Blogolj!

Blogstar kávéház

Kopogtatás

A kerítés ajtaja.

A 168 Óra Online rákérdez Böjte Csaba ferences rendi szerzetesnél, mit gondol a határkerítésről, aki elmondja, miért tartja ministránsoknak a magyar politikusokat.

„Amikor az árva gyerekeket beengedjük a házainkba, egyúttal be is fogadjuk őket. Menekülteket is csak akkor engedhetünk be Európába, ha képesek vagyunk befogadni, azaz integrálni őket. És csak annyit, ahánnyal tényleg képesek vagyunk törődni-foglalkozni. Különben nagy baj lesz. Én hiszem, hogy mindenkit lehet integrálni, de azt is tudom, ez borzasztó nehéz és lassú folyamat. A kunokat is sikerült integrálnunk, de csak véres és hosszú küzdelem után. Ezért azt mondom, szükség van a kerítésre, de egy hatalmas ajtót kell rajta nyitni, hogy mindenki kopogtathasson és bejöhessen rajta, aki tényleg szükséget szenved.”

Nem kell folyton nyafogni - Böjte Csaba: Szükség van a kerítésre, de egy hatalmas ajtót kell rajta nyitni

A szeretet nem jutalom, hanem orvosság: nem annak kell belőle többet adni, aki megérdemli, hanem annak, aki rászorul - mondja a 168 Órának Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, katolikus pap. Annak apropóján beszélgettünk, hogy idén lett 25 éves az általa létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány, amely eddig hatezer árva gyereket nevelt fel Erdélyben.

Lapozás

Kódrendszerek átjárása.

Nem igaz, hogy nem olvasnak a mai gyerekek – erről vall Fegyverneki Gergő, a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium magyar-média szakos tanára a Mandiner.hu-nak.

„Sokan szeretik még azért a hagyományos nyomtatott könyveket, akár órán a pad alatt is bele-belapoznak nem kötelező olvasmányokba, másrészt rengeteg klipet, képregényt vagy mémet néznek. Ez is egyfajta olvasás, és többfele virágzik a slam poetry, a blogolás vagy a vlogolás. Kérdés, hogy irodalomtanárként hajlandóak vagyunk-e ezek felé nyitni, vagy hétköznapi, akár saját emberi példákat bevinni irodalomórára, hogy ezek felől szólaltassuk meg a nagy klasszikusokat. A legfontosabb küldetése a 21. századi magyartanárnak ezért, hogy hidat építsen a Gutenberg-galaxis és a digitális univerzum között, folyamatos átjárást biztosítva egyik kódrendszerből a másikba, mintegy kulturális párbeszédet létrehozva a különféle kultúrahordozók (nyomtatott regény, film, blog) között.”

Nem igaz, hogy nem olvasnak a mai gyerekek - Fegyverneki Gergő a Mandinernek | Mandiner

Mit csináljunk Jókaival? Hová tegyük a Bánk bánt? Mennyire szeretnek olvasni a mai gyerekek? Hogyan fejleszthető a diákok érzelmi intelligenciája? Ezekről is beszélgetünk Fegyverneki Gergő magyartanárral, aki úgy véli, hogy minden pedagógus kicsit influencer, kicsit meg Kőnig tanár úr az Abigélből. Szó esett a pedagógus portfólióról is, amelyet szerinte felesleges démonizálni.

Faragás

Botrányos sztártemetések.

Hírességek temetésén is akadtak már kínos, kellemetlen pillanatok, ezekből elevenít fel párat az Origo.hu.

„Legutóbb Aretha Franklin temetése fulladt kis híján botrányba, a család ugyanis kiakadt az egyik búcsúztató, Jasper Williams beszédén, szerintük eléggé ízléstelen volt. A lelkész többek között arról prédikált, hogy egy fekete nő egyedül nem tud férfit faragni egy fiúból, ami azért volt különösen kellemetlen, mert a legendás énekesnő négy fiút nevelt fel egyedül.”

