020.07.05. 19:15
A Fidesz-KDNP a 2021-es központi költségvetés elfogadásával a válságos idők ellenére is biztosítja a 13. havi nyugdíj visszaépítését, megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét – mondta …

Jön egy kis lehűlés, de aztán ismét megsülünk

2020.07.05. 16:20
A jövő hét elején hűsölhetünk egy kicsit, azonban csak egy rövidke felüdülésre számíthatunk, ugyanis aztán ismét izzíthatjuk a ventilátorokat.

Ezeket a cikkeket olvastad már?