Blogolj!

Blogstar kávéház

Ellenállás

Tojásdobáló összefogás.

Viccpárt és kabaréellenállás: a Jobbik tüntetésén több volt a tojás, mint az ember – így az Origo.hu.

„A Jobbik megérkezett a Kunigunda útjára, ott azonban nem találták Hadházyt, így az ellenzéki összefogás megint meghiúsult. Jobb híján a Hír TV munkáját próbálták zavarni, majd néhányan megdobálták tojással az MTVA székházát. Mivel ezzel elmondták minden mondanivalójukat, valaki kitalálta hogy menjenek át a Fidesz Lendvay úti székházához. Úgyis közelben van a Hősök tere, hátha valaki még nem látta (a Jobbik mai állapotában ki tudja, hány városból tart összeszedni 50-60 embert). A buszok hamar odaértek, ami azért volt baj, mert már kevés tojás maradt, így az ellenzéki propagandamédia nagy része lemaradt a látványos ellenállásról. Mármint, a tojásdobálásról.”

A Jobbik tüntetésén több volt a tojás, mint az ember

Nevetségességbe fulladtak az október 23-i ellenzéki rendezvények: szánalmasan kevesen mentek el a megmozdulásokra. Ez különösen a Jobbiknak volt kínos, a lassan teljesen kiürülő párt ugyanis valami hatalmas ellenállást (bocsánat: Ellenállást) hirdetett, ehhez képest mindössze arra futotta, hogy tojással megdobálják előbb az MTVA, majd a Fidesz székházát.

Golyózápor

1956 tömegsírjai.

Az 1956. október 23-án kirobbant forradalmat és az azt követő szabadságharcot a fővárosban átélt nők emlékeznek vissza a hat évtizeddel ezelőtti eseményekre a Zoom.hu összeállításában.

„Futottunk hazafelé, egyik utcából ki, másikba be, de hiába, ahogy beértünk egybe rögtön befordult a sarkon egy autó. Mindig utánunk volt egy kocsi és csak úgy suhantak el a golyók a fejünk felett. Persze kétségbe voltam esve, hogy mi lesz a gyerekekkel, mi lesz velük, ha minket lelőnek? Nagyon féltem. Ahogy az egyik utcán befordultunk, szemben egy kocsiból azonnal lőni kezdtek. Egy kapu kinyílt mellettünk és berángattak minket az udvarra. Azt mondta a férfi, hogy ne menjünk tovább, mert ez halálos. Vártunk ott vagy fél órát, mire elcsendesedett minden és haza tudtunk lopózni. Harmincvalahány embert lőttek le akkor a téren, akiket két nap múlva tömegsírba temettek.”

"Csak úgy suhantak el a golyók a fejünk felett" - Női történetek az 1956-os forradalomról

"Csak úgy suhantak el a golyók a fejünk felett" - Női történetek az 1956-os forradalomról Az 1956. október 23-án kirobbant forradalmat és az azt követő szabadságharcot a fővárosban átélt nők emlékeznek vissza a hat évtizeddel ezelőtti eseményekre. Harmadéves hallgató voltam a Testnevelési Főiskolán. Bajáról származom, így kollégiumban laktam.

Lombhullás

Fölhorgadó öntudat.

1956 – feketén-fehéren és színesben: Erich Lessing, Burghardt Ferenc, Fényes Tamás, Tóth László, Horling Róbert, Munk Tamás és Mező Sándor felbecsülhetetlen értékű kortörténeti felvételei az MTVA archívumának válogatásában a Hirado.hu-n.

„Népünk sokszor hallotta a szlogent: mire a falevelek lehullnak, minden rendben lesz. Viszont azt az ellenünk tevékenykedők egy pár alkalommal már megtapasztalhatták: Magyarországon a lombhullás általában nem a megnyugvás időszaka, hanem a fölhorgadó öntudaté. Hatványozottan igaz ez 1956 őszére, amikor nem álomra készültünk hajtani a fejünket, hanem éppenséggel fölébredtünk a bennünket mérgező mákonyos álomból.”

1956 - feketén-fehéren és színesben

Erich Lessing, Burghardt Ferenc, Fényes Tamás, Tóth László, Horling Róbert, Munk Tamás és Mező Sándor felbecsülhetetlen értékű kortörténeti felvételei az MTVA archívumának válogatásában. A Jövő Mérnöke műegyetemi lap beszédes címe öt nap múlva vált igazán aktuálissá, amikor is 1956. október 23-án a magyar politikum akkori ködvágóit az arra érdemes magyar nép nevű mérnökök hada végképp eltörölte.

Tudat

Visszahúzódó sztártojások.

Rubint Réka és lánya, Lara akár két tojás! A fitneszguru szerint kívül-belül egyformák, de leginkább abban hasonlítanak, hogy egyikük sem szereti az ismertséget – derül ki a Lokál Online cikkéből.

„Szerintem a srácoknak nem lehet könnyű együtt élni azzal a tudattal, hogy a szüleik az ország egyik legismertebb házaspárja. Larával nagyon jó a kapcsolatunk, neki én az anyukája vagyok, nem pedig az ismert fitneszedző. Mégis tudja, hogy sokan ismernek, követik a munkásságomat, így akarva-akaratlanul is felmerül benne a kérdés, hogy vajon neki is ilyennek kell-e lennie, a válasz erre pedig egy óriási nem. Zalánnak viszont már határozott elképzelései vannak, a minap megkérdeztem tőle, hogy milyen lesz a felesége, mire azt válaszolta, hogy barna hajú, barna szemű, izmos nő lesz, akit úgy fognak hívni, hogy Réka – tette hozzá nevetve a fitneszkirálynő.”

Rubint Réka és Lara: Nem vonz minket a sztárság

Rubint Réka és lánya, Lara akár két tojás! A fitneszguru szerint kívül-belül egyformák, de leginkább abban hasonlítanak, hogy egyikük sem szereti az ismertséget. Réka szerint azonban erre születtek, így meg kell tanulniuk együtt élni vele. - Lara és én kívül-belül nagyon hasonlítunk. Mindketten kitartóak, céltudatosak vagyunk és sajnos makacsok is.

Légörvény

Végzetes zenélés.

Meghalt a kanadai rapper, aki egy repülő szárnyán akart klipet forgatni, de nem számolt a légörvénnyel – tudósít a 444.hu.

„A kaszkadőrködő Jon James hétfőn egy kisebb Cessna szárnyán akart videót forgatni, amikor a gép egy kisebb légörvénybe keveredett, és a rapper leesett, és már nem volt ideje kinyitni az ejtőernyőjét. Ahogy földet ért, azonnal meghalt. A holttestét egy farmer földjén találták meg. Jon James videói viszonylag nézettek voltak az interneten, korábban is szívesen forgatott extrém körülmények között. Például a Hello című klipjében is zuhanás közben rappelt.”

Meghalt a kanadai rapper, aki egy repülő szárnyán akart klipet forgatni - 444

A kaszkadőrködő Jon James hétfőn egy kisebb Cessna szárnyán akart videót forgatni, amikor a gép egy kisebb légörvénybe keveredett, és a rapper leesett, és már nem volt ideje kinyitni az ejtőernyőjét. Ahogy földet ért, azonnal meghalt. A holttestét egy farmer földjén találták meg.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/62693/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?