Tapizás, veszekedés, lesifotó - sztártemetések kínos pillanatai

A temetésért felelős püspök letapizta a fiatal énekesnőt, valaki eladta a halott sztár nyitott koporsós fotóját egy bulvárlapnak, egy híres fellépőnek pedig egyszer csak vörösesbarna lé kezdett el csorogni a combján a búcsúztató közben. Sztárok temetésén is akadtak már kínos, kellemetlen pillanatok, ezekből elevenítünk fel párat.

Biztonság

Több mint hercegnéi testőrség.

Nem gondolná, ki vigyáz Meghan hercegné testi épségére – így a Blikk Online.

„Meghan Markle testőre csupán pár hónapja ügyel a hercegnő biztonságára, a hercegi pár ausztrál útján végig fogja kísérni őket. A csinos szőke biztonságinak az a fő feladata, hogy távol tartsa a kéretlen rajongókat a hercegnétől. Az ausztrál körút folyamán elég elfoglalt lesz majd, hiszen 16 nap alatt 76 hivatalos eseményen vesz részt a pár. A királyi családban bevett szokás, hogy a nőtagokra vigyázó biztonsági csapat egyik tagja nő, állítólag Katalin hercegné szoros kapcsolatot ápol a rá vigyázó hölggyel.”

Nem gondolná, ki vigyáz Meghan hercegné testi épségére

Kiderült, ki vigyáz Sussex hercegnőjének biztonságára. Talán sokan nem gondolnák, de a királyi család nőtagjaira általában női rendőrök vigyáznak. Meghan Markle tesőre csupán pár hónapja ügyel a hercegnő biztonságára, a hercegi pár ausztrál útján végig fogja kísérni őket. A csinos szőke biztonságinak az a fő feladata, hogy távol tarsa a kéretlen rajongókat a hercegnétől.

Angolkeringő

Tovatűnő nemzőképesség.

Sötét és aggasztó képet festettek a férfiak termékenységéről és az emberiség jövőjéről egy nemrég tartott denveri konferencián, de mit jelent mindez hazai viszonylatban és a mi a helyzet a magyar férfiakkal? – ezt járja körül a Zoom.hu.

„Papp szerint a férfi meddőség mögött számtalan tényező állhat. Ilyen például a globális kemizáció, amelynek során a bevitt élelmiszerekkel akaratlanul is ártó szereket juttatunk a szervezetünkbe, de a levegőminőség romlása miatt az iparosodás egésze rossz hatással van a termékenységre. Erre pedig rátelepszik a legnagyobb veszélyforrás maga az ember. A tömény alkoholok nagyon rossz hatással vannak a férfiak nemzőképességére, rendszeres fogyasztásuk túl sűrűvé teszi az eredetileg folyékony közeget, ami által a spermiumok mozgása élénkről egyfajta szomorú angolkeringővé redukálódik.”

A kályhán tartott here a magyar hímivarsejtek szomorú angolkeringője

A kályhán tartott here a magyar hímivarsejtek szomorú angolkeringője Sötét és aggasztó képet festettek a férfiak termékenységéről és az emberiség jövőjéről egy nemrég tartott denveri konferencián. Évente majdnem két százalékkal, generációnként pedig a felével csökken a nemzőképes férfiak spermiumszáma, illetve azon belül is a mozgóképes hímivarsejtek aránya.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/62459/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Szombaton nyitnak a budapesti strandok

2019.04.26. 09:30
Az idei strandszezonban április 27-én elsőként a Palatinus, Dagály és a Paskál fürdők nyitnak ki.

Blogstar kávéház

2019.04.26. 04:35
Bevándorláspárti Sziget Fesztivál, az ellenzék negatív lendülete, drámai stadionkatasztrófák, a kanyaró világhódítása és Singh Viki ünnepi masszázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?