Blogolj!

Orbán Viktor ünnepi beszéde a Terror Házánál (ÉLŐ)

Pintér M. Lajos
Két negatív szám szorzata mindig pozitív - így foglalta össze az 1956-os forradalom évfordulóján a magyar megmaradás különös misztériumát a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint Európában újra a veszélyes birodalmi gondolatok ütötték fel fejüket, síkra kell szállnunk a nemzeti büszkeség jövőjéért.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédéről élő közvetítést olvashattak portálunkon!

Az ünneplők a Terror Házánál várják a kormányfőt, akinek beszéde hamarosan kezdődik.

Orbán Viktort megelőzően Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója és Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanára szólt az egybegyűltekhez. Tízezres tömeg várja a miniszterelnököt, magyar és székely zászlókat lengetnek az egybegyűltek.

15.55-kor kezdődik Orbán Viktor beszéde, vastaps fogadja a miniszterelnököt!

Orbán Viktor: Válasszuk a nemzeti büszkeség jövőjét!

A matematika egyik tétele szerint két negatív szám szorzata mindig pozitív szám. Ha ezt a furcsa igazságot lefordítjuk a történelem nyelvére, kirajzolódnak előttünk a magyar história vezérvonalai. Vereségeket, áldozatokat, megtorlásokat hoztak szabadságharcaink, de ebből magyar megmaradás lett, ami igazi misztérium - kezdi Orbán.

A kommunista barbárság nyomása alatt atomjaira hullt a keresztény magyar kultúra 1956 előtt - idézi fel, hozzátéve: a baj végzetesnek tűnt. Fél évszázad előtt kétszer is elveszítettük Magyarország területének kétharmadát, a történelmi Magyarország szíve közepét pedig a kulturális megsemmisülés fenyegette 1956-ra.

Úgy folytatja: a magyar nem szerencsejátékos fajta, nem hazardírozik a hazájával, nem szívesen bocsátkozik kétes kimenetelű kalandokba, ha kell, remény nélkül is tud harcolni, de jobban szereti, ha a hősiesség és a józan ész is az ő oldalán áll. Ennek szellemében az 56-os szabadságharcosok ésszerű döntést hoztak. A szovjetek ugyanis kivonultak Ausztriából, a kommunisták egymást bicskázták, a Nyugat segítséget ígért. A biztos enyészet reménytelenségéből kitörve meg kellett próbálni, és meg is próbálták úgy, ahogy azt csak mi, magyarok tudjuk: halált megvető bátorsággal, rossz vitáinkat magunk mögé hajítva, teljes egységben, tiszta szívvel - mondja.

"Dicsőség a hősöknek!"

- üzeni.

1956-tól távolodva egyre kevesebben vannak az egykori résztvevők és tanúk - mutat rá a kormányfő. A pesti srácokból nagyapák lettek. De mi, amíg magyarok élnek a Földön, minden év október 23-án rájuk emlékezve összejövünk. 

Faludyt idézi: "1956 nekünk nem emlék és történelem, hanem a szívünk és gerincünk."

Magyarországon még 34 évig kommunista diktatúra volt, éltünk, ahogy tudtunk - mondja, hozzátéve: a diktatúrák rideg valósága visszanyesi az emberséget. De hálásak lehetünk az 56-os szabadságharcosoknak, hogy nem az emberi gyengeséget és meghasonlást, hanem a bátorság, a hősiesség és nagyság példáját kaptuk útmutatónak, ezért lehettünk a kommunista elnyomás alatt is büszkék hazánkra.

Orbán szerint mi magyarok tudunk a legszebben keseregni, elsiratni magunkat. Közben itt állunk 1100 évvel a honfoglalás, 1000 évvel a keresztény államalapítás után Európa egyik legrégebbi nemzeteként, túlélve megszállókat és megszállásokat. Ez a megmaradás egy igazi tőről metszett sikertörténet: a magyar történelem matematikája, hogy a sok-sok mínusz kiadott egy igazi pluszt.

A magyar megmaradás misztériuma megfejthetetlen, de okai között ott kell lennie a magyar hősiességnek - emlékezik Dobó Istvánra, Szondira, Zrínyire, Batthyányra, majd az önfeláldozó pesti srácokra. Ez utóbbiak az első moccanó reményre megmozdultak, hogy segítsenek: Magyarország magyar ország legyen. Ők soha semmit nem kaptak a hazától, de mindenüket odaadták érte, így ott a helyük a magyar hősiesség panteonjában - hangsúlyozza.

Orbán Viktor úgy folytatja, a rendszerváltás után végre úgy érezhettük: Európa mi vagyunk. A szovjetek távozása után azt hittük, megnyugodhatunk, összhangba került a történelmünk, kultúránk és világpolitikai helyzetünk. Megérkeztünk a szabad nemzetek családjába. Ám másként lett, 29 évvel a rab nemzetek kiszabadulása után az európai népek és mi, magyarok rég látott erőpróba elé nézünk.

Európát szerinte most saját maga sodorja veszélybe, nem külső katonai fenyegetés. A világ legsikeresebb kontinense lejtőre került, a bukás szélén táncol - elemez.

