Blogolj!

Tovább fogy az LMP – Meszerics is kilép

Elhagyja az LMP-t Meszerics Tamás, a párt európai parlamenti képviselője: nem kívánja követni a formáció új stratégiai irányát.

Fotó: atv.hu

Újabb vezető politikus távozik az LMP-ből Szél Bernadett és Hadházy Ákos, valamint a parlamenti frakciót faképnél hagyó Szabó Szabolcs után. Meszerics Tamás, a párt európai parlamenti képviselője is kilép – erősítette meg az Index vasárnapi értesülését az MTI-nek Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője.

Az Index szerint Meszerics Tamás levélben tájékoztatta elhatározásáról és annak okáról a párt elnökségét, és azt is közölte: hétfői hatállyal lép ki, kedden pedig a Facebookon hozza nyilvánosságra a döntést.

Meszerics Tamás úgy véli, a párt az elmúlt időszakban új stratégiai irányba állt, amit nem előztek meg jelentősebb politikai viták, ráadásul utolsó döntéseivel „komoly politikai kockázatot vállalt”. Ez olyan kockázat és olyan irány, amit „nem kívánok, de jó lelkiismerettel nem is tudnék védeni a nyilvánosság előtt” – írja az Index.

Az LMP egyébként szombati kongresszusán Keresztes László Lóránt mellé az ex-MSZP-s Demeter Mártát választotta női társelnökké, és a hírek szerint a Jobbikkal és a Momentummal való egyre szorosabb politikai együttműködésről is döntött.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/62510/pics/lead_800x600.jpg
Európai Parlament,LMP,Meszerics Tamás
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-10-23 00:38:03
Hát, normális ember már nem is tudja elviselni azt a rengeteg marhaságot, amit az LMP nevű gittegyletben nap, mint nap elkövetnek. Már lassan ők maguk sem tudják, hogy a megmaradt hat-hét tagjukból éppen kit zártak ki, vagy éppen kit függesztettek fel. Kinek van fegyelmije, és holnap még kinek lesz.
EGYSÉGBEN AZ ERŐ, ELVTÁRSAK (ÉS TÁRSELNÖKÖK) !!!!!
Majd az idő meg eldönti, hogy melyik volt a rosszabb megoldás:
Hogy megválasztották társelnöknek ezt a szerencsétlen "szökött" kommunistát, vagy ha nem !!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Infantilissá vált a bosszúszomjas magyar ellenzék

2019.07.14. 05:05
Elfogadhatatlan európai parlamenti viselkedéssel veszik semmibe a magyar választópolgárok döntését.

EU-tisztújítás: a szociáldemokrata David-Maria Sassoli lett az Európai Parlament elnöke

2019.07.03. 13:20
A várakozásoknak megfelelően az olasz szociáldemokrata David-Maria Sassolit választotta elnökévé az Európai Parlament (EP).

Kocsis Máté: éleslövészet van, célkeresztben a jövőnk!

2019.05.25. 08:00
Nincsen felesleges szavazat május 26-án, hiszen óriásit téved, aki azt hiszi, hogy Orbán Viktornak már kellő felhatalmazása van az európai vitákban. A bevándorlás …

Kövér: aljas és perverz, amit Brüsszel az európai fajtával tesz

2019.05.16. 05:05
A házelnök szerint ahelyett, hogy azon gondolkodna Európa, miként lehetne a családok biztonságát helyreállítani, tömeges lakosságcserével próbálja meg …

Brexit: Brüsszel nem kér a mogorva britekből

2019.03.03. 15:35
Nem halogatható sokáig a kilépés, ugyanis az EU sem akarja, hogy Nagy-Britannia részt vegyen a májusra kiírt európai parlamenti választásokon – állítja egy brit miniszter.

Kitűzte az EP-választás időpontját az államfő

2019.03.01. 13:25
Kitűzte május 26-ára az Európai Parlament magyar képviselőinek választását Áder János köztársasági elnök - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal a honlapján.

Orbán Viktor: Trump a mi emberünk!

2019.02.14. 06:35
A miniszterelnök szerint a legfontosabb feladat a családvédelmi akcióterv hét pontjának jogszabályokba foglalása.

Az EP-választás lehet a francia–olasz ellentét csúcspontja

2019.02.09. 16:20
A szakértő szerint a gall vezetés a hibás, mert többször szokatlanul sértően beszélt az olasz kormányról.

Diplomáciai háború robbant ki Párizs és Róma között

2019.02.09. 10:00
Egyre feszültebb a viszony, Franciaország hazahívta római nagykövetét – ilyen utoljára 1940-ben, a második világháború idején fordult elő. A háttérben az európai parlamenti …

Szigorú határellenőrzés nélkül nincs belső biztonság

2019.02.09. 06:20
Az Európai Parlament még a májusi választások előtt szeretne olyan visszafordíthatatlan intézkedéseket hozni, amellyel lehetővé tennék Európába a legális tömeges …

Ezeket a cikkeket olvastad már?