Blogolj!

Blogstar kávéház

Tüntetés

Felborult életek.

Már sorozatosak a tüntetések Boszniában, miután a helyiek megelégelték az illegális bevándorlók miatt kialakult helyzetet – írja a Hirado.hu.

„Boszniában sajátos a helyzet, mert a muzulmán bosnyákok másképp állnak a migrációhoz, illetve az érkező migránsokhoz, mint az országban élő horvátok és szerbek – fejtette ki Horváth József. Hozzátette azt is: az öböl menti országok jelentős összeggel támogatják a bosnyákokat és erős reiszlamizációs folyamat is indult a térségben. Horváth József közölte, az, hogy jelenleg Bosznia-Hercegovinán keresztül vezet a fő balkáni útvonal, részben annak is köszönhető, hogy a magyar–szerb szakaszt határzár védi, amin keresztül az illegális bevándorlók nem tudnak átjutni. A boszniai Bihácsra nagy számban érkező migránsokról a szakértő elmondta, a közvetlenül a horvát határ mellett fekvő városban ugyanakkor a helyiek megelégelték, hogy felborult az életük és veszélybe került a biztonságuk, ezért tüntetnek.”

A muzulmán bosnyákok másképp állnak a migrációhoz

Már sorozatosak a tüntetések Boszniában, miután a helyiek megelégelték az illegális bevándorlók miatt kialakult helyzetet. A legrosszabb állapotok Bihács környékén uralkodnak, ahol jelenleg több ezer bevándorló torlódik. A migránsok között folyamatosak az összetűzések; a hatóságok szerint már nem biztonságos arra a környékre menni, ahol a migránsok sátraznak.

Benchmark

Támogatott TAO-pazarlás.

Ha nem is milliárdos nagyságrendben, mint egyes a politikának kedves fociklubok esetében, de a kézilabda utánpótlásklubok is jelentős mennyiségű TAO-támogatást vehetnek fel évek óta. A Népszava Online utánanézett, hogyan gazdálkodnak a közforrásokkal.

„Az egyértelműen kitűnik az adatokból, a beadott és elbírált pályázatokból, hogy a bőséges TAO-források pazarló rendszert hoztak létre, amelyet az MKSZ által kiadott benchmark nemhogy szabályozna, de még szinte támogat is. Egy minden évben megpályázott és elnyert furgon, egy 11 darabos laptop-flotta szükségessége azért kapásból megkérdőjelezhető, de még a többi tételnél is világosan látszik, hogy a klubokat semmi nem ösztönzi arra, hogy takarékosan bánjanak a közpénzzel. Ha ugyanabból a mezből, melegítőből, kapuból vagy labdából simán igényelhetnek drágát is, mert jó eséllyel megkapják rá a pénzt, akkor miért is rendelnék meg az olcsóbbat?”

Laptopflotta, milliós gépek, krioszauna - mire költik a kézilabdában a közpénzt?

Ha nem is milliárdos nagyságrendben, mint egyes a politikának kedves fociklubok esetében, de a kézilabda utánpótlásklubok is jelentős mennyiségű taotámogatást vehetnek fel évek óta. Megnéztük, hogyan gazdálkodnak a közforrásokkal. „Mindenben elmaradunk a világ élvonalától" - idézte még tavaly decemberben a Nemzeti Sport Mocsai Lajost, miután a magyar női kézilabda válogatott 15.

Stressz

Tóth Andi pánikrohama.

A népszerű énekesnő nagyon nehezen viseli a stresszhelyzetet, előfordul, hogy pánikroham tör rá stresszes helyzetekben – derül ki az Origo.hu cikkéből.

„Az egyenesen a rémálma volt, amikor a Legbátrabb páros egyik játéka során egy ketrecbe zárva eresztették őket a víz alá. Sokkot is kapott, néhány pillanatra felakadt a szeme, mégis erőt vett magán. Tóth Andi számára nem ismeretlenek az ilyen rohamok. – Ez a stressz hatására előtörő pánikroham. A stressz idézi elő, felakad a szemem, habzik a szám, ezek pedig az epilepszia jelei. Az egyik idézi elő a másikat. Sajnos, többször voltam már ilyen helyzetben.”

