Blogolj!

Blogstar kávéház

Elégtétel

Listázott pártfunkcionáriusok.

Nyilvános adatbázis készült az egykori pártfunkcionáriusokról, háromezer személy adatai kerültek fel egy honlapra – a Népszava Online szerint az Orbán-rendszerben sem létezhet kollektív felelősség, hanem mindenki személyes felelősségét kell majd vizsgálni.

„Jó észben tartani, hogy Gulyás ezt egy olyan demokráciában beszél embertelen rendszerekről, amelyben a kormány: kriminalizálja a hajléktalan életformát, ahogy Kádár-rendszerben a munkakerülőnek tartott személyekkel tették; bűnözőként kezeli a menekülteknek alamizsnát, jogsegélyt nyújtó civileket; egyetlen nap alatt felszámolja százezrek előtakarékossági és otthonteremtési terveit. Ahol a miniszterelnök március 15-én, választások előtt azzal fenyegeti az ellenzéket és a Fidesz kritikusait, hogy elégtételt vesz majd rajtuk. Ahol a miniszterelnök szerint azok, akik a migránsoktól rettegve rongálnak és fenyegetőznek, csak határozottan és érthetően fejezik ki véleményüket – és ez helyes. Ezek után csak még igazabbnak tűnik a kancellária miniszter megállapítása, hogy kollektív felelősség nem létezik.”

Kormányzati honlapon listázzák a volt pártfunkcionárusokat

Nyilvános adatbázis készült az egykori pártfunkcionáriusokról, háromezer személy adatai kerültek fel egy honlapra. A kancelláriaminiszter szerint „az embertelen rendszereket emberek működtették", ezért személyes felelősségük megkerülhetetlen. A Párt -Állam-Párt néven működő adatbázis jelenleg 3000 ezer funkcionárius és 1500 testület és szervezeti egység adatait tartalmazza, és később is folyamatosan bővülni fog.

Kizsákmányolás

A kommunista jövő építése.

Che Guevara, Fidel Castro, Refugees welcome, a kapitalizmus lebontása és kommunista jövő – az Európai Parlament szélsőbalos képviselőcsoportjának folyosója vérbeli forradalmi-akcionista poszterekkel van teleaggatva a Mandiner.hu helyszíni riportja szerint.

„A legmeghökkentőbbnek mégsem ezeket találtuk, hanem azt, hogy pár képviselő még európai parlamenti keretek között is a kapitalizmus lebontását és egy kommunista jövő építését szorgalmazza: a Portugál Kommunista Párt információs táblái például arról beszélnek, a szocializmus 'a jelenben és a jövőben is szükséges'. Egy másik táblán ez áll: – Az emberiségnek szocializmusra van szüksége. Az emberiség jövője nem alapulhat kizsákmányoláson, elnyomáson, szegénységen, igazságtalanságon és háborún. Az emberiség jelene és jövője saját évezredes álmának beteljesítésén múlik: a felszabadításon, a békén, a társadalmi progresszión és az igazságon a szocializmus és a kommunizmus keretein belül.”

Illés Gergő: Nézegessen komcsi propagandát az Európai Parlamentben! | Mandiner

Che Guevara, Fidel Castro, Refugees welcome, a kapitalizmus lebontása és kommunista jövő - az Európai Parlament szélsőbalos képviselőcsoportjának folyosója vérbeli forradalmi-akcionista poszterekkel van teleaggatva. Fotóink Brüsszelből. Sokszor hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a főbb mainstream politikai pártcsoportok mellett egy kisebb jelentőségű, szélsőbalos tömörülés is ül az Európai Parlamentben.

Építkezés

A Jobbik csontvázai.

A Hirado.hu szerint továbbra is áll a bál az ellenzéki pártnál: Toroczkai László, a kizárt egykori alelnök azt mondta: „nagyon sok csontváz van még a Jobbik szekrényében”.

„A Kossuth Rádiónak nyilatkozó politológus szerint a Jobbik olyan súlyos gondokkal küzd, amelyeket a közeljövőben biztosan nem tud megoldani. Farkas Örs szerint a pártból kilépnek a legnépszerűbb politikusok, a pártot annyian hagyják ott, hogy lassan újra kellene építeni a tagságot, ráadásul a pártkasszát továbbra is egy több százmilliós Állami Számvevőszék bírság terheli.”

„Sok csontváz van még a Jobbik szekrényében"

Toroczkai László, a pártból kizárt, egykori alelnök azt mondta: „nagyon sok csontváz van még a Jobbik szekrényében". Ez egybecseng azzal, amit kedden Volner János, a pártból frissen kilépett alelnök mondott, vagyis, hogy vannak kétes ügyei a Jobbiknak, amelyeket eddig a közvélemény nem ismert, de mostantól jöhet, aminek jönnie kell.

Forróság

Galilei változó igazsága.

Galileo Galilei tisztában volt azzal, hogy a Föld kering a nap körül, és nem fordítva, ahogy azt akkoriban állították: egy eddig elveszettnek hitt levél tárja fel, hogyan próbálta meg az itáliai természettudós becsapni az inkvizíciót – írja az Origo.hu.

„Galilei azzal magyarázta az abban foglaltakat, hogy az írását rosszul fordították, és megváltoztatták annak érdekében, hogy ellenségei eretnekséggel vádolhassák őt. Az ellene felhozott vádakat azzal hárította el, hogy megmutatta az inkvizíció bíráinak a levél eredeti változatát. Valójában azonban Galilei maga írta mindkét levelet, és amikor forróvá vált a talpa alatt a talaj, gyorsan 'megváltoztatta az igazságot'. Az újonnan felfedezett dokumentum, a londoni Királyi Társaság könyvtárában most felbukkant levél is ezt bizonyítja.”

Elveszett levél leplezi le Galilei nagy átverését

Galileo Galilei tisztában volt azzal, hogy a Föld kering a nap körül, és nem fordítva, ahogy azt akkoriban állították. Épp ezért tudta azt is, hogy ez egy igen veszélyes állítás, amivel nem árt vigyázni. Most egy igen hosszú, és eddig elveszettnek hitt levél tárja fel, hogyan próbálta meg az itáliai természettudós becsapni az inkvizíciót.

Titok

Szulák Andrea humora.

A változókorról és a szerelemről beszélget a Lokál az 54 esztendős színésznővel, aki most a Menopauza című musicalre koncentrál.

„Hazudnék, ha letagadnám a koromat, hiszen bárki utánanézhet az interneten. Sohasem csináltam belőle titkot. Ebből kiszámítható, hogy a darab témája, a menopauza engem is érint. Igyekszem mindezt méltósággal és humorral megélni, aki ismer, amúgy is tudja, hogy a humor eléggé karakteres oldalam – árulta el a színésznő, aki a sok rohangálásnak és táncpróbának köszönhetően még mindig remek formában van.”

Humorral üti el a változókort Szulák Andrea

Szulák Andrea 3 évvel ezelőtt vált el gyermeke édesapjától, s azóta főleg kislányára, Rozinára, és a munkájára koncentrál, azon belül is kiváltképp a Menopauza című musicialre. A Lokál így Andit is a változókorról kérdezte, de a szerelemről is szó esett.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/62063/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Szombaton nyitnak a budapesti strandok

2019.04.26. 09:30
Az idei strandszezonban április 27-én elsőként a Palatinus, Dagály és a Paskál fürdők nyitnak ki.

Blogstar kávéház

2019.04.26. 04:35
Bevándorláspárti Sziget Fesztivál, az ellenzék negatív lendülete, drámai stadionkatasztrófák, a kanyaró világhódítása és Singh Viki ünnepi masszázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?