Blogolj!

A kocsmában köt ki a hajléktalanoknak adott pénz

Ezt állítja Gémesi György, Gödöllő polgármestere, aki éppen ezért arra kéri a helyieket, hogy ne adjanak ételt és pénzt az utcán élőknek.

Fotó: MTI

Hétfő óta törvény tiltja az utcán élést Magyarországon, az új jogszabály értelmében nem csak az önkormányzatok által kijelölt területeken nem tartózkodhatnak hajléktalanok, hanem semmilyen közterületen sem. Kedden Gödöllőn állították elő a törvény első megszegőjét, szerdán pedig már bíróság elé is állították. A hatóságoknak háromszor kell figyelmeztetnie a hajléktalanokat, mielőtt előállítják őket a jogtalan utcán élés miatt, Gémesi György szerint pedig elsősorban most az a hajléktalanok és az őket védő pártok és szervezetek legnagyobb problémája, hogy vannak szabályok, amelyeket be kell tartani.

Az előállított gödöllői hajléktalant 20 ezer forintos szabálysértési bírság befizetésére kötelezte a rendőrség és a helyi hajléktalanszálló vezetője szerint büntetéséig a szállón lakott, nappal pedig a melegedőben ellátást is kapott.

A gödöllői polgármester szerint akik nem hajlandóan tudomásul venni, hogy vannak szabályok, azoknak a megfelelő jogszabályok alapján a rendőrségi intézkedések alá kell vetniük magukat, a gödöllői lakosoktól pedig azt kéri, ne vigyenek ennivalót és ne adjanak pénzt sem a hajléktalanoknak, mert az a kocsmában köt ki, bort vesznek belőle, az utcán való életvitelszerű tartózkodás pedig olyan közegészségügyi problémákat jelenthet, amiket senki sem akar.

Gémesi arról is beszélt videójában, hogy a városban kiváló szakemberek várják azokat a hajléktalanokat, akiknek segítségre van szükségük. Az előállított hajléktalan, aki egykor mérnök volt, korábban arra panaszkodott, azért nem megy hajléktalanszállóba, mert ott rendszeresek a konfliktusok, verekedések és előfordult már, hogy meg is lopták.

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/62395/pics/lead_800x600.jpg
Gödöllő,hajléktalan
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-10-21 09:44:25
Bocsánat, van pici hiba a szövegben:
Helyesen:
" .......nem kedvelem, de speciel abban IGAZA VAN, hogy ......."
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-10-21 09:03:54
Gémesi Györgyöt - különösen az utóbbi időben képviselt politikája miatt - egyáltalán nem kedvelem, de speciel abban, hogy ha már vannak (éppen aktuális, jó) szabályok, törvények, akkor azokat maradéktalanul be is kell tartani.
Senkinek sem jó, ha a hajléktalanok az utcán élnek, ezért nem is értem igazán, hogy az úgynevezett "jogvédők" mi ellen harcolnak olyan ádáz módon !!!!
Csak nem a zsigeri kormány és Orbán Viktor ellenesség a fő motiváció ?!
N O R M Á L I S ?!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Mentőkocsikkal szállítják el a hajléktalanokat az utcákról

2018.10.13. 16:40
Hétfőtől rend és tisztaság lesz a fővárosban és a nagyobb településeken is – hajléktalanszállókra viszik a fedél nélkül élőket.

Gémesi György: A tisztesség nem jobb-, vagy baloldali érték

2017.05.11. 11:00
Az MDF meghatározó politikusaként ismerhettük meg a rendszerváltás után Gémesi Györgyöt, aki 1990 óta Gödöllő polgármestere is. Az első kormánypártnak ma már nincs …

Ezeket a cikkeket olvastad már?