Tóth Andi epilepsziás rohamokkal küzd

Az énekesnő nagyon nehezen viseli a stresszhelyzetet, előfordul, hogy pánikroham tör rá stresszes helyzetekben. Az egyenesen a rémálma volt, amikor a Legbátrabb páros egyik játéka során egy ketrecbe zárva eresztették őket a víz alá. Sokkot is kapott, néhány pillanatra felakadt a szeme, mégis erőt vett magán. Tóth Andi számára nem ismeretlenek az ilyen rohamok.

Segítség

Kulcsár Edina ötlettelensége.

Elzavarták otthonról az egykori szépségkirálynőt: nem tudja, mitévő legyen, rajongói segítségét kéri – így a Blikk Online.

„Ma kötelező kimenőre intett minket a család Csutival, hogy 1-2 órára menjünk el és csináljunk valamit kettesben. Én már csak olyan programokban tudok gondolkozni, ahova Medoxot is magunkkal vihetnénk, így egy kis segítséget kérnék. Nincs valami ötletetek, mit lenne érdemes csinálni? Csak a mozi jut eszembe – olvasható az egykori szépségkirálynő posztjában.”

Elzavarták otthonról Kulcsár Edinát, nem tudja, mitévő legyen

Teljesen megváltozott az élete az egykori szépségkirálynőnek, mióta világra hozta első gyermekét. A kis Medox akkora hatással van Kulcsár Edinára, hogy a szépségkirálynőnek már fogalma sincs, milyen közös programot szervezhetne férjével kettesben, így hát rajongóihoz fordult Instagram-oldalán. "Ma kötelező kimenőre intett minket a család Csutival, hogy 1-2 órára menjünk el és csináljunk valamit kettesben.

Változás

A plus size hódítása.

A Zoom.hu videójából kiderül: telten is lehet egy nő szép és sikeres: néhány éve még elképzelhetetlen volt, ma már egyáltalán nem furcsa, hogy nemcsak 34-es méretű, 180 centis lányok sétálnak végig a kifutón, hanem akár 44-es vagy 46-os méretekkel rendelkező modellek is.

„A plus size lányok megjelenésével beköszöntött változás sokat segít a nőknek abban, hogy elfogadják, nem feltétlen gond, ha nem a legkisebb méretű ruhát kell leakasztaniuk a polcról. Sőt, mára a plus size férfi modellek is megjelentek a kifutón. A Plus Models Agency két tulajdonosával, Erdős Jucival és Kozma Ritával, valamint Szuromi Mónika plus size modellel beszélgettünk önmagunk elfogadásáról és az önbizalomról.”

Magyar plus size modell: Igenis, telten is lehet egy nő szép és sikeres

Néhány éve még elképzelhetetlen volt, ma már egyáltalán nem furcsa, hogy nemcsak 34-es méretű, 180 centis lányok sétálnak végig a kifutón, hanem akár 44-es vagy 46-os méretekkel rendelkező modellek is. A plus size lányok megjelenésével beköszöntött változás sokat segít a nőknek abban, hogy elfogadják, nem feltétlen gond, ha nem a legkisebb méretű ruhát kell leakasztaniuk a polcról.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/62643/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.15. 04:55
A jogállamiság gyurmázása, augusztus 20-a bizonytalansága, a koronavírus mozgatórugója, a magyar postások lázadása és Tóth Andi szexi idomai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.14. 04:50
Angela Merkel lebegtetése, a Nemzeti Konzultáció hasítása, Hadházy Ákos fantomszervezkedése, a koronavírus-járvány ellentmondásai és Vasvári Vivien szerelmes lubickolása keddi online lapszemlénkben.

Tizenhárommal nőtt a koronavírusos megbetegedések száma

2020.07.13. 09:25
Ezzel 4247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nem halt meg senki az elmúlt huszonnégy órában, így az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3073-an pedig …

Kétszáz határsértő ellen kellett a rendőröknek intézkedniük a hétvégén

2020.07.13. 07:25
Nem unatkoztak a rendőrök és a katonák az elmúlt napokban sem, ugyanis csak péntektől vasárnapig 199 határsértőt csíptek el.

Blogstar kávéház

2020.07.13. 05:10
Lengyelország illiberalizmusa, a baloldal tudatos álhírgyártása, Angela Merkel politikai öröksége, a migránsok többlethalálozása és Fluor Tomi szerelmi villanása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?