Blogolj!

Blogstar kávéház

Tüntetés

Felborult életek.

Már sorozatosak a tüntetések Boszniában, miután a helyiek megelégelték az illegális bevándorlók miatt kialakult helyzetet – írja a Hirado.hu.

„Boszniában sajátos a helyzet, mert a muzulmán bosnyákok másképp állnak a migrációhoz, illetve az érkező migránsokhoz, mint az országban élő horvátok és szerbek – fejtette ki Horváth József. Hozzátette azt is: az öböl menti országok jelentős összeggel támogatják a bosnyákokat és erős reiszlamizációs folyamat is indult a térségben. Horváth József közölte, az, hogy jelenleg Bosznia-Hercegovinán keresztül vezet a fő balkáni útvonal, részben annak is köszönhető, hogy a magyar–szerb szakaszt határzár védi, amin keresztül az illegális bevándorlók nem tudnak átjutni. A boszniai Bihácsra nagy számban érkező migránsokról a szakértő elmondta, a közvetlenül a horvát határ mellett fekvő városban ugyanakkor a helyiek megelégelték, hogy felborult az életük és veszélybe került a biztonságuk, ezért tüntetnek.”

A muzulmán bosnyákok másképp állnak a migrációhoz

Már sorozatosak a tüntetések Boszniában, miután a helyiek megelégelték az illegális bevándorlók miatt kialakult helyzetet. A legrosszabb állapotok Bihács környékén uralkodnak, ahol jelenleg több ezer bevándorló torlódik. A migránsok között folyamatosak az összetűzések; a hatóságok szerint már nem biztonságos arra a környékre menni, ahol a migránsok sátraznak.

Benchmark

Támogatott TAO-pazarlás.

Ha nem is milliárdos nagyságrendben, mint egyes a politikának kedves fociklubok esetében, de a kézilabda utánpótlásklubok is jelentős mennyiségű TAO-támogatást vehetnek fel évek óta. A Népszava Online utánanézett, hogyan gazdálkodnak a közforrásokkal.

„Az egyértelműen kitűnik az adatokból, a beadott és elbírált pályázatokból, hogy a bőséges TAO-források pazarló rendszert hoztak létre, amelyet az MKSZ által kiadott benchmark nemhogy szabályozna, de még szinte támogat is. Egy minden évben megpályázott és elnyert furgon, egy 11 darabos laptop-flotta szükségessége azért kapásból megkérdőjelezhető, de még a többi tételnél is világosan látszik, hogy a klubokat semmi nem ösztönzi arra, hogy takarékosan bánjanak a közpénzzel. Ha ugyanabból a mezből, melegítőből, kapuból vagy labdából simán igényelhetnek drágát is, mert jó eséllyel megkapják rá a pénzt, akkor miért is rendelnék meg az olcsóbbat?”

Laptopflotta, milliós gépek, krioszauna - mire költik a kézilabdában a közpénzt?

Ha nem is milliárdos nagyságrendben, mint egyes a politikának kedves fociklubok esetében, de a kézilabda utánpótlásklubok is jelentős mennyiségű taotámogatást vehetnek fel évek óta. Megnéztük, hogyan gazdálkodnak a közforrásokkal. „Mindenben elmaradunk a világ élvonalától" - idézte még tavaly decemberben a Nemzeti Sport Mocsai Lajost, miután a magyar női kézilabda válogatott 15.

Stressz

Tóth Andi pánikrohama.

A népszerű énekesnő nagyon nehezen viseli a stresszhelyzetet, előfordul, hogy pánikroham tör rá stresszes helyzetekben – derül ki az Origo.hu cikkéből.

„Az egyenesen a rémálma volt, amikor a Legbátrabb páros egyik játéka során egy ketrecbe zárva eresztették őket a víz alá. Sokkot is kapott, néhány pillanatra felakadt a szeme, mégis erőt vett magán. Tóth Andi számára nem ismeretlenek az ilyen rohamok. – Ez a stressz hatására előtörő pánikroham. A stressz idézi elő, felakad a szemem, habzik a szám, ezek pedig az epilepszia jelei. Az egyik idézi elő a másikat. Sajnos, többször voltam már ilyen helyzetben.”

