A hatos lottón nem vitték el a főnyereményt
Nyerőszámok: 6 (hat), 17 (tizenhét), 22 (huszonkettő), 25 (huszonöt), 41 (negyvenegy), 43 (negyvenhárom). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 60 darab, nyereményük egyenként 290.135 forint; 4 találatos szelvény 2.780 darab, nyereményük egyenként 6.260 forint; 3 találatos szelvény 44.570 darab, nyereményük egyenként 1.520 forint.
Blogolj!

Családbarát önkormányzatokat díjaztak az Országházban

Idén harminc önkormányzat vált családbaráttá, azaz a Családbarát Önkormányzat 2018 Díjában részesülhettek. Az ünnepélyes díjátadóra a Parlament Vadásztermében került sor.

Békés együttélés

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kezdte a beszédek sorát, melyben kifejtette, hogy itt nem elsősorban a díj, hanem maga az elkötelezettség a fő motivációs erő, amit külföldi példákon keresztül lehet gazdagítani.  

„Olyan Magyarországot és Európát építenek, ahol a családok otthon érezhetik magukat” – fejtette ki az elismerés mögött húzódó fő gondolatot. Mint mondta:

békés egymást támogató közösség kialakítása a cél, aminek kapcsán  a „generációkat kell együttműködésre sarkallni.

Rávilágított arra, hogy manapság már egyre népszerűbb a családbarát jelző, és már reklámértékkel is bír, ugyanis egyre több olyan étterem, fesztivál, munkahely vagy akár szálloda is van, ami a családbarát gondolat mentén alakítja programjait, felépítését.

Család, mint érték

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke emlékeztetett arra, hogy a 2006 óta létező díj mára már megújult, és egy szünet után a Családok Évében új formában adnak át. Ahogy a családban, úgy az önkormányzatok között is fontos az együttműködés, hiszen ezt az alapvető értéket mindig előtérbe kell helyezni, és ápolni kell. A NOE honlapján lehetőség is van arra, hogy a települések bemutatkozzanak, és megismerjék egymás családbarát programjait.

Pogácsás Tibor Önkormányzati Államtitkár kiemelte, hogy több mint harminc év munka van a program hátterében, és ahogy az évek száma, úgy a családbarát települések száma is egyre csak növekszik. Ebből is érzékelhető, hogy a család a legfontosabb értékrend, intézmény, és ez sok helyen olyan magától értetődő, hogy sok településen nem is tudatosul a helyiekben, hogy bizony családbarátoknak minősülnek. Ezért fontosak a pályázatok, mert ott egy tudatos és átgondolt programot láthat mindenki.

Fontos a családok életminősége

A díjátadó meghívott vendége volt Luciano Malfer, az Agenzia per la Famiglia igazgatója, aki az olasz modellt, a trentói példát mutatta be. Elmondta, hogy ahogy itthon, úgy Olaszországban is demográfiai válság van, aminek megváltoztatásához szemléletváltásra van szükség, hiszen a család egyfajta erőforrást jelent. Emiatt pedig nagyon is fontos a családok jóléte. Ezzel kapcsolatban pedig kidolgoztak egy minősítési rendszert, amivel szervezeteket minősítenek. Figyelembe veszik, hogy az adott termék, vagy szervezet mennyire családbarát, így kapják meg a minősítést. Malfer azt is hangsúlyozta, hogy a közbeszerzések esetében is fontos szempont, hogy egy adott cég, szervezet mennyire családbarát, mert azok több pontot kapnak.

A Családbarát Önkormányzat 2018 Díjat idén a 44 pályázóból 30-an vehették át három kategóriában: a budapesti önkormányzatok, az 5000 fős, vagy annál kevesebb lélekszámú települések és az 5000 fő feletti teleülések.

A nyertesek:

Budapesti önkormányzatok:

II. kerület

III. kerület

IV. kerület

V. kerület

VIII. kerület

XIII. kerület

XVI. kerület

XVIII. kerület

5000 fő alatti települések:

Alsózsolca

Csopak

Geszteréd

Kásád

Mórahalom

Újkígyós

5000 fő feletti települések:

Ajka

Békéscsaba

Budaörs

Csömör

Debrecen

Eger

Hajdúnánás

Kecskemét

Makó

Nagykovácsi

Nyíregyháza

Orosháza

Ózd

Paks

Szekszárd

Szolnok

(fotók: csalad.hu)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/62143/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Csalábarát Önkormányzat 2018 Díj,család,díj,parlament
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?