A kormányfő szerint az európai emberek egy-egy nemzet tagjainak születnek, Európa ezért a nemzetek hazája, nem olvasztótégely, ebben különbözik a többi földrésztől. Ki gondolta volna, hogy újra lábra kaphat az Európát többször romba döntő birodalmi gondolat? Ki gondolta volna, hogy mások mondják meg, kivel éljünk a hazánkban? - kérdezi.

Európát ugyanis nem az öntudatos nemzetek, hanem a birodalomépítési kísérletek vitték tévutakra. A birodalomépítési kísérletek és kísérletezők felelősek a huszadik századi szörnyű háborúkért, a tengernyi szenvedésért és a virágzó Európa többszöri feldúlásáért is

Kiemeli, Európa erejét ezzel szemben mindig is a nemzetek együttműködése adta. Mi, magyarok a nemzetek Európájához csatlakoztunk másfél évtizede Kohl vagy Chirac hívására. A birodalmaktól eleget szenvedtünk. Mindegyik jó alattvalót akart faragni belőlünk, nem értették, hogy van hazánk, aminek nem alattvalói vannak, hanem fiai. A helytartókat kiszagoljuk, elzavarjuk - jobb esetben...

Az európai hatalmasok lelkébe valahogy beveszi magát a birodalmi kísértés - mutat rá. Brüsszel ugyan nem Sztambul, Berlin vagy Bécs, onnan gyarmatokat igazgattak. Mi azonban nem vettük el senkinek a hazáját, és másnak sem fogjuk odaadni a miénket, ezt meg kell értenie Brüsszelnek.

Mert Brüsszelt azok uralják, akik európai birodalmat akarnak a szabad nemzetek szövetsége helyére. Olyan birodalmat, amit a brüsszeli bürokraták irányítanak, nem a népek által választott vezetők. Növekvő számban tűnnek fel más földrészekről és kultúrákból érkező katonakorú férfiak, akik saját képükre formálják az európai nagyvárosokat, miközben a terror a nagyvárosi élet részévé válik. 

Akik az EU-ból európai birodalmat akarnak formálni, mind bevándorláspártiak. Az európaiság mércéjévé tették a migránsok beengedését, és elvárják, hogy minden ország és nép haladéktalanul alakítsa magát multikulturálissá - állítja.

Orbán kifejti: ez az európai elit szándékosan nem védte meg a kontinenst a migránsáradattól. Ha a kis Magyarország meg tudta csinálni, ők is képesek lettek volna rá: nem a képesség hiányzott, hanem az akarat!

A miniszterelnök szerint a brüsszeli élcsapat és a migrációpárti vezetők esélynek és lehetőségnek tartják a migrációt, nem veszélynek: nemzeti gyökereitől elszakított Európát akarnak, ami Soros György paradicsoma lenne. Mint mondja, Európában már mindenki a májusi európai parlamenti választásra gondol, ahol eldől, merre fordul Európa szekere. Az európai népeknek most jövőt kell választaniuk, elő kell hívni azokat, akik a nemzetek Európájában, a szabad és erős Európában hisznek a globális kormányzással és ellenőrzéssel szemben - fogalmaz.

Kiemeli: hazánkról semmiféle birodalom vagy globális kormányzás kedvéért nem mondunk le. A hazaszeretetünket minden körülmények között erősítjük, hogy meg- és felszabadítson. Válasszuk a függetlenséget és a nemzetek együttműködését a globális kormányzással és ellenőrzéssel szemben. Utasítsuk el a globalizmus ideológiáját, és támogassuk helyette a hazafiság kultúráját!

"Válasszuk a nemzeti büszkeség jövőjét, hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!"

- zárja beszédét.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/62665/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Szombaton nyitnak a budapesti strandok

2019.04.26. 09:30
Az idei strandszezonban április 27-én elsőként a Palatinus, Dagály és a Paskál fürdők nyitnak ki.

Blogstar kávéház

2019.04.26. 04:35
Bevándorláspárti Sziget Fesztivál, az ellenzék negatív lendülete, drámai stadionkatasztrófák, a kanyaró világhódítása és Singh Viki ünnepi masszázsa pénteki online lapszemlénkben.

Cigicsikkeket találtak a Notre-Dame leomlott huszártornyánál

2019.04.25. 11:35
A Notre-Dame felújításáért felelős cég szóvivője elismerte, voltak olyan munkások, akik az állványzaton dohányoztak a munkálatok során, de azt kizárt dolognak tartja, …

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Brexit: újra szavazhatnak függetlenségükről a skótok

2019.04.24. 16:35
A skót miniszterelnök szerint még a jelenlegi parlamenti időszakban, vagyis 2021-ig ismét népszavazást kell tartani a skót függetlenségéről, ha Skóciát akarata ellenére …

Tovább emelkedett a Srí Lanka-i merénylet halálos áldozatainak száma

2019.04.24. 10:00
Tovább emelkedett az elhunytak száma, immár 359 halálos áldozata van a szörnyű Srí Lanka-i támadásoknak. A helyi rendőrségi szóvivő, Ruvan Gunasekera …

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Ezeket a cikkeket olvastad már?