Tóth Andi epilepsziás rohamokkal küzd

Az énekesnő nagyon nehezen viseli a stresszhelyzetet, előfordul, hogy pánikroham tör rá stresszes helyzetekben. Az egyenesen a rémálma volt, amikor a Legbátrabb páros egyik játéka során egy ketrecbe zárva eresztették őket a víz alá. Sokkot is kapott, néhány pillanatra felakadt a szeme, mégis erőt vett magán. Tóth Andi számára nem ismeretlenek az ilyen rohamok.

Segítség

Kulcsár Edina ötlettelensége.

Elzavarták otthonról az egykori szépségkirálynőt: nem tudja, mitévő legyen, rajongói segítségét kéri – így a Blikk Online.

„Ma kötelező kimenőre intett minket a család Csutival, hogy 1-2 órára menjünk el és csináljunk valamit kettesben. Én már csak olyan programokban tudok gondolkozni, ahova Medoxot is magunkkal vihetnénk, így egy kis segítséget kérnék. Nincs valami ötletetek, mit lenne érdemes csinálni? Csak a mozi jut eszembe – olvasható az egykori szépségkirálynő posztjában.”

Elzavarták otthonról Kulcsár Edinát, nem tudja, mitévő legyen

Teljesen megváltozott az élete az egykori szépségkirálynőnek, mióta világra hozta első gyermekét. A kis Medox akkora hatással van Kulcsár Edinára, hogy a szépségkirálynőnek már fogalma sincs, milyen közös programot szervezhetne férjével kettesben, így hát rajongóihoz fordult Instagram-oldalán. "Ma kötelező kimenőre intett minket a család Csutival, hogy 1-2 órára menjünk el és csináljunk valamit kettesben.

Változás

A plus size hódítása.

A Zoom.hu videójából kiderül: telten is lehet egy nő szép és sikeres: néhány éve még elképzelhetetlen volt, ma már egyáltalán nem furcsa, hogy nemcsak 34-es méretű, 180 centis lányok sétálnak végig a kifutón, hanem akár 44-es vagy 46-os méretekkel rendelkező modellek is.

„A plus size lányok megjelenésével beköszöntött változás sokat segít a nőknek abban, hogy elfogadják, nem feltétlen gond, ha nem a legkisebb méretű ruhát kell leakasztaniuk a polcról. Sőt, mára a plus size férfi modellek is megjelentek a kifutón. A Plus Models Agency két tulajdonosával, Erdős Jucival és Kozma Ritával, valamint Szuromi Mónika plus size modellel beszélgettünk önmagunk elfogadásáról és az önbizalomról.”

Magyar plus size modell: Igenis, telten is lehet egy nő szép és sikeres

Néhány éve még elképzelhetetlen volt, ma már egyáltalán nem furcsa, hogy nemcsak 34-es méretű, 180 centis lányok sétálnak végig a kifutón, hanem akár 44-es vagy 46-os méretekkel rendelkező modellek is. A plus size lányok megjelenésével beköszöntött változás sokat segít a nőknek abban, hogy elfogadják, nem feltétlen gond, ha nem a legkisebb méretű ruhát kell leakasztaniuk a polcról.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/62643/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Szombaton nyitnak a budapesti strandok

2019.04.26. 09:30
Az idei strandszezonban április 27-én elsőként a Palatinus, Dagály és a Paskál fürdők nyitnak ki.

Blogstar kávéház

2019.04.26. 04:35
Bevándorláspárti Sziget Fesztivál, az ellenzék negatív lendülete, drámai stadionkatasztrófák, a kanyaró világhódítása és Singh Viki ünnepi masszázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?